Moderator: Moderator
LechuPdg napisał(a): a jakby bylo lewe powietrze to i chyba na gazie by sie działy cuda? Silnik 1.4.
tym bardziej na gazie by się działy cuda, jest dużo bardziej wrażliwy na wszystkie zmiany niż benzyna
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Sondę standardowo sprawdzamy przez jej odpięcie. a lewe powietrze można sprawdzić np. psikając Plakiem w okolicach przepustnicy - w miejscach łączeń gdzie takie lewe powietrze może łapać Jeśli zaciągnie łatwopalnego Plaka to obroty wskoczą.
-

greg001 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
Robiłeś reset ECU?bo może emulacje się nakładają. Następnie pompa paliwa i filtr paliwa , Sprawdź jeszcze odmę i czy przypadkiem nie masz zapchanego któregoś z tłumników 

-

pietrasiak2 - Members
Bumus napisał(a):Mam podobny problem tylko ze u mnie wiadomo ze przeplywomierz padl wiec sprawdz go. Jedz do kogos kto ma komputer do golfa niech zczyta bledy u mni epomoglo)
z tego co dobrze kojarzę 1.4 nie ma przepływomierza
-

greg001 - Gaduła
Przepływki w tym modelu nie ma
więc problem z głowy, sonde odpinałem i bez różnicy, pozostaje mi zrobić reset, ale już miałem raz rozładowany aku i też nic nie pomogło po tym, tłumiki raczej nie zapchane bo przelot jest
, sprawdze z tym plakiem, ale wątpię bo na gazie chodzi idealnie równo. A może komputer?
więc problem z głowy, sonde odpinałem i bez różnicy, pozostaje mi zrobić reset, ale już miałem raz rozładowany aku i też nic nie pomogło po tym, tłumiki raczej nie zapchane bo przelot jest
, sprawdze z tym plakiem, ale wątpię bo na gazie chodzi idealnie równo. A może komputer?- LechuPdg
- Berbeć
popatrz może jest w dziale spotów grupa co się spotyka w Toruniu lub okolicy to pewnie ktoś ma kabel + laptop i podjedzie do Ciebie lub zaglądnij na odpowiednią grupę regionalną w vwgolf.pl i tam zagadaj
-

greg001 - Gaduła
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)