Nie. Widzę, że kolega z Siedliszcza (nie daleko Chełma) ?
Jak tak to możemy się na jutro umówić będę w okolicy to sobie zobaczysz jak ja mam zrobione.
Jakby co pisz na GG.
Moderator: Moderator
• Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Witam ponownie. chciałem odkręcić egr w celu całkowitego usunięcia lecz mam problem ze śrubami które trzymają tą giętką rure która trzyma egr. Śruby są tak przypalone i zardzewiałe że nie wiem co z tym zrobić. Miał ktoś z was taki problem? Nie chodzi o te ampule tylko zwykłe rozmiar chyba 12.
- jendrooo
- Czytacz
Jednak po wielu próbach odkręcenia tych "12-stek" na jednej śrubie klucz mi się przekręcił więc postanowiłem tylko wyczyścić zawór i skręcić tak jak było.
ps.
Psikałem Wd40 i jakimś innym środkiem, stukałem młoteczkiem i nic to mi nie dało
ps.
Psikałem Wd40 i jakimś innym środkiem, stukałem młoteczkiem i nic to mi nie dało

- jendrooo
- Czytacz
jendrooo napisał(a):Psikałem Wd40 i jakimś innym środkiem, stukałem młoteczkiem i nic to mi nie dało
Też zaślepiałem EGR ale nie miałem takiego problemu. Kup nasadkę Spline'a i powinno puścić. Tylko te klucze trzeba dobrze założyć, bo mają specjalne ząbki ( zobaczysz klucz to będziesz wiedział o co chodzi) i czymś postukać np młotkiem aby dobrze siadło

-

Damianeros - Czytacz