Pomoc w doborze wzmacniacza i głosników oraz inne :P

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez brzesiu » 28 lut 2013, o 18:26

W elektronicznych da rade czasem dostac takie fajne czarne peszele z plecionki. Warto się nimi zainteresowac ;)
brzesiu
Badacz tematu
 
Posty: 297
Dołączył(a): 31 sty 2013, o 16:04
Lokalizacja: Gdańsk

 

Postprzez siwulec333 » 3 mar 2013, o 23:35

No i że tak powiem dupa!!!! W sobotę wziąłem się za montaż :) wszystkie kable poprzeciągane, wszystko gotowe i bum przy kręceniu wzmakiem i próbowaniu gdzie go zamontować wyrwałem 2 gniazda cinch :( nie wiem może szybciej były naruszone czy coś. Natychmiast zawieziony do naprawy :P mam nadzieje ze coś z tego będzie :P
Ale teraz już wiem że wzmacniacz będzie nie na ściance gdzie głośnik ale na przeciwległej i nie w pionie a w poziomie :P mniej będzie narażony na zgięcie kabli czinch bo tak to mało miejsca jest :(
Avatar użytkownika
siwulec333
Czytacz
 
Posty: 147
Dołączył(a): 11 gru 2012, o 22:57
Lokalizacja: GD

Postprzez brzesiu » 3 mar 2013, o 23:50

Nic poważnego troche cyny i bedzie gitra. Tak to jest przy tych tańszych wynalazkach że czincze nie sza wkręcane a jedynie przylutowane do płytki i przełożone przez dziury w obudowach.
brzesiu
Badacz tematu
 
Posty: 297
Dołączył(a): 31 sty 2013, o 16:04
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez siwulec333 » 22 mar 2013, o 13:28

Podłączone :) teraz zabawa z ustawieniami :) ale ważne że wszystko działa :)
Obrazek

[ Dodano: 2013-03-23, 15:08 ]
Wszystko podłączone ale pojawił się mały problem. Na wyłączonym silniku jest ok, ale jak odpalę to pojawia się taki świst. Jak radio wezmę na 0 to tez go słychać i nie robi się głośniejszy z podwyższaniem skali, a lekko zwiększa się jak dodaje gazu. Po zgaszeniu silnika wszystko wraca do normy jest normalnie i nie słychać tego
Jakieś propozycje i porady??
Avatar użytkownika
siwulec333
Czytacz
 
Posty: 147
Dołączył(a): 11 gru 2012, o 22:57
Lokalizacja: GD

Postprzez phase » 24 mar 2013, o 00:13

Taka jak zawsze poszukaj info jak sobie z tym poradzić.
Avatar użytkownika
phase
Czytacz
 
Posty: 66
Dołączył(a): 9 sty 2013, o 23:08
Lokalizacja: Wawa

Postprzez siwulec333 » 26 mar 2013, o 14:23

Już sobie poradziłem :P teraz wszystko ładnie gra :)
Avatar użytkownika
siwulec333
Czytacz
 
Posty: 147
Dołączył(a): 11 gru 2012, o 22:57
Lokalizacja: GD

Postprzez strzelu » 28 mar 2013, o 13:41

siwulec333 a podzielisz się info jak sobie z tym poradziłeś ? Ja mam to samo i brak pomysłu.
strzelu
Badacz tematu
 
Posty: 190
Dołączył(a): 19 kwi 2008, o 11:55
Lokalizacja: Lublin

Postprzez siwulec333 » 28 mar 2013, o 13:46

U mnie wystarczyło przełożyć kable cinch na drugą stronę samochodu by nie szły w tym samym miejscu co kabel zasilania :)
Tu masz fajnnie opisaną pomoc co jeszcze może powodować takie zakłócenia
http://www.strefacaraudio.pl/topic/11020-zaklocenia-swist-silnika-szumy-w-glosnikach-poradnik/
Avatar użytkownika
siwulec333
Czytacz
 
Posty: 147
Dołączył(a): 11 gru 2012, o 22:57
Lokalizacja: GD

Poprzednia strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości