polecam ci kolego termostat firmy"" vernet"" kosztuje tak około 29 zł --a wymiana to koszt tak od20 -30zł
[ Dodano: 2008-02-27, 11:42 ]
a powiedz zauwazyłes róznice w wiekszym zuzyciu paliwa?? wadliwy termostat powoduje wieksze spalanie nawet tak do 2 litrów
Moderator: Moderator
Witam! Po kilku minutach pracy, czy diesel czy benzyna, czy korek czy trasa - wskaźnik ma pokazywać 90°C, mogą być odchylenia do 10°C.
Przy większych nieprawidłowościach przyjrzeć się trzeba termostatowi. Pozdrowienia.
Przy większych nieprawidłowościach przyjrzeć się trzeba termostatowi. Pozdrowienia.
-

Zico63 - Members
wentylator
witam...
mam silnik 2.0 8V na trasie trzyma mi temperature około 80 85 stopni ale gdy jezdze po miescie to włacza mi sie wentylator kolo 95 stopni... dziwne jest w tym to ze włacza sie co chwile dosłownie spadnie do 90 i za moment znowu 95 i sie włacza... jezdzilem juz nie jednym samochodem i w zadnym tak czesto sie nie właczał tylko raz na jakis czas... a tu co chwila.... co to moze byc??? moze ktos coś doradzic???? dodam ze silnik jest niedwano po remoncie... ale przed remontem tez tacz czesto sioe właczał... czyzby chlodnica byla zamulona czu cus????
mam silnik 2.0 8V na trasie trzyma mi temperature około 80 85 stopni ale gdy jezdze po miescie to włacza mi sie wentylator kolo 95 stopni... dziwne jest w tym to ze włacza sie co chwile dosłownie spadnie do 90 i za moment znowu 95 i sie włacza... jezdzilem juz nie jednym samochodem i w zadnym tak czesto sie nie właczał tylko raz na jakis czas... a tu co chwila.... co to moze byc??? moze ktos coś doradzic???? dodam ze silnik jest niedwano po remoncie... ale przed remontem tez tacz czesto sioe właczał... czyzby chlodnica byla zamulona czu cus????
- Stasio
- Czytacz
CZEPI - a wiesz czemu jest teraz przegrzany??
na każdym ustrojstwie typu termostat jest podana temperatura w której się on otwiera....jezeli twoj koles kupil sobie "termo" do innego typu silnika to wybacz ale to chyba jego wina...
na każdym ustrojstwie typu termostat jest podana temperatura w której się on otwiera....jezeli twoj koles kupil sobie "termo" do innego typu silnika to wybacz ale to chyba jego wina...

- qbic1983
- Czytacz
WIEM CO PISZE.... kolega kupił WŁAŚCIWY termostat tylko innej firmy...... na opczątku było wszystko OK ale po 2 miesiącach zaczął mu się przegrzewać...
Mój GTI 2.0 16V ABF
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
-

czepi - Members
ja na mój tez nienarzekam działa bardzo dobrze i dlatego polecam innym --vernet --jest bardzo dobry
[ Dodano: 2008-02-27, 18:48 ]
Czepi ma racje na rynku jest duzo bubli które działaja pare miesiecy i potem sa do d....
[ Dodano: 2008-02-27, 18:48 ]
Czepi ma racje na rynku jest duzo bubli które działaja pare miesiecy i potem sa do d....
-

bleky99 - Badacz tematu
czepi napisał(a):na opczątku było wszystko OK ale po 2 miesiącach zaczął mu się przegrzewać...
Tak działają właśnie wyżej opisane VERNETY za 20 kilka zeta - badziew jakich mało.
Polecam WAHLER - cena 50-60 zeta a pewność, że nie przegrzejesz silnika.
-

prezesik - Members
to moze ty trafiłes na badziewny egzemplaz bo ja mam verneta i działa bardzo dobrze ---termostat tej firmy polecił mi mechanik zajmujacy sie przedewszystkim układami chłodzenia
[ Dodano: 2008-02-27, 19:15 ]
a termostat który miałem wczesniej był wahler i padł jak kawka --pozdrawiam
[ Dodano: 2008-02-27, 19:21 ]
w golfach sa montowane termostaty wahler bo sa produkcji niemieckiej --to skoro sa takie kozackie to dlaczego tyle osób ma z nimi problemy i musi wymienić??? pamietaj cena jeszcze o niczym nie swiadczy
[ Dodano: 2008-02-27, 19:34 ]
niemcy robia dobre samochody ale nie termostaty---niemozna byc najlepszym we wszystkim
[ Dodano: 2008-02-27, 19:15 ]
a termostat który miałem wczesniej był wahler i padł jak kawka --pozdrawiam
[ Dodano: 2008-02-27, 19:21 ]
w golfach sa montowane termostaty wahler bo sa produkcji niemieckiej --to skoro sa takie kozackie to dlaczego tyle osób ma z nimi problemy i musi wymienić??? pamietaj cena jeszcze o niczym nie swiadczy
[ Dodano: 2008-02-27, 19:34 ]
niemcy robia dobre samochody ale nie termostaty---niemozna byc najlepszym we wszystkim
-

bleky99 - Badacz tematu