Moderator: Moderator
utrudnienia w wrzucaniu I biegu
Witam mam problem w golfie nie moge normalnie wrzucić I biegu. Wchodzi z utrudnieniem jak go wcisnę podobnie jak wsteczny oraz 5 bieg. Reszta normalnie. Co to moze być kumpel stwierdził po obejrzeniu ze cos jest wytarte nie znam sie na tym może cos doradzicie. Ile może kosztować taka naprawa??
- tomcioo18
- Czytacz
problem z biegami
mam takie a nie inny problem dzien wczesniej przed usterka w moim golfie 1.9 tdi 1Z ciezko z chrupaneim od czasu do czasu wchodzily biegi 1 i wsteczny na drugi dzien juz wszystkie
nie da sie ich teraz wrzucac na zapalonym silniku a na zgaszonym wszystko spoko wzucam 1 i jade potem 2 i sie nie da
czy to moze byc linka sprzęgła ? jesli tak to gdzie i jak to ustwaic . juz raz poprzedni wlasciciel regulował linke.
nie da sie ich teraz wrzucac na zapalonym silniku a na zgaszonym wszystko spoko wzucam 1 i jade potem 2 i sie nie da
czy to moze byc linka sprzęgła ? jesli tak to gdzie i jak to ustwaic . juz raz poprzedni wlasciciel regulował linke.- gofer3
- Berbeć
Skrzynia na cięgna, czy sterowana linkami?
Jeśli na cięgna, to wybierak (zlokalizowany nad przekładnią kierowniczą) wyklepany. Koszt wymienialnego elementu ok 30zł(nowy)
Jesli skrzynia na linki, to spróbować podregulować.
Jeśli na cięgna, to wybierak (zlokalizowany nad przekładnią kierowniczą) wyklepany. Koszt wymienialnego elementu ok 30zł(nowy)
Jesli skrzynia na linki, to spróbować podregulować.
Voice Kraft - postaw na jakość!
Volkswagen Klub Polska #157
.
Volkswagen Klub Polska #157
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
Ale w tym jest problem ze ja wg nie moge ruszyc dzwignią zmany biegów na zapapalonym silniku . Czy to może być powód tego iż rozregulowały sie linki na mechanizmie zmiany biegów ?. poniewaz poprzedni włąsciciel juz to keidys sam regulował.
- gofer3
- Berbeć
nie wiem ale ja zupelnie to samo miałem co Ty. a okazało się ze tarcza, wokół tarczy idzie jakis pierscien plastikowy i on u mnie pekł i wpadł miedzy docisk a tarcze i dlatego nie mozna było biegu wrzucić. ale moze i cos u Ciebie w tym jest sprobuj linkę naciągnąć bardziej nie wiem nie robiłem tego nigdy
- lantos
- Czytacz
może to być uszkodzony rybierak biegów lub skrzynia. Koszt skrzyni to 300-400 zł a jeźeli masz z dolnym wybierakiem to skrzynia może kosztować nawet 600 zł
- grzesiek2422
- Berbeć
nic z naciagania linek dupereli mi nie dalo bo sprzegło hydrauliczne a pomoglo odpowietrzenie sprzęgła i wszystko jak narazie jest ok moze gorzej mi łapie ale mysle ze to kwestia czasu jak sie samo do konca odpowietrzy zobaczymy...
- gofer3
- Berbeć
moim zdaniem 1- sprawdz stan oleju w skrzyni 2-odpowietrz sobie sprzę♣gło 3- jak to nic nie da podreguluj ciegna powinno zadziałac ja ak miaem i spox choc nei fajna sprawa bo ja nie moglem w g kazdego biegu wrzucic 

- gofer3
- Berbeć
Powrót do Napęd i skrzynia biegów