Moderator: Moderator
Wymieniłem ten czujnik na taki jaki był, obroty może i nie są idealne na postoju, ale podczas jazdy auto ma jakby więcej mocy:D Dzięki za porady:)
- Hurricane19
- Czytacz
wsio to samo, kolory bez znaczenia byleby był dobrej firmy a najlepiej z ASO. Kolor fabrycznie był żółty, potem w ASO niebieskie teraz chyba zielony - parametry są te same. A kolory zamienników innych firm też moga być różne
- pablomed
- Members
sprawdź czy włącza się ci duży obieg, czy termostat puszcza wodę na chłodnicę ( czy jak jest wys. temp. oba węże co idą do chłodnicy są ciepłe górny i dolny) jeśli tak to będzie czujnik jeśli nie to termostat do wymiany
-

greg001 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Oryginalny czujnik kosztuje grosze. Produkuje go firma ELTH LUXEMBURG : http://motoplatforma.com/index.php?p754 ... t-skoda-vw
33zł
33zł
- seba65310
- Czytacz
Temperatura na małych obrotach
Witam jestem posiadaczem golfa3 i mam mały problem z temperaturą silnika. Zaskakująco szybko wzrasta na niskich obrotach. Na wyższych obrotach nie ma tego problemu, wręcz temperatura maleje gdy wcześniej była wysoka. Tym zdarzeniom towarzyszy włączanie się kontrolki, zwykle w takich przypadkach robię sobie 5 minutowe przerwy w jeździe. Mam golfa 1.8 KAT, skrzynia biegów automatyczna. Co może być nie tak?
- xD2widb
- Berbeć
Układ chłodzenia ABF
witam mam prozbe kto ma schemat układu chłodzenia ABF bo poszukuje termostatu lub jakies wskazówki:-)
-

antonio - Badacz tematu
Termostat masz zlokalizowany w pompie wody, dostęp od spodu, najłatwiej po zdemontowaniu łapy alternatora
Voice Kraft - postaw na jakość!
Volkswagen Klub Polska #157
.
Volkswagen Klub Polska #157
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON