Moderator: Moderator
pablomed napisał(a):I pamiętaj będzisz zmieniał je bez końca zanim trafisz na dobry, o ile nie kupisz oryginału w ASO (Behr)
dokładnie ja wymieniłem już termostat 2 razy!!!
Proste są dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców moj-golf/mk3-cl-by-dj-darco-t21179.html
-

DJ_DARCO - Czytacz
a wiecie mniej więcej ile kosztuje termostat z ASO
bo skoro zamienniki są takie lipne to oryginał będe musiał kupić
bo skoro zamienniki są takie lipne to oryginał będe musiał kupić- PabloSBT
- Members
PabloSBT napisał(a):a wiecie mniej więcej ile kosztuje termostat z ASObo skoro zamienniki są takie lipne to oryginał będe musiał kupić
88 zl+ oring 6 zl
moj-golf/moja-golfina-t16966.html
Zapraszam do ogladania mojego golfa
-

krisss.79 - Badacz tematu
kupiłem termostat WAHLER za 42zł z uszczelkami, wymieniłem go i odrazu jest lepiej samochód łapie po kilku km 80 stopni i trzyma ale dlaczego nie ma 90 stopni przy jeździe ;|? jak chwile postoi samochód to łapie 90 stopni przy 95 sie włącza wentylator
to termostat mi dali walnięty ? facet w sklepie mi mówił że ten termostat był oryginalnie montowany w golfach i ten który wyjąłem też był Wahlera
to termostat mi dali walnięty ? facet w sklepie mi mówił że ten termostat był oryginalnie montowany w golfach i ten który wyjąłem też był Wahlera- PabloSBT
- Members
PabloSBT, przeciez logiczne jest ze jak jedziesz to w chlodnice uderza zimne powietrze i przez to nie lapiesz pelnych 90stopni
-

strzeliniasty - Members
PabloSBT napisał(a):kupiłem termostat WAHLER za 42zł z uszczelkami, wymieniłem go i odrazu jest lepiej samochód łapie po kilku km 80 stopni i trzyma ale dlaczego nie ma 90 stopni przy jeździe ;|? jak chwile postoi samochód to łapie 90 stopni przy 95 sie włącza wentylator
Wszystko jest ok tak ma być.Tylko przy postoju wentylator się załącza
90 stopni nie wskazuje Ci cały czas?Mogą to być przekłamanie licznika zależy jaki masz licznik jeśli jest firmy VDO odpowiedź już znasz

-

Pascal - Members
PabloSBT napisał(a):kupiłem termostat WAHLER za 42zł z uszczelkami, wymieniłem go i odrazu jest lepiej samochód łapie po kilku km 80 stopni i trzyma ale dlaczego nie ma 90 stopni przy jeździe ;|
Umnie jest tak samo,i nie uwazam ze to jest normalne

moj-golf/moja-golfina-t16966.html
-

krisss.79 - Badacz tematu
Pascal napisał(a):PabloSBT napisał(a):kupiłem termostat WAHLER za 42zł z uszczelkami, wymieniłem go i odrazu jest lepiej samochód łapie po kilku km 80 stopni i trzyma ale dlaczego nie ma 90 stopni przy jeździe ;|? jak chwile postoi samochód to łapie 90 stopni przy 95 sie włącza wentylator
Wszystko jest ok tak ma być.Tylko przy postoju wentylator się załącza![]()
90 stopni nie wskazuje Ci cały czas?Mogą to być przekłamanie licznika zależy jaki masz licznik jeśli jest firmy VDO odpowiedź już znasz
a no tak właśnie mam ten Licznik VDO
tylko że jak wskaże 95* to sie włącza wentylator więc chyba dobrze pokazuje
no ale może dlatego że zimno jest i ładuje mi w chłodnice jak jade zimne powietrze 
- PabloSBT
- Members
krisss.79 napisał(a):PabloSBT napisał(a):kupiłem termostat WAHLER za 42zł z uszczelkami, wymieniłem go i odrazu jest lepiej samochód łapie po kilku km 80 stopni i trzyma ale dlaczego nie ma 90 stopni przy jeździe ;|
Umnie jest tak samo,i nie uwazam ze to jest normalne
ja ma diesla i u mnie tez jest taka samo. i w ogole sie tym nie przejmuje. bo wiem ze zegar mi sie bawi w oszukiste i mnie ożartowuje.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
termostat nie otwiera sie czy co
ponieważ,miałęm i mam problem z wyłoczającym sie lpg przy tych mrozach mechanik doradził wymianę płynu i tak zrobiłem
wypiołym waż i spuściłem zleciało założyłem waż tam przy króćcu od termostatu
wlałęm nowy płyn zapaliłem popykał potem uzupełniłem brak 2 razy
przełonczam na gaz i znowu to samo to do tankowałem gazu do pełna i problem istnieje dalej
wracając do domu temp wody skoczyła na 115 i tak zostawiłem autko
tam przy termostacie dotykając ręką jest gorąco widzę że wentylator nie chce sie uruchomić
wypiołym waż i spuściłem zleciało założyłem waż tam przy króćcu od termostatu
wlałęm nowy płyn zapaliłem popykał potem uzupełniłem brak 2 razy
przełonczam na gaz i znowu to samo to do tankowałem gazu do pełna i problem istnieje dalej
wracając do domu temp wody skoczyła na 115 i tak zostawiłem autko
tam przy termostacie dotykając ręką jest gorąco widzę że wentylator nie chce sie uruchomić
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
jak przy termostacie ten wąż jest gorący to znaczy że termostat jest otwarty, ale moim zdaniem i tak powinieneś wymienić termostat bo moze otwiera sie tylko do połowy ja miałem odwrotny problem mi temp sie nie podnosiła powyzej 70 stopni i jak wymieniłem termostat to jest wszystko w porządku. Termostat Wahlera kosztuje ok 40zł i nie trzeba sie wcale znać żeby go wymienić. jak wymienisz to sprawdz czy ci sie wentylator uruchamia bo moze to tez byc wina czujnika temp
- PabloSBT
- Members