Moderator: Moderator
No i że tak powiem dupa!!!! W sobotę wziąłem się za montaż
wszystkie kable poprzeciągane, wszystko gotowe i bum przy kręceniu wzmakiem i próbowaniu gdzie go zamontować wyrwałem 2 gniazda cinch
nie wiem może szybciej były naruszone czy coś. Natychmiast zawieziony do naprawy
mam nadzieje ze coś z tego będzie
Ale teraz już wiem że wzmacniacz będzie nie na ściance gdzie głośnik ale na przeciwległej i nie w pionie a w poziomie
mniej będzie narażony na zgięcie kabli czinch bo tak to mało miejsca jest 
wszystkie kable poprzeciągane, wszystko gotowe i bum przy kręceniu wzmakiem i próbowaniu gdzie go zamontować wyrwałem 2 gniazda cinch
nie wiem może szybciej były naruszone czy coś. Natychmiast zawieziony do naprawy
mam nadzieje ze coś z tego będzie
Ale teraz już wiem że wzmacniacz będzie nie na ściance gdzie głośnik ale na przeciwległej i nie w pionie a w poziomie
mniej będzie narażony na zgięcie kabli czinch bo tak to mało miejsca jest 
-

siwulec333 - Czytacz
Nic poważnego troche cyny i bedzie gitra. Tak to jest przy tych tańszych wynalazkach że czincze nie sza wkręcane a jedynie przylutowane do płytki i przełożone przez dziury w obudowach.
- brzesiu
- Badacz tematu
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Podłączone
teraz zabawa z ustawieniami
ale ważne że wszystko działa
[ Dodano: 2013-03-23, 15:08 ]
Wszystko podłączone ale pojawił się mały problem. Na wyłączonym silniku jest ok, ale jak odpalę to pojawia się taki świst. Jak radio wezmę na 0 to tez go słychać i nie robi się głośniejszy z podwyższaniem skali, a lekko zwiększa się jak dodaje gazu. Po zgaszeniu silnika wszystko wraca do normy jest normalnie i nie słychać tego
Jakieś propozycje i porady??
teraz zabawa z ustawieniami
ale ważne że wszystko działa
[ Dodano: 2013-03-23, 15:08 ]
Wszystko podłączone ale pojawił się mały problem. Na wyłączonym silniku jest ok, ale jak odpalę to pojawia się taki świst. Jak radio wezmę na 0 to tez go słychać i nie robi się głośniejszy z podwyższaniem skali, a lekko zwiększa się jak dodaje gazu. Po zgaszeniu silnika wszystko wraca do normy jest normalnie i nie słychać tego
Jakieś propozycje i porady??
-

siwulec333 - Czytacz
-

siwulec333 - Czytacz
U mnie wystarczyło przełożyć kable cinch na drugą stronę samochodu by nie szły w tym samym miejscu co kabel zasilania
Tu masz fajnnie opisaną pomoc co jeszcze może powodować takie zakłócenia
http://www.strefacaraudio.pl/topic/11020-zaklocenia-swist-silnika-szumy-w-glosnikach-poradnik/
Tu masz fajnnie opisaną pomoc co jeszcze może powodować takie zakłócenia
http://www.strefacaraudio.pl/topic/11020-zaklocenia-swist-silnika-szumy-w-glosnikach-poradnik/
-

siwulec333 - Czytacz
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio