Moderator: Moderator
Jak demontowałem tamten silnik, to wybierak był ten sam. Cały pas przedni z chłodnicą mam, tylko nie mam półosi, bo nie mogłem ich odkręcić... Wyglądowo są takie same jak w 1.4. Czy to jest jakaś różnica ?
moj-golf/vw-golf-3-rolling-stones-t4304.html - Mój red Rolling Stones 

-

Bonix - Badacz tematu
Swap silnika...
Witam
Mój 1.4 abd się powoli kończy chociaż ma na liczniku tylko 235 000
mam już na oku drugi silniczek i mam pytanie czy zmiana tego silnika będzie bardzo trudna?? nie mam kanału ale ze wszystkimi naprawami jak narazie dawałem sobie radę
może ktoś zmieniał ten silnik i podzieli się swoją wiedzą na ten temat??
Mój 1.4 abd się powoli kończy chociaż ma na liczniku tylko 235 000
mam już na oku drugi silniczek i mam pytanie czy zmiana tego silnika będzie bardzo trudna?? nie mam kanału ale ze wszystkimi naprawami jak narazie dawałem sobie radę
może ktoś zmieniał ten silnik i podzieli się swoją wiedzą na ten temat??
- KrzysiekW
- Berbeć
KrzysiekW, Miłej lektury
http://www.golf3.pl/topics9/swap-silnika-vt54734.htm
A tak na przyszłość opcja szukaj nie gryzie
http://www.golf3.pl/topics9/swap-silnika-vt54734.htm
A tak na przyszłość opcja szukaj nie gryzie

-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Kanału nie musi być. Ja zmieniając sprzęgło wytargałem na lince do góry cały silnik posługując się bloczkiem o wytrzymałości 0,5t. Najczęściej przy swapie zdejmuje się cały przedni pas i silnik wyjeżdża do przodu bez dźwigania itp. Przy odpowiedniej technice robienia swapa poradzisz sobie całkowicie sam.
-

prezesik - Members
na co chcesz zmieniać? po prostu wymienić na inny 1.4? gdzie tu swap?
x2
na przyszłość radzę zapamiętać.
kolejna sprawa - co temat robi w dziale LPG?
łukasz1983 napisał(a):A tak na przyszłość opcja szukaj nie gryzie
x2
na przyszłość radzę zapamiętać.
kolejna sprawa - co temat robi w dziale LPG?
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Nadwozie: kombi
Swap Golfika
Siema. Chciałbym zrobić swapa z 1.8 na 1.9 130 albo 1.8T tylko nie wiem co wyjdzie taniej, myslałem zeby kupic golf 4 anglika i poprostu przełożyć, doradzcie co i jak zrobić, mniej wiecej jaka bedzie cena takiej robótki i czy sie opłaca. Co musze zmienic tak zeby wszystko działało.
-

Pestka - Czytacz
było milion razy
silnik, skrzynia, półośki, wybieraki od skrzyni biegów, cały osprzęt silnika, czyli całe orurowanie, kolektory, dolot, wtryski, komputer sterujący, licznik, kompletna wiązka. Do tego dochodzi przerabianie mocowań silnika i spawanie wydechu pod wymiar
koszt całości plus 1-3 tys za przekładkę
silnik, skrzynia, półośki, wybieraki od skrzyni biegów, cały osprzęt silnika, czyli całe orurowanie, kolektory, dolot, wtryski, komputer sterujący, licznik, kompletna wiązka. Do tego dochodzi przerabianie mocowań silnika i spawanie wydechu pod wymiar
koszt całości plus 1-3 tys za przekładkę
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
Witam. Od dłuższego czasu myślę nad swapem z 1.4 ABD na 2.0 8v. Mam do was pytanie, czy ten silnik warty jest swojej ceny? i czy w nim wszystko już jest wliczone w cene? Widzę że on się poci i to mnie trochę martwi, ale 700zł chyba nie tak źle? Ile w ogóle kosztuje cały Swap 2.0 8v? silnik, skrzynia, wiązki, chłodnica itp?
Link do silnika http://allegro.pl/swap-silnika-2-0-115k ... 79866.html
-

golf 1.4 - Gaduła
- Silnik: 1.4 ABD
- Nadwozie: 5-drzwiowe
golf 1.4 napisał(a):Witam. Od dłuższego czasu myślę nad swapem z 1.4 ABD na 2.0 8v. Mam do was pytanie, czy ten silnik warty jest swojej ceny? i czy w nim wszystko już jest wliczone w cene? Widzę że on się poci i to mnie trochę martwi, ale 700zł chyba nie tak źle? Ile w ogóle kosztuje cały Swap 2.0 8v? silnik, skrzynia, wiązki, chłodnica itp?
jak na cały swap to trochę za niska cena moim zdaniem, sam słupek 2.0 to koszt 300-500zł, No i w porównaniu do mojego to ten silnik wygląda jak niezła padlina, część tego pocenia to wina uszczelki pod pokrywą zaworów, koszt wymiany śmieszny i banalnie prosty. Gorzej że jeszcze większe pocenie widać na łączeniu głowicy z blokiem, coś może być na rzeczy. A czy jest wart tej ceny to nikt z nas bez sprawdzenia silnika nie jest w stanie powiedzieć, magiczna kula ma akurat wolne
Plus taki że będziesz miał wszystkie elementy, ale do silnika to ja bym i tak zajrzał po kupnie i ew wykonał mały remont-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
czyli za 700zł to kupię sam silnik + dodatkowe części to pewnie wyjdzie około 2000 zł? wolę żeby mniej było bo ostatnio włożyłem 1600zł w progi żeby było perfekcyjnie zrobione
-

golf 1.4 - Gaduła
- Silnik: 1.4 ABD
- Nadwozie: 5-drzwiowe