Adrian1607 napisał(a):Prawda jest taka diesla nie kupisz za 4 tys w dobrej kondycji. No może i kupisz ale bardzo okazja. ja dalem prawie 6tys za 1z. A za dorbego AFN-a to 7-8 sie licz
i tego sie trzymajmy
Moderator: Moderator
Adrian1607 napisał(a):Prawda jest taka diesla nie kupisz za 4 tys w dobrej kondycji. No może i kupisz ale bardzo okazja. ja dalem prawie 6tys za 1z. A za dorbego AFN-a to 7-8 sie licz
uwielbiam klekot diesla. Myślę jednak, że za 4 tys znajdę zadbanego Passata B3 ze zwykłym dieslem, nie potrzebuje osiągów, tylko spokoju i spalania na niskim poziomie, przeglądałem oferty i myślę, że DA SIĘ za takie pieniądze coś znaleźć... jeśli nie znajde , poszukam sobie benzyny z LPG i tyle 
maciej78 napisał(a):AdiK__,
Dziekuje za pomoc
Jeszcze mnie rozbawiło hasło "brak elastyki w dislu"![]()
![]()
jak ktoś (za przeproszeniem) zmienia biegi jak piz.. to nie dziwo że mu elastyczności mało
i przytoczenie artykułu z interii, onetu wp czy innego portalu tbyło nie na miejscu bo tam wypisują takie rzeczy że monitor się wyłącza 
AdiK__ napisał(a):Ten dalej drąży tematjak ktoś (za przeproszeniem) zmienia biegi jak piz.. to nie dziwo że mu elastyczności mało
i przytoczenie artykułu z interii, onetu wp czy innego portalu tbyło nie na miejscu bo tam wypisują takie rzeczy że monitor się wyłącza
dla mnie jedyny plus diesla to spalanie amen
A po za tym przy zwiekszeniu mocy nie zwieksza sie bardzo spalanie jak wbenzyniakach.
( oczywiscie bez turbo to muł)akurat ten artykul jest fachowo napisany , a wkurza mnie jak ktos niema racji i jeszcze sie smieje
dla mnie jedyny plus diesla to spalanie amen
Ale w praktyce........

jescze jak troszeczke turbo wykręcimy to jest malinka 
pan w nowej c klasie w dieslu mocno sie zdziwil
tak z ciekawosci passek tez w miescie pali 6 ?bo mnie b6 z 2.0 tdi niegdy sie to nieudało
poczytaj co to jest elastycznosc silnika a pozniej sie smiej (dlaczego nowe diesle maja 6 biegów). nastepnie cos co nazywa sie turbo dziura i inne przypadłości diesla
Kosmiczną turbodziurę to miałem jak jeździłem W210 300TD, tam turbo chwyta przy 2700obr i dopiero wystrzeliwuje, ale 3.0 ma wystarczająco niutków od dołu.kolega pytal czy lepiej diesla czy benzyne
ja wolalbym benzyne . cisza, odpala zawsze
a jesli ja nie słysze turbo mam sie bac?
ale nie martwicie sie koledzy wasze meki chyba sie skoncza bo zona strasznie narzeka na golfa i chyba wrócimy do japonskiej mysli technicznej 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości