Wczoraj dłubałem w garażu.
Odkręciłem reflektory i zderzak i wyjałem atrapę, taki blaszany profil co jest na 8 śrubach, wyciągnąłem chłodnice i dopiero wiatrak wyjąłem. Jest trochę roboty. Szkoda ,że Ci z Volksa zaprojektowali ten fragment samochodu w ten sposób. Głupi wentylator, a kilka godzin w garażu wyrwane z życia.
Moderator: Moderator
z tego co pamietam u siebie wycie konczy sie zatarciem.
Nie nasmarujesz tego. Łozysk nie udało mi sie wybić były jakieś nitowane;/
Kupiłem nowy wentylator w sklepie 112zł:)
Robota bezcenna całe wzmocnienie przednie do wykrecenia;/
powodzenia
Temat powinien byc w innym dziale;/
Klimatyzacja i nawiewy
Nie nasmarujesz tego. Łozysk nie udało mi sie wybić były jakieś nitowane;/
Kupiłem nowy wentylator w sklepie 112zł:)
Robota bezcenna całe wzmocnienie przednie do wykrecenia;/
powodzenia
Temat powinien byc w innym dziale;/
Klimatyzacja i nawiewy

-

pawel601 - Badacz tematu
Wyrzuca wode
Co moze byc przyczyna tego ze po wymianie termostatu wyrzyca wode przez te dziurki w zbiorniczku wyrównawczym?
- michał1903
- Badacz tematu
lub jest problem z odpowietrzeniem, sprawdź drożność węzyka i jego króćców tego cienkiego od zbiorniczka do krócca głowicy. I nie próbuj odpowietrzać na odkręconym korku. Nalać, zakręcić, normalnie jeździć, dolać ile trzeba po przestygnięciu.
- pablomed
- Members
temp wody na zegarach
wygląda to tak że jadąc w trasie temp jest ciągle 70st. w mieście rośnie do 110 i nie spada, podłączyłem pod VAGa i jak mam na zegarach 110 to na VAGu jest dopiero 90 st przy 92 odpala wentylator czyli ok i teraz czy to wina czujnika alena kompa podaje ok więc może same zegary są zjechane
i czy może ktoś potwierdzić że zegary po 95r mają właśnie wskaźniki działające na innej zasadzie i tam jest już ok a w tych starszych są problemy
moj to 1.8ABS 94
pozdro
i czy może ktoś potwierdzić że zegary po 95r mają właśnie wskaźniki działające na innej zasadzie i tam jest już ok a w tych starszych są problemy
moj to 1.8ABS 94
pozdro
-

TRD - Czytacz
TRD, PRAWDOPODOBNIE MASZ CZUJNIK TEMPERATURY DO WYMIANY,JESLI MASZ ZAMIENNIK TO Z ICH DOKLADNOSCIA BYWA RÓZNIE.
Na 4um piszemy małymi literami Caps Lock Off

Ostatnio edytowano 6 maja 2009, o 07:33 przez ROMAN FORYS, łącznie edytowano 1 raz
- ROMAN FORYS
- Berbeć
ROMAN FORYS napisał(a):TRD, PRAWDOPODOBNIE MASZ CZUJNIK TEMPERATURY DO WYMIANY,JESLI MASZ ZAMIENNIK TO Z ICH DOKLADNOSCIA BYWA RÓZNIE.
Dokładnie... u siebie mam zamiennik i pokazuje 110C jak się rozgrzeje silnik
- Leito
- Members
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Króciec wodny
Witam wszystkich. Jestem nowy na tym forum. od roku jestem posiadaczem goferka III 1.6 ABU 75 KM 94 r., do tej pory nie miałem z nim żadnych problemów. Zima zauważyłem wyciek płynu z okolic króćca wodnego który wchodzi do głowicy. Blok silnika był cały mokry. w ciepłe dni tego nie widać. Czy muszę wymieniać cały krócieć czy wystarczy tylko uszczelkę pod nim. Proszę o rade bo problem mnie troche irytuje. Płynu nie ubywa zbyt wiele, dolewałem ok 1/2 litra po 2000 km
-

gregorek35 - Czytacz
króćce to częsta zmora w tych silnikach. Odkształcają się i pękają najczęściej ze starosci przy górnej śrubie. Ja u siebie tez wymieniałem ten element.
Radzę wymienić cały. Przy zakupie patrz uważnie czy przy nowym króćcu masz gumowy oring uszczelniający połaczenie króćca z powierzchnią głowicy.
Powodzenia.
Radzę wymienić cały. Przy zakupie patrz uważnie czy przy nowym króćcu masz gumowy oring uszczelniający połaczenie króćca z powierzchnią głowicy.
Powodzenia.
-

prezesik - Members