To jest ciut inny model. Inne złącze elektryczne.W mojej wersji ta czarna obudowa poza śrubami którymi jest przykręcona do przepustnicy ma jeszcze plastikowe "nity"
To jest dokładnie ten model:
Allegro - przepustnica
Moderator: Moderator
Moja przepustnica ma nr 030 133 064D
A to foto:
przepustnica
[ Dodano: 2012-09-17, 15:46 ]
Załączam logi z sytuacji gdy obroty falują.
logi xls
Widać że pływa kąt otwarcia przepustnicy i większe wartości przyjmuje regulacja kąta jej otwarcia. Podejrzany jest dla mnie bit statusu oznaczający bieg jałowy - widać że świruje aż do momentu gdy sytuacja się uspokaja (koło 140 sekundy) - bez przerwy zmienia wartość a dokładniej z 100000 na 1000000 gdzie:
100000 = częściowe obciążenie
1000000 = bieg jałowy
Podczas normalnej pracy pole ma ciągle wartość 1000000 (jedynie podczas dodania gazu zmienia się na 100000)
Na jakiej podstawie ECU ustawia i gasi sygnaliz. bit biegu jałowego - czy to jest na podstawie sygnału z przepustnicy ?
I jeszcze prośba do posiadaczy takiego samego sterownika MM 1AV o zrzucenie loga dowolnego wycinka czasu pracującego silnika z grupy 3 - pola Throttle angle i Throttle regul lub info jakie wartości przyjmują te pola
A to foto:
przepustnica
[ Dodano: 2012-09-17, 15:46 ]
Załączam logi z sytuacji gdy obroty falują.
logi xls
Widać że pływa kąt otwarcia przepustnicy i większe wartości przyjmuje regulacja kąta jej otwarcia. Podejrzany jest dla mnie bit statusu oznaczający bieg jałowy - widać że świruje aż do momentu gdy sytuacja się uspokaja (koło 140 sekundy) - bez przerwy zmienia wartość a dokładniej z 100000 na 1000000 gdzie:
100000 = częściowe obciążenie
1000000 = bieg jałowy
Podczas normalnej pracy pole ma ciągle wartość 1000000 (jedynie podczas dodania gazu zmienia się na 100000)
Na jakiej podstawie ECU ustawia i gasi sygnaliz. bit biegu jałowego - czy to jest na podstawie sygnału z przepustnicy ?
I jeszcze prośba do posiadaczy takiego samego sterownika MM 1AV o zrzucenie loga dowolnego wycinka czasu pracującego silnika z grupy 3 - pola Throttle angle i Throttle regul lub info jakie wartości przyjmują te pola
- tad
- Czytacz
Wolno schodzi z obrotów
Witajcie.
Mam pewien problem - w zasadzie nawet nie wiem czy to problem czy tak ma być - a mianowicie jak wcisnę gaz a potem puszcze to strasznie powoli schodzi z obrotów, podczas zmiany biegów to samo, tak to normalnie działa, ma moc itd. Silnik to 1.8 ABS (chyba z monowtryskiem?)
Mam pewien problem - w zasadzie nawet nie wiem czy to problem czy tak ma być - a mianowicie jak wcisnę gaz a potem puszcze to strasznie powoli schodzi z obrotów, podczas zmiany biegów to samo, tak to normalnie działa, ma moc itd. Silnik to 1.8 ABS (chyba z monowtryskiem?)
-

deusiwo - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: ADZ
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
-

deusiwo - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: ADZ
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Reset-odłączyć aku na 0,5 godz. Wypnij też wtyczkę z czujnika temperatury cieczy (4 piny) i odpal pojeździj i sprawdź jak będzie zchodził z obrotów , daj odpowiedź 

-

pietrasiak2 - Members
Może emulacje się nałożyły reset robiłeś? Z gazem może akuator się zacinać jeszcze to tzw silniczek krokowy gazu 

-

pietrasiak2 - Members