Moderator: Moderator
spoko.... gratuluje udanej naprawy i pozdrawiam
Mój GTI 2.0 16V ABF
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
-

czepi - Members
Niedogrzany...
no juz recemi opadly ..
temp max 70* jak osiagal 90 to albo w lata w korkach albo jak gazowalem na postoju , po ruszenieu temp spadala od razu do 70 , i co to moze byc ? termostat ? ! NIE
wymienilem wlasnie termostat i nadal to samo .. max 70 w drodze ..
sprawdzalem w garazu nie wiem jak to powinno byc dokladnie .. ale wg mnie przy 90 powinien byc obieg "zamkniety" wody .. a u mnie od poczatku jest tak .. czego to moze byc wina oprocz termostatu
czujnik temp ? w jaki sposob ? cos innego ?
[ Dodano: 2008-01-31, 19:04 ]
dodam ze sprawdzalem oba (nowy i stary termostat ) w garku z gotujaca sie woda ... meinj wiecej w tym sammy czasie sie otwieraly roznica kilkunastu s. a potem sie zamykaly tak jak powinno .. czyli teoretycznie termostaty dobre ...
temp max 70* jak osiagal 90 to albo w lata w korkach albo jak gazowalem na postoju , po ruszenieu temp spadala od razu do 70 , i co to moze byc ? termostat ? ! NIE
wymienilem wlasnie termostat i nadal to samo .. max 70 w drodze ..
sprawdzalem w garazu nie wiem jak to powinno byc dokladnie .. ale wg mnie przy 90 powinien byc obieg "zamkniety" wody .. a u mnie od poczatku jest tak .. czego to moze byc wina oprocz termostatu
czujnik temp ? w jaki sposob ? cos innego ?
[ Dodano: 2008-01-31, 19:04 ]
dodam ze sprawdzalem oba (nowy i stary termostat ) w garku z gotujaca sie woda ... meinj wiecej w tym sammy czasie sie otwieraly roznica kilkunastu s. a potem sie zamykaly tak jak powinno .. czyli teoretycznie termostaty dobre ...
-

Kruq - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Termostat w golfie powinien otwierać się przy 87'.Więc jeżeli masz 70' to powinien być zamknięty.Sprawdź po przejechaniu się, czy dolny wąż dochodzący do chłodnicy jest zimny.Bo powinien być.Do temperatury 87' płyn ma krążyć w małym obiegu, omijając chłodnice.Jeżeli tak jest to może czujnik walnięty (ale tu już domysły tylko).
Jak masz dostęp do VAG-COM'a to sprawdź i porównaj temperaturę w bloku 001 pole 4 z tą na wskaźniku.
Pozdr
Jak masz dostęp do VAG-COM'a to sprawdź i porównaj temperaturę w bloku 001 pole 4 z tą na wskaźniku.
Pozdr
Jeżeli to co napisałem Ci pomogło to ...

-

piootrek - Czytacz
- Silnik: 1.4
udalop mi sie go rozgrzac , wentyl wlaczyl sie przy 92-93* .. i wylaczyl sie przy 88 .... ale jak ruszylem (bo grzelam na postoju) to znwou temp spadla mi do 70 i tak zostala ...
-

Kruq - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
Przepraszam panowie, że sie wtrące ale chciałem zapytać o jedną sprawę związaną z tematem. Mianowicie też ostatnio wymieniałem termostat bo miałem wiecznie nie dogrzany silnik (ok 75 zt.) i poza tym palił jak smok (14 l). Od tego czasu wszystko jest ok, silnik sie ładnie zagrzewa do 90 st ale nigdy nie włacza mi sie wentylator..moge stac w korku godzinę, moge jechac w trasie nawet 2 godziny i nic, zawsze jest 90 st....więc pytam czy to jest normalne?? Kiedy ma sie właczać ten wiatrak? A moze to kwestia pory roku?? Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to będę wdzięczny. pozdro
- majk83
- Czytacz
Mam ten sam problem. 70 st. i koniec....
dzisiaj cholowałem auto i rozrzałem do 90st. ale nie zdąrzył się włączyc wiatrak bo zaraz wyłączyłem zapłon... w aucie non top ciepło,ale zauważyłem że spalanie na trasie na kompie pokazuje mi min.9.3 litr. To jest normalne???? mam silnik 1.8 wersja gt.
dzisiaj cholowałem auto i rozrzałem do 90st. ale nie zdąrzył się włączyc wiatrak bo zaraz wyłączyłem zapłon... w aucie non top ciepło,ale zauważyłem że spalanie na trasie na kompie pokazuje mi min.9.3 litr. To jest normalne???? mam silnik 1.8 wersja gt.- qbic1983
- Czytacz