Moderator: Moderator
-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Zamarznięty zamek?
Witam
Mam czasami taki problem jak jest mróz że nie moge otworzyć drzwi, niby ciągne za klamke klamka nie jest zamarznięta a sie nie otwierają i musze od strony pasażera czasami wsiać i nawet od wewnątrz otwieranie drzwi nic nie daje a po jakimś czasie jazdy normalnie sie otwierają.
Co to coś w środku przymarza czy jak? bo raz otworze a za chwile już nie moge otworzyc dziwne
Mam czasami taki problem jak jest mróz że nie moge otworzyć drzwi, niby ciągne za klamke klamka nie jest zamarznięta a sie nie otwierają i musze od strony pasażera czasami wsiać i nawet od wewnątrz otwieranie drzwi nic nie daje a po jakimś czasie jazdy normalnie sie otwierają.
Co to coś w środku przymarza czy jak? bo raz otworze a za chwile już nie moge otworzyc dziwne
-

bartek22 - Czytacz
Zamek zdemontować, wymyć pędzelkiem w benzynie, nanieść smaru gdzie się da. Ogólnie temat rzeka, poszukaj na forum, trochę o tym było 

-

hellaflush - Gaduła
kolego mam podobny problem tej zimy od storny pasażera tyle ze u mnie prawdopodobnie gdzie mam przeciek na uszczelce w drzwiach i jak tylko troche mroz zlapie to wołami nie idzie ruszyc drzwi
po czasie jak wlacze ogrzewanie jest juz ok. byc może masz podobnie,uzbroj sie w cierpliwosc az do wiosny albo jak przyjdzie jakies chwilowe ocieplenie to smar,silikon do uszczelek i dzialaj
pozdrawiam
po czasie jak wlacze ogrzewanie jest juz ok. byc może masz podobnie,uzbroj sie w cierpliwosc az do wiosny albo jak przyjdzie jakies chwilowe ocieplenie to smar,silikon do uszczelek i dzialaj
pozdrawiam
-

maximus_spi - Gaduła
- Rocznik: 95
- Silnik: 1.9 TDI
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
[quote="maximus_spi"]kolego mam podobny problem tej zimy od storny pasażera tyle ze u mnie prawdopodobnie gdzie mam przeciek na uszczelce w drzwiach i jak tylko troche mroz zlapie to wołami nie idzie ruszyc drzwi
pozdrawiam[/quote
No właśnie dokladnie jak włącze ogrzewanie to jakieś 10 minut i później łapie za uchyt i drzwi sie otwierają a tak łapie za uchyt otwieram a one nic// takei dziwne czary mary hehe
Tyle że ja tak mam i z jednej i zdrugiej strony i dzisiaj to nie mogle kompletnie auta otworzyć ani z jednej ani drugiej niby dzyndzel widac otwarty klamke ciągne i drzwi si enie otwierają.
[ Dodano: 2013-01-13, 20:31 ]
maximus_spi, maximus_spi, maximus_spi,
KOlego masz gg chciełm pogadać jak co to pisz 906720
pozdrawiam[/quote
No właśnie dokladnie jak włącze ogrzewanie to jakieś 10 minut i później łapie za uchyt i drzwi sie otwierają a tak łapie za uchyt otwieram a one nic// takei dziwne czary mary hehe
Tyle że ja tak mam i z jednej i zdrugiej strony i dzisiaj to nie mogle kompletnie auta otworzyć ani z jednej ani drugiej niby dzyndzel widac otwarty klamke ciągne i drzwi si enie otwierają.
[ Dodano: 2013-01-13, 20:31 ]
maximus_spi, maximus_spi, maximus_spi,
KOlego masz gg chciełm pogadać jak co to pisz 906720
-

bartek22 - Czytacz
Tylko troche pewnie mnie nie rozumiecie zamarznięte drzwi swoją drogą to też. Ale chodzi o to że jak łapie za uchyt klamki to one sie nie otwierają- nie czuć jakby tego odbicia że drzwi sie otwierają bo tak mam od wewnętrzej strony też że próbuje otwierać ciągne tą wacje i pcham nawet drzwi i tak jakby były zaknięte
-

bartek22 - Czytacz
bartek22, Siema
Jest trochę tematów o tym na forum...
Zamarza Ci najprawdopodobniej zamek wewnątrz... zmęczone uszczelki chłoną wodę i tez przymarzając... Zrób tak jak radzi seba650... Jeśli nie masz wazeliny i smaru to wystarczy zwykły olej jadalny... przesmaruj uszczelkę na całym jej obwodzie... Miałem u siebie to samo...
Jest trochę tematów o tym na forum...
Zamarza Ci najprawdopodobniej zamek wewnątrz... zmęczone uszczelki chłoną wodę i tez przymarzając... Zrób tak jak radzi seba650... Jeśli nie masz wazeliny i smaru to wystarczy zwykły olej jadalny... przesmaruj uszczelkę na całym jej obwodzie... Miałem u siebie to samo...

-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Teraz jak zrobila sie taka wilgotna pogoda to ja mam taki sam problem jak kolega z drzwiami od pasazera ale w kazdym golfie jaki mialem byl taki sam problem.Gdzies dostala sie pewnie woda i teraz trzeba sie pomeczyc a jak zrobi sie cieplej bedzie okazja zeby do tego zajrzec
PaWeL
Był: II GTD 1.6TDi
Był http://www.golf3.pl/topics2/mk3-19td-by ... t20008.htm
Był: http://www.golf3.pl/topics2/moj-golf-3- ... t25332.htm
Obecnie: http://www.golf3.pl/topics2/golf-iii-gt ... htm#447370
Był: II GTD 1.6TDi
Był http://www.golf3.pl/topics2/mk3-19td-by ... t20008.htm
Był: http://www.golf3.pl/topics2/moj-golf-3- ... t25332.htm
Obecnie: http://www.golf3.pl/topics2/golf-iii-gt ... htm#447370
-

pawellomza86 - Czytacz
Zamek klapy tylniej-problem
Panowie mam problem z zamkiem/wkladką klapy bagażnika.Po 1 nie mogę włożyć w kładkę kluczyka.Po 2 mam centralny zamek(słychać pracę siłownika gdy otwieram drzwi) pomimo wciśnięcia wkładki bagażnik się nie otwiera-podejrzewam że uszkodzony jest mechanizm od otwierania.Jaki najczęstsze usterki występują w tym mechanizmie?Ktos ma jakąś radę odnośnie tej wkładki?Nie chciałbym jej za bardzo zmieniać z racji tego że mam jeden kluczyk do wszystkich wkładek.
- Golf Maniak
- Members
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1595 AFT
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
pewnie zaszedł wodą, zamarzł i przez to nie możesz włożyć kluczyka...
łatwo to rozebrać.. ściągasz boczek klapy bagażnika.. i masz już jak na widelcu cały mechanizm... Cały mechanizm jest plastikowy (ok no prawie cały) więc coś mogło tam się uszkodzić.. Musisz ściągnąć ten boczek z klapy i zobaczyć co się tam dzieje.. bo tak to wróżenie z fusów niestety...
łatwo to rozebrać.. ściągasz boczek klapy bagażnika.. i masz już jak na widelcu cały mechanizm... Cały mechanizm jest plastikowy (ok no prawie cały) więc coś mogło tam się uszkodzić.. Musisz ściągnąć ten boczek z klapy i zobaczyć co się tam dzieje.. bo tak to wróżenie z fusów niestety...
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio