Witam
Podczas jazdy wolno nagrzewa się płyn.Zdarza się,że podczas jazdy na rozgrzanym silniku,spada temperaturado 80 stopni,aby po paru minutach wrócić do 90 stopni,w miescie jak i na trasie.Czy jest to normalne w golfach,czy czas podłączyć interfejs i zbadać błędy.Mam golfa 1.4 94r
Pozdrawiam!
Moderator: Moderator
Jasne,mam nadzieję,że wyskoczy jako błąd i da się skasować.Apropo dużego spalania.Pali mi 9 po miescie.Filtr powietrza i swiece mam nowe,nie wiem,jak filtr paliwa.Mój golfik ma przegląd niemiecki robiony 12.2007,więc z sądą lambda i spalinami raczej nie ma problemu.Może przyczyny upatrywać w niedogrzanym silniku?
Grecki
-

grecki - Berbeć
co za piepszenie czujnik termostat
nie obrazajcie sie
ale termostat to nie super szybki zawur tylko wynalazek z przed conajmniej 40 lat
nie reaguje tak szybko aby trzymac rwniutko 84 lub 87 stopni w zalerznosci od wersji
ja terz tak mam ze jak otworze ogrzewanie na maxa to temperatura trzyma sie na 80 a jak zamkne lub przymkne to podnosi sie do 84 oczywiscie mwie tu o czasie po odpaleniu motora
jakbys miał uwalonu termostat to bys maił 70 stopni w jezdzie w rasie i spokojnej po miescie wiem bo tak miałem
nie obrazajcie sie
ale termostat to nie super szybki zawur tylko wynalazek z przed conajmniej 40 lat
nie reaguje tak szybko aby trzymac rwniutko 84 lub 87 stopni w zalerznosci od wersji
ja terz tak mam ze jak otworze ogrzewanie na maxa to temperatura trzyma sie na 80 a jak zamkne lub przymkne to podnosi sie do 84 oczywiscie mwie tu o czasie po odpaleniu motora
jakbys miał uwalonu termostat to bys maił 70 stopni w jezdzie w rasie i spokojnej po miescie wiem bo tak miałem
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
Temperatura 105
Mam problem od jakiegos czasu autko nie trzyma mi temperatury 98 stopni, wzrasta do 105 a nawet czasem troszke wyzej. Ostatnio jadac na trasie chyba troche za mocno go meczylem bo az zaczale mi pikac kontrolka oleju i wlasnie wtedy temperatura skoczyla ponad 100. Od tamtej pory nie trzyma temperatury co moglo sie uszkodzic ? (wiatrak dziala)
::: GOLF III :::
http://www.golf3.pl/topics2/moja-perelk ... vt2289.htm - Moja Golfinka
http://www.golf3.pl/topics2/moja-perelk ... vt2289.htm - Moja Golfinka
-

Pawelooo - Czytacz