Moderator: Moderator
witam mam ten sam problem wskaznik wskazuje temperature 110stopni wymienilem czujnik tepmeratury to samo wskazuje wymienilem wlacznik wentylatora nadal to samo wiec sprawdze jeszcze szczelnosc a jak nie podjade do mechanika moze to cos pomoze
- filip_ratownik
- Berbeć
temperatura silika
podczas szybkiej jazdy silnik jest lepiej chłodzony (pęd powietrza przes chłodnice)
a w mieście wolna jazda powoduje szybsze grzanie się silnika
podczas postoju nawet na wolnych obrotach silnik zagrzeje się szybciej niż przy szybkiej iezdzie
a w mieście wolna jazda powoduje szybsze grzanie się silnika
podczas postoju nawet na wolnych obrotach silnik zagrzeje się szybciej niż przy szybkiej iezdzie
- czopero
- Berbeć
miałem podobny problem kupiłem nowy czujnik kolor żółty i też pokazuje mi 110 stopni pojechałem na diagnostyke i po podłączenu do kompa okazuje się że wskazania są ok a w samochodzie i tak pokazuje 110stopni gościu powiedział że mam dać sobie z tym sokuj bo ważne że komputer pokazuje 96stopni jak włącza się wętylator
-

marko1967 - Members
PROBLEM Z TEMPERTURĄ
MAM PROBLEM Z TEMP. WODY CAŁY CZAS POKAZUJE 110 STOPNI WYMIENIŁEM CZUJNIKI I NIC TO NIE DAŁO JAK BYŁO 110 TERAZ MAM OK 105 POMOCY
- tomek-lato
- Berbeć
Szybko grzeje sie silnik
Witam, mam problem z szybkim grzaniem się silnika, po przejechaniu 5 km mam już 90 stopni. i wcale nie spada nawet podczas jazdy w trasie. no i njie powiem żeby nie było go czuć że jest taki gorący, czym to może być spowodowane i jak to naprawić.
- wlochos
- Berbeć