Mnie złamało się widelec (jeden z dwóch), znajduje się to na końcu bębenka (za 6).
Od kilku dni temu pojawiły się pierwsze problemy, bo nie zawsze zaskakiwał mi centralny - najczęściej przy zamykaniu - musiałem poruszyć kilka razy kluczykiem i wtedy mi się zamknął samochód
Moderator: Moderator
- tdu1705
- Czytacz
- Rocznik: 1997
- Silnik: AEE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Jak pekla pletwa to wyszystko spadlo bo to ona "trzyma" wszystko na miejscu.
Osobiscie proponuje Ci kupic na allegro cala klamke z bebenkiem i 2 kluczykami za 15-17 zl jakos tak wychodzilo.
Masz drugi komplet na podmiane a blaszki ze swojej starej wkladki przekladasz do nowej i dziala jak nalezyu. Ja tak zrobilem u siebie jak cos to pisz na PW a powiem Ci dokladnie co i jak zrobic.
Osobiscie proponuje Ci kupic na allegro cala klamke z bebenkiem i 2 kluczykami za 15-17 zl jakos tak wychodzilo.
Masz drugi komplet na podmiane a blaszki ze swojej starej wkladki przekladasz do nowej i dziala jak nalezyu. Ja tak zrobilem u siebie jak cos to pisz na PW a powiem Ci dokladnie co i jak zrobic.
- Balcer
- Czytacz
Balcer napisał(a):blaszki ze swojej starej wkladki przekladasz do nowej i dziala jak nalezy
Czyli jak przełożę te wkładki to będę mógł korzystać ze starego kluczyka, nie będę musiał mieć 2 kluczyków (jeden do otwarcia auta a drugi do odpalenia go)?
- tdu1705
- Czytacz
- Rocznik: 1997
- Silnik: AEE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
tdu1705 napisał(a):Czyli jak przełożę te wkładki to będę mógł korzystać ze starego kluczyka, nie będę musiał mieć 2 kluczyków (jeden do otwarcia auta a drugi do odpalenia go)?
Tak będziesz mógł korzystać ze starego kluczyka.. Bo przełożysz tylko te części które wypadły bądź uległy uszkodzeniu... A sam bębenek z zapadkami pozostanie twój. Uważaj tam co by Ci podczas montażu z bębenka zapadki nie powylatywały.. bo botem jest trochę roboty z dopasowaniem
Btw. prawda jest taka że jakbyś zamontował ten zamek z allegro to każdym kluczykiem do mk3 byś go otworzył...
Taki dobry szajs..-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Wymiana klamki golf 3 3D 97r.
Witam, niefartownie przez mróz połamałem klamke od strony kierowcy w golfie
. I teraz mam kilka wątpliwości... Czy da się wyciągnąć sam zamek z klamki? Tak żeby tylko sam plastik podmienić? I czy ma do tego coś central? Czy jak kupie nową klamkę to nie będzie problemów z centralem? Dziękuję z góry za pomoc i proszę o w miarę szybkie odpowiedzi. Bo bez klamki to jak bez ręki 
. I teraz mam kilka wątpliwości... Czy da się wyciągnąć sam zamek z klamki? Tak żeby tylko sam plastik podmienić? I czy ma do tego coś central? Czy jak kupie nową klamkę to nie będzie problemów z centralem? Dziękuję z góry za pomoc i proszę o w miarę szybkie odpowiedzi. Bo bez klamki to jak bez ręki 
-

kviat - Czytacz
Kupujesz klamkę pod centralny (z kablem) bez wkładki i delikatnie swoja wyjmujesz tylko uważaj na pestki bo maja tendencję do wypadania
sama klamkę demontujesz poprzez odkręcenie śruby w drzwiach (lewy gwint powinna mieć) podmieniasz wkładkę podpinasz kostkę i cieszysz sie nowa klamką 
sama klamkę demontujesz poprzez odkręcenie śruby w drzwiach (lewy gwint powinna mieć) podmieniasz wkładkę podpinasz kostkę i cieszysz sie nowa klamką 
-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
dokładnie. Nie ma czegos takiego jak klamka z kabelkiem. Jest klamka z wkładką i na końcu wkładki jest wiosełko które wchodzi w zamek. A w zamku już jest elektryka centralki i tłoczek pneumatyczny.kviat napisał(a):Tyle że moim zdaniem wszystkie wyglądają tak samo Nie widzę klamek z jakimś kabelkiem albo bez kabelka
-

gello1 - Gaduła
-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Prosta sprawa wyciągasz zamek ze starej i wkładasz w nowa bez problemu
Jest tam taka zawieszka która trzyma zamek w klamce
Jest tam taka zawieszka która trzyma zamek w klamce
Golf 3 Gti Edition 2,0 16v ABF
moj-golf/2-0-16v-abf-gti-edition-by-siwy-t46449.html
Scirocco Scala 2,0 16v ABF
inne-samochody-z-rodziny-vag/scirroco-ii-scala-2-0-16v-abf-by-siwy-t58893.html
Old Volkswagen's NEVER die, They just get lower.
moj-golf/2-0-16v-abf-gti-edition-by-siwy-t46449.html
Scirocco Scala 2,0 16v ABF
inne-samochody-z-rodziny-vag/scirroco-ii-scala-2-0-16v-abf-by-siwy-t58893.html
Old Volkswagen's NEVER die, They just get lower.
-

siwy_83 - Fanatyk
Wszystko fajnie, wyjąłem klamke, kupiłem nową, przełożyłem zamek. I idę założyć... i co? Wkładam klamke i nie mam jak zaczepić tej czarnej końcówki o blaszkę od otwierania drzwi... I połamałem zaczep 2 klamki... Brak słów żeby opisać moją złość... Ma ktoś sprawdzony sposób na wsadzenie tej klamki? Bo tak to połamie ich tysiące...
-

kviat - Czytacz