Jaka skrzynia do golfa syncro 2.0

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Postprzez murgen » 2 gru 2012, o 13:34

Wjechalem wreszcie na kanał, i tu zaskoczenia nie ma, wisco jakies takie uszkodzone, ale działa co dziwne.
https://lh3.googleusercontent.com/-71ed ... 092539.jpg

https://lh4.googleusercontent.com/-hlT4 ... 092559.jpg
Avatar użytkownika
murgen
Gaduła
 
Posty: 441
Dołączył(a): 27 lip 2012, o 07:29
Lokalizacja: podkarpacie

 

Postprzez marcinkazimierz » 2 gru 2012, o 14:41

u niedobrze skad ten olej z dyfra sprawdz stan oleju. uszkodzenie takiego niewidzialem proponowalbym sprawdzic ile jest oleju w wisco.

instrukcja:
http://www.youtube.com/watch?v=slujJmXoSAo

nie huczy ci jak jedziesz

zastanawiam sie skad to pekniecie temp duzej dostalo i pekło?

problem w tym ze olej do visco drogi jak cholera i niewiadomo ile go wlać ( podobno 0,7 litra) i uszczelniacze niewiadomo skad wziasc

tu dyskusja na temat

http://forum.busikt3.radom.pl/printview ... d82f501aaa
marcinkazimierz
Gaduła
 
Posty: 530
Dołączył(a): 27 kwi 2012, o 20:54
Lokalizacja: Lublin

Postprzez murgen » 2 gru 2012, o 16:06

Olej z dyfra, pewnie temperatura, nie, wlasnie cichutko chodzi nic nie wyje, i wiskoza dziala idealnie, teraz golfik postoi 2 tyg bede jezdzil drugim autem to sie pobawie w kontrole i sprawdzenia, i szukanieczesci pasujacych, wisco pewnie by kupic . etke sciagnolem sprubuje czegos dokladniej sie dowiedziec.
Avatar użytkownika
murgen
Gaduła
 
Posty: 441
Dołączył(a): 27 lip 2012, o 07:29
Lokalizacja: podkarpacie

Postprzez marcinkazimierz » 2 gru 2012, o 17:52

murgen napisał(a):Olej z dyfra, pewnie temperatura, nie, wlasnie cichutko chodzi nic nie wyje, i wiskoza dziala idealnie, teraz golfik postoi 2 tyg bede jezdzil drugim autem to sie pobawie w kontrole i sprawdzenia, i szukanieczesci pasujacych, wisco pewnie by kupic . etke sciagnolem sprubuje czegos dokladniej sie dowiedziec.


wisko uzywane 1 tys regeneracja 600zł zrob test wiska

https://www.youtube.com/watch?v=qgjovIq4YEQ
marcinkazimierz
Gaduła
 
Posty: 530
Dołączył(a): 27 kwi 2012, o 20:54
Lokalizacja: Lublin

Postprzez murgen » 2 gru 2012, o 23:14

Za bardzo to z tego test nic nie rozumiem :-/
Avatar użytkownika
murgen
Gaduła
 
Posty: 441
Dołączył(a): 27 lip 2012, o 07:29
Lokalizacja: podkarpacie

Postprzez marcinkazimierz » 3 gru 2012, o 09:38

kolego wrzucasz bieg podnosisz jedno kolo na to kolo zakladasz klucz i 1,2 metra kija obciazasz zbiornik 5 litrowy woda na koncu jesli kolo samo opada to wisko oki

tu lepiej widac oco chodzi
http://www.youtube.com/watch?v=Oh01nQgh7z8

u nas nie bedzie widac krecącego sie wału

jezeli wisco stanelo praktycznie zbiornik ledwo bedzie opadal lub bedzie stał
marcinkazimierz
Gaduła
 
Posty: 530
Dołączył(a): 27 kwi 2012, o 20:54
Lokalizacja: Lublin

Postprzez murgen » 4 gru 2012, o 18:13

Wiskoza z pasata syncro z takim samym silnikiem powinna podejsc prawda ?? Bo na alegro za 270zeta znalazlem.


http://allegro.pl/show_item.php?item=2812404765

Nic tu ciekawego nie widac, sugerowalem sie ze ten sam silnik to powinno pasowac.
Visco na razie tylko na sniegu testowalem ;-) 2 godziny z pracy wracalem, ale gdzie ja nie bylem...
Golfa mam jako 2 autko do pracy w ciezszy teren, wiec na pewno mu ta wiskoza poleci predzej czy pozniej (o ile przez to pekniecie pomalu sie nie sypie juz, choc na sniegu ladnie sie wlaczala ) i bede mial od razu na przekladke.
Ostatnio edytowano 4 gru 2012, o 20:25 przez murgen, łącznie edytowano 2 razy
Avatar użytkownika
murgen
Gaduła
 
Posty: 441
Dołączył(a): 27 lip 2012, o 07:29
Lokalizacja: podkarpacie

Postprzez marcinkazimierz » 4 gru 2012, o 20:00

murgen napisał(a):Wiskoza z pasata syncro z takim samym silnikiem powinna podejsc prawda ?? Bo na alegro za 270zeta znalazlem.


wg mojej wiedzy tak ale najpierw sprawdz czy trzeba ja wymienic, bo niewiadomo co kupisz
pokaz ta aukcje

[ Dodano: 2012-12-04, 19:37 ]
kolego powiedz dowiedz sie dokladnie jaka to wersja paska to sprawdze w elsie . witaj w klubie ja dzis zone wyslalem na zakupy a sam krecilem baczki na parkingu sklepu :mrgreen:
marcinkazimierz
Gaduła
 
Posty: 530
Dołączył(a): 27 kwi 2012, o 20:54
Lokalizacja: Lublin

Postprzez murgen » 5 gru 2012, o 11:20

Passat b3 92r kombi 2.0. 115km

Sie wreszcie za etke wziolem

golf visco 009 525 553 D
dyfer 009 525 011F

passat 009 525 553 D
dyfer 009 525 011F

Tylko cos nie moge znalezc jaki silnik, moje visco ma oznaczenie 009 525 567 A AHB
Avatar użytkownika
murgen
Gaduła
 
Posty: 441
Dołączył(a): 27 lip 2012, o 07:29
Lokalizacja: podkarpacie

Postprzez marcinkazimierz » 5 gru 2012, o 21:57

murgen napisał(a):Passat b3 92r kombi 2.0. 115km

Sie wreszcie za etke wziolem

golf visco 009 525 553 D
dyfer 009 525 011F

passat 009 525 553 D
dyfer 009 525 011F

Tylko cos nie moge znalezc jaki silnik, moje visco ma oznaczenie 009 525 567 A AHB


taki same visco do silnikow 4 cylindrowych do vr6 jest inne i dyfer inny

oleju 0,7 wchodzi tylko niewiadomo ktorego bo mi niechce etka odpalic bo mam win7
marcinkazimierz
Gaduła
 
Posty: 530
Dołączył(a): 27 kwi 2012, o 20:54
Lokalizacja: Lublin

Postprzez murgen » 5 gru 2012, o 23:03

Tez mam win 7 i jeszcze mnie naszlo na 64bit, ale znalazlem etke dzialajaca, tylko nie za bardzo wiem jak tam mozna dobrac silnik i nadwozie do napedu, jest opcja golf syncro wariant, silniki sa niby wszystkie wypisane, pewnie wezne tao visco, 270 zl nie majatek a spokoj psychiczny bede mial :-D .
Avatar użytkownika
murgen
Gaduła
 
Posty: 441
Dołączył(a): 27 lip 2012, o 07:29
Lokalizacja: podkarpacie

Postprzez marcinkazimierz » 6 gru 2012, o 07:39

ja dzis zadzwonie do vw ile kosztuje ten olej .
etka u mnie dziala ale program serwisowy niemoge odpalic.
wpisujesz vin i wybierasz wersje z nalepki bagaznika lub z ksiazki serwisowej

ty masz pekniete visco ale wiedz ze ten olej sie starzeje
marcinkazimierz
Gaduła
 
Posty: 530
Dołączył(a): 27 kwi 2012, o 20:54
Lokalizacja: Lublin

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Napęd i skrzynia biegów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości