Moderator: Moderator
 moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html

ale niech ludzie nie traktują tego jak lekarstwo - przysiadają światła - kondensator, żeby ładnie i mocno zagrało - niezbędny kondensator. Finalnie można go dać bardzo blisko przed wzmacniaczem, żeby ten niewielki ładunek oddał w chwili tąpnięcia, ale najpierw niech człowiek zadba o druty. U Ciebie możliwe, że alternator nie wyrabia, a kabel od alternatora do akumulatora może by przydało się zdublować  ?Jeszcze raz podkreślę - nie jestem przeciwnikiem kondzia, ale najpierw podstawy dobrze zrobić, to 99% sukcesu
  ale niech ludzie nie traktują tego jak lekarstwo - przysiadają światła - kondensator, żeby ładnie i mocno zagrało - niezbędny kondensator. Finalnie można go dać bardzo blisko przed wzmacniaczem, żeby ten niewielki ładunek oddał w chwili tąpnięcia, ale najpierw niech człowiek zadba o druty. U Ciebie możliwe, że alternator nie wyrabia, a kabel od alternatora do akumulatora może by przydało się zdublować  ?Jeszcze raz podkreślę - nie jestem przeciwnikiem kondzia, ale najpierw podstawy dobrze zrobić, to 99% sukcesu   Jak ktoś się bawi w dB, i plany ma na moce liczone w kW, to niech się nie nastawia, że mały kondziołek zapewni mu stabilny prąd.
 Jak ktoś się bawi w dB, i plany ma na moce liczone w kW, to niech się nie nastawia, że mały kondziołek zapewni mu stabilny prąd. 
PiJey88 napisał(a):zobacz czy jak się wyłącza ty czy gasną lampki na wzmaku, wydaje mi się że zasilające są zbyt cienkie albo słaba masa, albo musisz dołożyć masę z aku do budy dodatkową

że można zrobić taką mase.
  że można zrobić taką mase.
golf 1.4 napisał(a):Po prostu ciągnąć gruby kabel od - z aku, do karoserii
golf 1.4 napisał(a):od karoserii do wzmaka
golf 1.4 napisał(a):Tylko ten co idzie od anteny jest cienki.

35 mm2 na takim odcinku (do 4 metrów) jest w stanie przenieść prąd do 100 A, jak masz powyżej kW, może delikatnie brakować
  35 mm2 na takim odcinku (do 4 metrów) jest w stanie przenieść prąd do 100 A, jak masz powyżej kW, może delikatnie brakować  . U mnie wzmacniacze przy max wysterowaniu potrafią pożreć 140 A, ale łączny przekrój kabli jest 61 mm2 i nic nie siada
. U mnie wzmacniacze przy max wysterowaniu potrafią pożreć 140 A, ale łączny przekrój kabli jest 61 mm2 i nic nie siada   Może trochę z zapasem, ale od przybytku głowa nie boli
 Może trochę z zapasem, ale od przybytku głowa nie boli  

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości