Moderator: Moderator
Jonny_5, plyny mozesz mieszac tylko ze nie rozne rodzaje!! czyli jezeli masz jakos plyn na bazie glikolo to mozesz to niego dolac inny ale ktory tez jest na bazie glikolu!! a jezeli nie wiesz jaki plyn miales to mozesz albo dolac wody (czego nie radze, bo nie jest to dobra opcja) a najlepiej zrub wymiane calego plynu chlodzacego, nie jest to jakis wielki koszt a jak zrobisz wymiane bedziesz dobrze wiedzial jaki masz i nie bedziesz mial problemow z ewentualnymi dolewkami 

Volkswagen Klub Polska #853
E-pluribus unum
E-pluribus unum
-

Rider - Badacz tematu
po 1 powinien ci sie zalaczac przy 85-90 stopni. Ale jezeli nie piszczy ci kontrolka oleju to stawialbym na czujnik wody ktory jest u gory silnika w kroćcu(laczy blok z ta ze rura idaca do chlodnicy )podpieta jest do niego kostka wyciagasz ja wyjmujesz zawleczke(nie odkrecasz go)i cigniesz.Podmien go z innym i spr jaka temp pokazuje. 

-

uli - Badacz tematu
z tymi temperaturami jest róznie dlatego ze czujnik czujnikowi nie równy a co do elektrycznego mechanizmu załanczania dmuchawy toi terz jest problem z precyzyjnym załączeniu
Ale nie mogą odbiegac jakos kosmicznie od podanych
a temperatury sa następujące
termostat
silnikabd
początek otwarcia 84stopni
całkowite otwarcie 98stopni
silniki aam abs 2e
początek otwarcia 87stopni
całkowite otwarcie 102stopni
termowentylator
1 bieg
temperatura włączenia 92-97
temperatura włyczenia 84-91
2 bieg
temperatura włączenia 99-105
temperatura włyczenia 91-98
polecam sciagnac ksiąrzke naprawiam sam golfika czy jakos tak tam są odpowiedzi na wszystko
Ale nie mogą odbiegac jakos kosmicznie od podanych
a temperatury sa następujące
termostat
silnikabd
początek otwarcia 84stopni
całkowite otwarcie 98stopni
silniki aam abs 2e
początek otwarcia 87stopni
całkowite otwarcie 102stopni
termowentylator
1 bieg
temperatura włączenia 92-97
temperatura włyczenia 84-91
2 bieg
temperatura włączenia 99-105
temperatura włyczenia 91-98
polecam sciagnac ksiąrzke naprawiam sam golfika czy jakos tak tam są odpowiedzi na wszystko
- dziabi3
- Members
pompa wody 1.8 gt
Witam:) jaka potrzebna jest pompa wody do golfa 1.8 gt 90km. słyszałem ze sa dwa rodzaje...z gory dzieki pozdrawiam:)
- chaber
- Berbeć
Siemka mam to samo zepsuł mi się czujnik temp silnika i kupiłem nowy a tu pokazuje 110 stopni zareklamowałem dali nowy i to samo 110 stopni pojechałem na komputr czujnik załącza wentylator przy 110 według tego co widze w samochodzie a w rzeczywistosci komputer pokazuje 96 stopni gościu powiedział ze mam się tym nie przejmować bo wskazania na kompie diagnostycznym w serwisie są dobre dodam że mam też golfa 3 92 rok 1.8 90km pozdrawiam
-

marko1967 - Members
Polecam stronę http://sklep.intercars.com.pl/ . Wszystko napisane co i jak
-

krazek1 - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Witam mialem podobny problem bo temperatura skakala mi do 100 stopni i ponad a sie okazalo ze wszystko jest ok tylko przy korku w zbiorniku wyrownawczym spadla mi uszczelka i uklad nie byl szczelny i tak sie dzialo teraz waha sie od 70-90 stopni wiec proponuje sprawdzic szczelnosc ukladu chlodzenia takze. pozdrawiam
- oizo
układ chłodzenia
Siemanko jakis czas temu wymieniałem rozrzad i pompe wodna zrobiłem jakieś 1000km i zauwarzyłem ze cieknie mi jakas zaślepką z pompy a dokładniej pompa ma wade seryjną podobno 1 na 20 takie sie zdazają. Moje pytanie dotyczy. Kto powinien pokryc koszty wymiany Pompy na nowa ja, mechanik ,czy sklep. chodzi o nowa pompe bo montaż miał bym za darmo
Ostatnio edytowano 13 lut 2013, o 04:11 przez Redrick, łącznie edytowano 1 raz
-

Redrick - Czytacz