Jaka skrzynia do golfa syncro 2.0

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Postprzez murgen » 11 gru 2012, o 20:58

Tani ten olej, skad oni takie ceny wzieli ? Ten olej w kazdym aso ma byc ? czy trzeba dzwonic pytac.
Avatar użytkownika
murgen
Gaduła
 
Posty: 441
Dołączył(a): 27 lip 2012, o 07:29
Lokalizacja: podkarpacie

 

Postprzez marcinkazimierz » 11 gru 2012, o 23:23

murgen napisał(a):Tani ten olej, skad oni takie ceny wzieli ? Ten olej w kazdym aso ma byc ? czy trzeba dzwonic pytac.


no wlasnie sie zdziwilem vw danielczyk kalinowka. normalnie w katalogu vw wystepuje bez zadnych parametrow
marcinkazimierz
Gaduła
 
Posty: 530
Dołączył(a): 27 kwi 2012, o 20:54
Lokalizacja: Lublin

Postprzez murgen » 13 gru 2012, o 19:11

Przedzwonilem do najblizszego serwisu vw czyli krosno i o oleju do visco tylko slyszeli ze jest, nie maja, jak spytalem czy mozna by sprowadzic to sie zaczeli motac ze sprawdza i zebym przedzwonil , najlepiej po nowym roku.............. :-x
Avatar użytkownika
murgen
Gaduła
 
Posty: 441
Dołączył(a): 27 lip 2012, o 07:29
Lokalizacja: podkarpacie

Postprzez marcinkazimierz » 13 gru 2012, o 20:02

marcinkazimierz
Gaduła
 
Posty: 530
Dołączył(a): 27 kwi 2012, o 20:54
Lokalizacja: Lublin

Postprzez murgen » 14 gru 2012, o 00:05

Jak znalezc ten olej na stronie ?
Avatar użytkownika
murgen
Gaduła
 
Posty: 441
Dołączył(a): 27 lip 2012, o 07:29
Lokalizacja: podkarpacie

Postprzez marcinkazimierz » 14 gru 2012, o 00:19

nie dzwonisz do dzialu czesci mowisz ze potrzebujesz do visco golf 3 - 1 pytanie czy do wentylatora mowisz ze nie i juz.:) tylko ze oni raczej nie wysylaja jak cchesz moge ci kupic.
pamietaj lublin troche wieksze miasto niz rzeszow
marcinkazimierz
Gaduła
 
Posty: 530
Dołączył(a): 27 kwi 2012, o 20:54
Lokalizacja: Lublin

Postprzez murgen » 14 gru 2012, o 09:12

Juz nie wspominajac o Krosnie, marne 50 tys chociaz w życiu bym nie chcial w miescie mieszkac. Mialem golfem nie jezdzic 2 tyg, do passata sie przesiasc ale sie nie udalo, dziadostwo nie rozpedza sie na sniegu :-D , dzis ten tesy viska zrobie ciekawe co wyjdzie ??

[ Dodano: 2012-12-17, 16:39 ]
Juz po tescie, opadalo ciut szybciej niz na 2 filmiku z youtuba, taki minimalny ciut, tylko na filmikach kolo krecilo sie do przodu a mi do tylu, do przodu krecilo sie bez oporu.
Avatar użytkownika
murgen
Gaduła
 
Posty: 441
Dołączył(a): 27 lip 2012, o 07:29
Lokalizacja: podkarpacie

Postprzez marcinkazimierz » 17 gru 2012, o 21:32

wydaje mi sie ze oki viscoza sie krecila?

to jest test wolnego kola ( tłumacznie gogle) z serwisówki
Sprawdzanie działania wolnego koła
Sprawdzanie działania wolnego koła
Wymagania wstępne:

Skrzynia biegów ● w neutralnej.
● hamulec ręczny zwolniony.
Pojazd ● podniesiony.
- Obróć tylne koła do przodu.
- Tylne koła musi się obracać bez oporu.
- Wał nie może się obracać.
- Obróć tylne koła do tyłu.
- Przednie koła muszą być prowadzone do tyłu, poprzez wał

a to test nie zabardzo go rozumiem

Checking function of viscous coupling
‒ Drive vehicle front wheels onto rolling road.
Warning!
Ensure area in front of vehicle is kept free. Carry out test with care to avoid damage.

‒ Engage 1st gear and slowly start driving.
● If the vehicle is not pushed off the rolling road at between 1500 to 2500 rpm, then the viscous coupling is not OK.
Note:

When driving the front wheels whilst the rear wheels are stationary the viscous coupling will lock-up. This means that the rear wheels are then driven.

The viscous coupling will accept differing speeds for a short period without locking-up, when 1st gear is engaged and engine speed is slightly above idling speed.
marcinkazimierz
Gaduła
 
Posty: 530
Dołączył(a): 27 kwi 2012, o 20:54
Lokalizacja: Lublin

Postprzez murgen » 18 gru 2012, o 00:21

Jeszcze jakoś by przetestować ta przekładnie kątowa przy skrzyni, no i musze się wziąść za zrobienie napędu na tył na wstecznym.
Avatar użytkownika
murgen
Gaduła
 
Posty: 441
Dołączył(a): 27 lip 2012, o 07:29
Lokalizacja: podkarpacie

Postprzez marcinkazimierz » 18 gru 2012, o 16:43

slowo klucz to czujnik wstecznego- pala ci sie lampy na wstecznym
marcinkazimierz
Gaduła
 
Posty: 530
Dołączył(a): 27 kwi 2012, o 20:54
Lokalizacja: Lublin

Postprzez murgen » 19 gru 2012, o 00:38

Tak pala, cos tam czytalem ze jeszcze brak podcisnienia moze byc.
Avatar użytkownika
murgen
Gaduła
 
Posty: 441
Dołączył(a): 27 lip 2012, o 07:29
Lokalizacja: podkarpacie

Postprzez marcinkazimierz » 19 gru 2012, o 08:58

to sprawdz w moscie podcisnienie i czy ktos nie odlaczyl kabelki z wstecznego bo lubie tak robia jak mechanizm wolnego kola szwankuje
marcinkazimierz
Gaduła
 
Posty: 530
Dołączył(a): 27 kwi 2012, o 20:54
Lokalizacja: Lublin

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Napęd i skrzynia biegów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości