Moderator: Moderator
Temperatura 100-105 stopni
Witam. Dwa dni temu pewien mechanik zrobił kompletny rozrząd w moim mk3 1.8 GT tj. pasek, rolka, pompa wody... Zauważył tez ze jest wyciek spod krućca czy coś w tym stylu... zrobił i to... Od wymiany przejechałem jakieś 130 km i zauważyłem ze temperatura silnika po nagrzaniu waha sie między 100 a 105 stopni i nie chce zejść niżej... Co może być tego przyczyną??? Jestem nowy na tym forum i proszę was o pomoc...
-

KOLUMB - Berbeć
witam przyczyn moze byc wiele na poczatek sprawdz termostat --mozliwe ze zacioł sie w pozycji zamknietej i dlatego temperatura jest tak wysoka bo silnik niejest chłodzony ---2 czujnik temperatury moze byc tez walniety --ale raczej obstawiam termostat--pozdroo 

-

bleky99 - Badacz tematu
a sprawdzałes czujnik temperatury?--mozliwe ze z nim jest cis nie tak?
[ Dodano: 2008-02-28, 12:45 ]
chociaz objawy niesa niepokojace bo temp wydaje sie byc ok ale to ze co chwila załacza sie wentylator to niewiem czy ma tak byc
[ Dodano: 2008-02-28, 12:45 ]
chociaz objawy niesa niepokojace bo temp wydaje sie byc ok ale to ze co chwila załacza sie wentylator to niewiem czy ma tak byc
-

bleky99 - Badacz tematu
bleky99 napisał(a):polecam ci kolego termostat firmy"" vernet"" kosztuje tak około 29 zł
to ja wogóle nie polecam tej firmy termostatu, wysiadają po krótkim czasie, miałem już dwa takie, cena mówi sama za siebie. Polecam WAHLER -koszt ok. 60 zeta, a bardzo dobrze trzyma temperaturę i długo wytrzymuje.
-

prezesik - Members
[ Dodano: 2008-02-27, 19:21 ]
w golfach sa montowane termostaty wahler bo sa produkcji niemieckiej --to skoro sa takie kozackie to dlaczego tyle osób ma z nimi problemy i musi wymienić??? pamietaj cena jeszcze o niczym nie swiadczy
[ Dodano: 2008-02-27, 19:34 ]
niemcy robia dobre samochody ale nie termostaty---niemozna byc najlepszym we wszystkim
buhahaha
...... dobre auta ale nie termostaty..no wez ty przestan,przygotuj sie bo teraz cie pojade koles,czemu cie czasami napierdala głowa?? albo chorujesz na różne takie tam?? Twoj golfik ma tez prawo "zachorowac",a ty jestes od tego jak dupa od ssr...ia zeby mu pomóc. Jak chcesz zeby ci sie nic nie psuło w aucie to je dobrze eksploatuj...............
co za ludzie
w golfach sa montowane termostaty wahler bo sa produkcji niemieckiej --to skoro sa takie kozackie to dlaczego tyle osób ma z nimi problemy i musi wymienić??? pamietaj cena jeszcze o niczym nie swiadczy
[ Dodano: 2008-02-27, 19:34 ]
niemcy robia dobre samochody ale nie termostaty---niemozna byc najlepszym we wszystkim
buhahaha
...... dobre auta ale nie termostaty..no wez ty przestan,przygotuj sie bo teraz cie pojade koles,czemu cie czasami napierdala głowa?? albo chorujesz na różne takie tam?? Twoj golfik ma tez prawo "zachorowac",a ty jestes od tego jak dupa od ssr...ia zeby mu pomóc. Jak chcesz zeby ci sie nic nie psuło w aucie to je dobrze eksploatuj...............
co za ludzie- qbic1983
- Czytacz
kiedy robiłem remont mechanik przestwil mi mi wentylator na II bieg... wentylator włacza sie przy takiej samej temperaturze jak wczesniej tylko ze szybcej chodzi i krócej... czujnik jest wporzadku... moze w takich silnikach to normalne??? ma ktos 2.0 8V 2E i mógłłby sie wypowiedziec?????
- Stasio
- Czytacz
Stasio, z tego co ja wiem to sa dwa biegi wentylatora z tym że jeden włącz się przy temperaturze 94 st C a drugi przy temp 98 st C może się troche myle co do wartości tęperatury to niech mnie ktoś poprawi ale napewno są dwa biegi i nie jest tak że masz albo 1 bieg lub 2 bieg tylko sa dwa a włączają się one wzależności od temp silnika (cieczy chłodniczej) 

-

marko1967 - Members
temperatura 110 stopni
mam problem poniewaz wymienilem termostat, czujnik taemperatury i czujnik wntylatora i nadal mam temperature 110 stopni, a wkładam palca do zbiornika wyrownawczego i mnie nie pazy co sie dzieje? prosze o pomoc
- mariuszwalas
- Czytacz