Gucci, przecież masz przepływkę klapkową, musisz kupić używkę tą drogą niestety, nie wiem czy ta z linku bo nie wiać numeru, na końcu numeru VW musi mieć literę C lub B - innej nie kupuj. Przepustnica z TPS też musi być od tego silnika, wg numerów które sa na każdej częsci się kupuje. Póki co za dużo strzelasz w ciemno. Zarówno przepływomierz jak i TPS bardzo łatwo sprawdzić miernikiem uniwersalnym dawałem opisy do tego i do tego.
Jeśli mechanik z tym przepływomierzem też tak strzelił w ciemno to absolutnie nie kupuj bez pewności, to jest z drogie, można pożyczyć przełożyć sprawną czy problem ustąpi, albo dokładnie sprawdzić jak opisałem.
To jest właściwy przepływomierz masz numery w aukcji http://allegro.pl/passat-b3-golf-iii-au ... 21448.html
Moderator: Moderator
czyli odpala z wciśniętym pedałem gazu a bez ciężko? zainteresuj się przepustnicą
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
To juz ogarnołem bo to jak juz poczytałem gdzies ze to sie tak moze stac ale juz mu przeszło
tylko mam z nim problem tego typu ze np jak go zdusze na biegu czyli mi zgasnie to juz go nie zapale albo uda sie po 5 próbie odpalenia go ale bardzo ciezko albo ja postoji w garazu i przychodze rano to odpala ale bardzo cięzko
tylko mam z nim problem tego typu ze np jak go zdusze na biegu czyli mi zgasnie to juz go nie zapale albo uda sie po 5 próbie odpalenia go ale bardzo ciezko albo ja postoji w garazu i przychodze rano to odpala ale bardzo cięzko- Kubuss
- Berbeć
problem z odpaleniem mk3 1.4 abd
czesc zakupiłem aparat kompletny GOLFA 3 I nic... nadal to samo kurcze... co to może byyć ? jak kręce auto podczas palenia to jest tak,że zakreci cos go przyblokuje , puści i znów zakręci... zablokuje.. puści i kręci..... a moze rozrusznik czerpie prąd bo się zacina i wtedy cewka nie podaje odpowiedniego napięcia na aparat i nie chce palic co ?
zakup był taki ponieważ podejrzewany był czujnik halla ... nawet nowa cewka jest zamontowana i cisza.. kompletnie nie chce zagadać ...
zakup był taki ponieważ podejrzewany był czujnik halla ... nawet nowa cewka jest zamontowana i cisza.. kompletnie nie chce zagadać ...
- greg_117
- Gaduła
a teraz dobrze popatrzyłem na kable i kopułkę to coś mam źle podłączone kable
możesz podesłąć mi jakieś foty ? bo jest tak : 1 3 4 2 tak ? od rozrządu strony ?
[ Dodano: 2013-01-19, 13:49 ]
a zapłon to na tym aparacie się ustawia tak
możesz podesłąć mi jakieś foty ? bo jest tak : 1 3 4 2 tak ? od rozrządu strony ? [ Dodano: 2013-01-19, 13:49 ]
a zapłon to na tym aparacie się ustawia tak

- greg_117
- Gaduła
GOLF iii 1.8 PROBLEMY Z ODPALANIEM
witam. mój problem polega na tym iż mój golfik jak stoi w garażu i pójdę go odpalić to wszystko gra odpala bez problemu, ale jak wyjadę do sklepu i się rozgrzeje i postoi chwile i potem chcę go z powrotem odpalić to nie daje rady, normalnie kręci ale nie zapala a nawet jak mu się uda z pomocą wciskania pedału gazu to całego go trzepie i i muszę go tak gazować z minutę bo takto zgaśnie nie wiem co może być grane a samochód mi potrzebny sprawny..
- maciekzlw
- Berbeć
na google jest foto opis z cylindrami poszukaj to nie boli
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2345122.html
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2345122.html
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
Problem z odpalaniem na ciepłym silniku
Wiem, że to forum Golfa III ale wujek prosił żebym poszukał coś w necie to spytam tu... Wujek posiada golfa IV 1,4 16v i ma problem z odpalaniem gdy silnik jest ciepły co o tym myślicie ?...
My arrow by Piotrek
Moja była Golfinka
moj-golf/vw-golf-iii-cl-t42614.html
Obecny Passacior
inne-samochody-z-rodziny-vag/volkswagen-passat-b5-fl-trendline-t65035.html
Moja była Golfinka
Obecny Passacior
-

peta1992 - Gaduła
dzwoniłem i pytałem. Samochód był u mechanika bo brał olej i mechanik tam powymieniał wszystkie uszczelki itd i wszystko ok tylko teraz jak jest ciepły to właśnie problem z odpalaniem... wujek nie wie czy ma czujnik położenia wału... cewka sprawdzona...
[ Dodano: 2013-01-21, 09:09 ]
ktoś ma jeszcze może jakiś pomysł ?...
[ Dodano: 2013-01-21, 09:09 ]
ktoś ma jeszcze może jakiś pomysł ?...
My arrow by Piotrek
Moja była Golfinka
Obecny Passacior
Moja była Golfinka
Obecny Passacior