Jaka skrzynia do golfa syncro 2.0

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Postprzez Matiuas » 6 gru 2012, o 13:40

marcinkazimierz, murgen, Taki mały OT z mojej strony, jeżeli wam Etka na win 7 nie chodzi to zainstalujcie Virtual PC (wirtualna maszyna) i na nim instalujecie dowolny system microsoftu, np win xp ;-) no i etka śmiga aż miło.
Matiuas
Badacz tematu
 
Posty: 204
Dołączył(a): 17 sty 2009, o 00:29
Lokalizacja: Jarosław

 

Postprzez marcinkazimierz » 6 gru 2012, o 15:40

Matiuas napisał(a):marcinkazimierz, murgen, Taki mały OT z mojej strony, jeżeli wam Etka na win 7 nie chodzi to zainstalujcie Virtual PC (wirtualna maszyna) i na nim instalujecie dowolny system microsoftu, np win xp ;-) no i etka śmiga aż miło.

etka chodzi problem z elsa narazie sciaga mi sie 19 gb danych
marcinkazimierz
Gaduła
 
Posty: 530
Dołączył(a): 27 kwi 2012, o 20:54
Lokalizacja: Lublin

Postprzez murgen » 6 gru 2012, o 18:31

Wlasnie dlatego że moja peknieta to raczej do regeneracji się nie nadaje.
Avatar użytkownika
murgen
Gaduła
 
Posty: 441
Dołączył(a): 27 lip 2012, o 07:29
Lokalizacja: podkarpacie

Postprzez marcinkazimierz » 6 gru 2012, o 19:23

murgen napisał(a):Wlasnie dlatego że moja peknieta to raczej do regeneracji się nie nadaje.


zastanawiam sie czemu tak sie stalo luz na wale? duza temp?
marcinkazimierz
Gaduła
 
Posty: 530
Dołączył(a): 27 kwi 2012, o 20:54
Lokalizacja: Lublin

Postprzez murgen » 6 gru 2012, o 19:40

Ja sie zastanawiam co mi walnelo wtedy jak te kola zalozylem, syncro chodzi, dyfer tez, skrzynia naped na visco daje, wiec co wtedy sie urwalo ???????
Avatar użytkownika
murgen
Gaduła
 
Posty: 441
Dołączył(a): 27 lip 2012, o 07:29
Lokalizacja: podkarpacie

Postprzez marcinkazimierz » 6 gru 2012, o 20:32

murgen napisał(a):Ja sie zastanawiam co mi walnelo wtedy jak te kola zalozylem, syncro chodzi, dyfer tez, skrzynia naped na visco daje, wiec co wtedy sie urwalo ???????

wydaje mi sie ze visco sie przegrzalo
marcinkazimierz
Gaduła
 
Posty: 530
Dołączył(a): 27 kwi 2012, o 20:54
Lokalizacja: Lublin

Postprzez murgen » 7 gru 2012, o 17:30

I jakies nowosci po sprawdzeniu w elsie ??
Avatar użytkownika
murgen
Gaduła
 
Posty: 441
Dołączył(a): 27 lip 2012, o 07:29
Lokalizacja: podkarpacie

Postprzez marcinkazimierz » 7 gru 2012, o 18:57

murgen napisał(a):I jakies nowosci po sprawdzeniu w elsie ??

jeszcze 22 godziny sciagania
marcinkazimierz
Gaduła
 
Posty: 530
Dołączył(a): 27 kwi 2012, o 20:54
Lokalizacja: Lublin

Postprzez murgen » 8 gru 2012, o 19:32

marcinkazimierz napisał(a):
murgen napisał(a):I jakies nowosci po sprawdzeniu w elsie ??

jeszcze 22 godziny sciagania





:-o :-o
Avatar użytkownika
murgen
Gaduła
 
Posty: 441
Dołączył(a): 27 lip 2012, o 07:29
Lokalizacja: podkarpacie

Postprzez marcinkazimierz » 8 gru 2012, o 20:12

murgen napisał(a):
marcinkazimierz napisał(a):
murgen napisał(a):I jakies nowosci po sprawdzeniu w elsie ??

jeszcze 22 godziny sciagania





:-o :-o


no 20 GB danych a limit 100kb/s

[ Dodano: 2012-12-09, 18:09 ]
z elsa znalazlem visco i dyfer w 4 cylindrowych byly takie same . niestety visco tylko na zasadzie wymień . nie mam vinu czy danych do golfa 2 syncro bo moze w starszej wersji cos wiecej jest opisane

[ Dodano: 2012-12-10, 20:38 ]
znalazlem porade jak naprawic visco najwazniejsze ze wiadomo ze olej silikonowy o lepkosci 100000

http://www.syncrowiki.org/wiki/Viscokup ... andsetzung
marcinkazimierz
Gaduła
 
Posty: 530
Dołączył(a): 27 kwi 2012, o 20:54
Lokalizacja: Lublin

Postprzez murgen » 10 gru 2012, o 23:52

No tylko pytanie czy moje jest sens naprawiac, jeszcze nie miałem czasu testu z obciążeniem zrobić, ale na razie działa. Kupie jednak to za 220.
Wynalazlem gdzieś temat na forum o vw transporter i regeneracji visco, olej drogi wychodzi jakieś 400zl i uszczelki jakieś twarde trzeba.
http://forum.busikt3.radom.pl/viewtopic.php?t=1078
Avatar użytkownika
murgen
Gaduła
 
Posty: 441
Dołączył(a): 27 lip 2012, o 07:29
Lokalizacja: podkarpacie

Postprzez marcinkazimierz » 11 gru 2012, o 19:26

litr oleju silikonowego 87zl w aso dostepne od reki :shock: wiadomo ze trzeba wlac 0,7 litra ale uszczelnaczy nikt niewie wiem ze nie oring tylko xring
marcinkazimierz
Gaduła
 
Posty: 530
Dołączył(a): 27 kwi 2012, o 20:54
Lokalizacja: Lublin

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Napęd i skrzynia biegów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

cron