Moderator: Moderator
jeżeli wentylator załącza się po podłączeniu przez ciebie na krótko a nie włącza się przy odpowiedniej temperaturze to do wymiany termowyłącznik w chłodnicy, koszt ok. 30 zł, wymiana prosta, wystrczy mieć klucz oczkowy gięty nr 30 do wykręcenia czujnika.
-

prezesik - Members
kupiel termostat jaies francuskiej firmy i dzialo sie to samo co i na starym, i wkladalem go do gotujacej wody i otwiera sie ok 3 mm czy tak powinien
a jak wyjme termostat to temperatura jest ok 70 stopni 
a jak wyjme termostat to temperatura jest ok 70 stopni 
- mariuszwalas
- Czytacz
Temperatura płynu chłodzącego.
Sprawa wygląda tak, w trasie temperatura maksymalnie 75 stopni tak pokazuje wskażnik, wąż na dole do chłodnicy chłodny, dzisiaj zostawiłem go na wolnych obrotach i gdy na wskażniku było 90 stopni wąż na dole do chłodnicy był gorący, czyli wydaje się że termostat ok, poczekałem i gdy wskażnik pokazał 100 stopni dopiero włączył się wentylator.Niewiem co jest walnięte termostat, czujnik czy wskażnik. Może koś z was miał taki przypadek albo wie co mogło nawalić.
-

miras - Czytacz
chyba że wentylator nie włącza się na 1 bieg tylko dopiero na drugi... z pominięciem 1 biegu (wolniejszego). Ale nie wiem czy to możliwe.. musiałby się ktoś jeszcze wypowiedzieć
Mój GTI 2.0 16V ABF
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
-

czepi - Members
Dziś zamówiłem czujnik temperatury, bo zaczne od niego i zobacze czy będzie dobrze jeśli nie wymienię termostat. Odpowiem wam jakie są efekty po wymianie czujnika, przeszukałem całe fora na temat temperatury i widzę że jest to często trudna sprawa.
-

miras - Czytacz
Pompa wody
Witam!Mam Golfa 1.6 75KM z 93r.Muszę wymienić rozrząd ale sa dwa rodzaje pomp wody mające 27 lub 30 zębów.Według instrukcji obsługi z netu oznaczenie silnika jest AAM a według stron które przeglądałem jest ABU.Jak sprawdzić jaka ma być pompa bez rozbierania rozrzadu?
- TOMASZEK
- Berbeć
zrób jak ja gdy nie bylem pewny w sobote mialem wymieniac rozrzad w piatek pojechalem do sklepu dogadalem sie z gosciem i tobie zapewne tez nie zrobia problemu wziolem dwa rodzaje i za oba zaplacilem i dogadalismy sie ze po wymianie w poniedziałek przywioze mu niepotrzebne czesci a on mi odda pieniadze i w ten sposób ja nieprzetrzymywałem mu czesci które on mógłby sprzedac bo mialem je tylko przez niedziele wymienilem rozrząd i pasek wieloklinowy a on tez zarobil bo sprzedal jeden rodzaj rozrzadu, tak tez ci proponuje pozdro
- pirlo
- Czytacz