Świetnej jakości musi być ten filtr.... co Ci przyświecało kupując go?
Musisz odizolować go od gorącego silnika i dać dopływ chłodnego powietrza gdzieś blisko, w przeciwnym razie ten zabieg absolutnie mija się z celem, bo stożek zasysający gorące powietrze z komory silnika tylko zmuli samochód.
daj zdjęcie jak to teraz masz założone
Moderator: Moderator
Opik napisał(a):stożek zasysający gorące powietrze z komory silnika tylko zmuli samochód.
tak czy siak zmuli. długość dolotu to jedno, zjawiska falowe to drugie, nie mówię o tym, że tani stożek jest jak skarpeta i puszcza wszystko mniejsze od żwiru. jak dla mnie mod bez sensu,
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
no niekoniecznie zmuli bo to juz zalezy jak to jest ogarniete i jakiej klasy jest filtr. Jak ktos zrobil porzadny dolot, wpakowal dobrej jakosci filtr i go odizolowal to nic mulic nie bedzie.
I nie przesadzaj juz z tymi zjawiskami falowymi, bo zeby to odczuc przy takiej mocy musialby zalozyc stozek bezposrednio na przepiatnice albo zrobic rurociag Mario Approved dookola calego silnika
I nie przesadzaj juz z tymi zjawiskami falowymi, bo zeby to odczuc przy takiej mocy musialby zalozyc stozek bezposrednio na przepiatnice albo zrobic rurociag Mario Approved dookola calego silnika
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Nadwozie: 3-drzwiowe
sam stożek nic nam nie da, taki za 40zł to już w ogóle tylko pogorszy sprawę, to nie ITG za parę stów. Kumpel miał stożek w ADY, trochę pojeździł do czasu kiedy musiał kupić nową przepływkę
wywalił stożek i przepływka żyje.
fakt faktem, odczucia mogą być różne, technika w naszych silnikach nie jest jakaś z kosmosu i na górze może przybędzie z 1KM, na dole ucieknie i wyjdzie na 0
poza tym sam dolot to nie wszystko. Dla mnie ma to sens jeżeli robimy też wydech i na koniec program, wtedy jakichś przyrostów można sie spodziewać
wywalił stożek i przepływka żyje.
fakt faktem, odczucia mogą być różne, technika w naszych silnikach nie jest jakaś z kosmosu i na górze może przybędzie z 1KM, na dole ucieknie i wyjdzie na 0
poza tym sam dolot to nie wszystko. Dla mnie ma to sens jeżeli robimy też wydech i na koniec program, wtedy jakichś przyrostów można sie spodziewać
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Nadwozie: kombi
Jezeli chodzi o przyrost mocy to tak, jak ktos chce miec po prostu ladniejsza komore i zrobi to z sensem, albo po prostu nie ma innego wyjscia po padla oryginalna pucha filtra, nie ma zamiennikow a nowa kosztuje pincet zlotych to jest to jakies rozwiazanie. Ale na pewno nie na takim filtrze
-

Opik - Members
No ja to tak zamontowałem... Ale zaraz biorę się do roboty i wdupię tam dolotówkę a na nią filtr. I pomyślę coś żeby go odizolować od silnika żeby tego gorącego powietrza nie łapał 
Btw. dzięx za rady Opik
------
edit:
No stożek już siedzi na rurce dolotowej. Przejechałem się i autko brzmi trochę inaczej. Szczerze mówiąc lepszy efekt dźwiękowy był wcześniej
Tylko nie mam pomysłu co tam wykombinować żeby oddzielić go od tego ciepłego silniczka

Btw. dzięx za rady Opik

------
edit:
No stożek już siedzi na rurce dolotowej. Przejechałem się i autko brzmi trochę inaczej. Szczerze mówiąc lepszy efekt dźwiękowy był wcześniej
Tylko nie mam pomysłu co tam wykombinować żeby oddzielić go od tego ciepłego silniczka

- Peter1717
- Czytacz
Nie no, ja po prostu nie wierze i nie jestem w stanie pojąć że ktoś mógł zamontować go najpierw tak jak na tym zdjęciu wyżej, a dwa że na tej gumowej elastycznej harmonijce.
widzisz tu gdziekolwiek takie rozwiązanie ?
widzisz tu gdziekolwiek takie rozwiązanie ?
-

Opik - Members