Jaka skrzynia do golfa syncro 2.0

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Jaka skrzynia do golfa syncro 2.0

Postprzez murgen » 24 lis 2012, o 21:18

Z własnej głupoty prawdopodobnie rozwaliłem skrzynie, założyłem zimówki na tył, większe niz letnie, chciałem zobaczyc czy nie będą za duże. Załozyłem i pojechałem kawałek, po ok 3km zaczeło cos delikatnie wyć, potem troche poszarpało autem i zaczeło coś z przodu ocierac(tak jakby) stanołem pooglądałem i wracałem do domu, "ocieranie" chwile trwalo a potem coś chrupło pod maską i ocieranie sie skończyło. Juz po fakcie przyszło mi do głowy że pewnie wiskoza się "włączyła", i pewnie polecialo przekazywanie napędu na wał. :cry: :cry: :cry:
I tu moje pytanie, czy skrzynia z 1,8 syncro bedzie pasowac do 2,0 bo tylko takie na alledrogo były, ew czy mozna jakos dokupić czesci do naprawy skrzyni.
Avatar użytkownika
murgen
Gaduła
 
Posty: 441
Dołączył(a): 27 lip 2012, o 07:29
Lokalizacja: podkarpacie

Jaka skrzynia do golfa syncro 2.0

 

Re: Jaka skrzynia do golfa syncro 2.0

Postprzez marcinkazimierz » 25 lis 2012, o 10:13

murgen napisał(a):Z własnej głupoty prawdopodobnie rozwaliłem skrzynie, założyłem zimówki na tył, większe niz letnie, chciałem zobaczyc czy nie będą za duże. Załozyłem i pojechałem kawałek, po ok 3km zaczeło cos delikatnie wyć, potem troche poszarpało autem i zaczeło coś z przodu ocierac(tak jakby) stanołem pooglądałem i wracałem do domu, "ocieranie" chwile trwalo a potem coś chrupło pod maską i ocieranie sie skończyło. Juz po fakcie przyszło mi do głowy że pewnie wiskoza się "włączyła", i pewnie polecialo przekazywanie napędu na wał. :cry: :cry: :cry:
I tu moje pytanie, czy skrzynia z 1,8 syncro bedzie pasowac do 2,0 bo tylko takie na alledrogo były, ew czy mozna jakos dokupić czesci do naprawy skrzyni.


no glupota zdejmij wal i zobacz czy jedziesz normalnie wiskoza dziala caly czas nie zalacza sie . do sprawdzenia przekladnia katowa wisko dyfer . czesci sa ale ceny kosmos. stawiam na dyfer. ale moze urwalo ci lacznik elastyczny . musisz obejrzec go od dolu

[ Dodano: 2012-11-25, 10:56 ]
skrzynia
http://www.ebay.pl/itm/G60-2-0-Getriebe ... 164wt_1139
marcinkazimierz
Gaduła
 
Posty: 530
Dołączył(a): 27 kwi 2012, o 20:54
Lokalizacja: Lublin

Postprzez murgen » 27 lis 2012, o 23:54

Podjechalem w blotko i sprawdzilem naped, tyl sie dołancza, teraz to juz nic z tego nie rozumiem, co w taim razie ocieralo i sie prawdopodobnie "urwało" ????
Avatar użytkownika
murgen
Gaduła
 
Posty: 441
Dołączył(a): 27 lip 2012, o 07:29
Lokalizacja: podkarpacie

Postprzez marcinkazimierz » 28 lis 2012, o 05:21

kolego tyl sie nie dolacza tylko caly czas jest (80:20)mozliwe ze ci zgrzalo wisko . na zakretach nic nie telepie?
marcinkazimierz
Gaduła
 
Posty: 530
Dołączył(a): 27 kwi 2012, o 20:54
Lokalizacja: Lublin

Postprzez murgen » 29 lis 2012, o 23:59

Nie, jezdzi ladnie jak przed awaria, no z tego co doczytalem to tyl wlacza sie jak olej sie zagrzeje wiec bez uslizgu tylko przod ciagnie. Tak czy siak ciesze sie ze na na zime bez tylu nie zostane. No chyba ze cos sie rozleci po pierwszych sniegach........
Avatar użytkownika
murgen
Gaduła
 
Posty: 441
Dołączył(a): 27 lip 2012, o 07:29
Lokalizacja: podkarpacie

Postprzez marcinkazimierz » 30 lis 2012, o 23:46

murgen napisał(a):Nie, jezdzi ladnie jak przed awaria, no z tego co doczytalem to tyl wlacza sie jak olej sie zagrzeje wiec bez uslizgu tylko przod ciagnie. Tak czy siak ciesze sie ze na na zime bez tylu nie zostane. No chyba ze cos sie rozleci po pierwszych sniegach........


kolego w sprawnym wisko 80 idzie na przod a 20 zawsze idzie na tyl . uslizg przodu trwa ok 0.7 sec ok 1/4 obr kola(takie króciutkie piśniecie) - u mnie tak mniej wiecej dziala i wisco gestnieje i przenosi wiecej mocy na tył.
Obrazek

w haldexie jest dolaczane

ciekawych rzeczy dowiesz sie z polskiej instrukcji golfa
marcinkazimierz
Gaduła
 
Posty: 530
Dołączył(a): 27 kwi 2012, o 20:54
Lokalizacja: Lublin

Postprzez murgen » 1 gru 2012, o 00:32

Takie cos się pojawilo. http://allegro.pl/golf-passat-przystawk ... 71923.html
Tylko pytanie czy taka przystawka jest uniwersalna? Co do napędu to ogladalem filmik z youtuba z zasada dzialania, chętnie bym do stal skads instrukcje do synchro.......
Ostatnio edytowano 1 gru 2012, o 00:51 przez murgen, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
murgen
Gaduła
 
Posty: 441
Dołączył(a): 27 lip 2012, o 07:29
Lokalizacja: podkarpacie

Postprzez marcinkazimierz » 1 gru 2012, o 00:35

popraw adres allegro instrukcja podaj email. to nie jest przystawka tylko przekladnia katowa zresztą z urwanym jednym mocowaniem
marcinkazimierz
Gaduła
 
Posty: 530
Dołączył(a): 27 kwi 2012, o 20:54
Lokalizacja: Lublin

Postprzez murgen » 1 gru 2012, o 00:53

Jakoś mnie naszlo żeby sobie zrobić zapas części zmiennych, tak na wszelki wypadek,
Ostatnio edytowano 1 gru 2012, o 09:37 przez murgen, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
murgen
Gaduła
 
Posty: 441
Dołączył(a): 27 lip 2012, o 07:29
Lokalizacja: podkarpacie

Postprzez marcinkazimierz » 1 gru 2012, o 01:02

poszlo , ja bym bardziej szukal wisco i dyfer te czesciej leca
marcinkazimierz
Gaduła
 
Posty: 530
Dołączył(a): 27 kwi 2012, o 20:54
Lokalizacja: Lublin

Postprzez murgen » 1 gru 2012, o 09:38

I tu pytanie wisco i dyfer jakiekolwiek beda pasowac czy vr6 i silniki diesla maja inne wersje ??
Avatar użytkownika
murgen
Gaduła
 
Posty: 441
Dołączył(a): 27 lip 2012, o 07:29
Lokalizacja: podkarpacie

Postprzez marcinkazimierz » 1 gru 2012, o 10:19

murgen napisał(a):I tu pytanie wisco i dyfer jakiekolwiek beda pasowac czy vr6 i silniki diesla maja inne wersje ??


vr6 ma inny dyfer , wisco niewiem , mozliwe ze taka sama trzeba by zmierzyc wieloklin
marcinkazimierz
Gaduła
 
Posty: 530
Dołączył(a): 27 kwi 2012, o 20:54
Lokalizacja: Lublin

Następna strona

- - -



Powrót do Napęd i skrzynia biegów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości