Bezpieczniki są dwa: jeden nr 14 od lewej (na nim też światła cofania - jeśli są to nie on jest winien) i drugi nr 21(drugi od prawej) na nim też m.in. światło sufitowe w kabinie
[ Dodano: 2008-04-15, 21:03 ] niestety to nie bezpieczniki od drzwi pasazera przy zamykaniu czuc lekki opur a z drogiej strony nie moze to jakies uszkodzenie mechaniczne
Możliwe że łopatka czy jak to sie tam nazywa w zamku Ci się złamała.
Miałem podobny problem kluczyk krecił a centralny nic i 0 oporu. Rozebrałem zamek i urwała sie taka łopatka
otwoz dzwi i docisnij te powalone kostki z kablami co sa miedzy dzwiami a kabina auta bo jak sie dzwi otwiera i zamyka to one sie potrafia wypiac i niestykac
arek3358 napisał(a):... kluczyk obraca sie bez oporu ale central nie reaguje...
Jak dla mnie ewidentnie ta łopatka, bo przecież nawet tych drzwi od kierowcy nie może zamknac. Co innego gdyby te drzwi sie zamykały a reszta nie wtety cos z centralnym
i co dales rade jakos to naprawic ??.....bo ja mam tak samo i nie wiem czy ktos grzebal mi przy aucie srubokretem w zamku i to zjebal....czy to moze tak samo z siebie ?
MAm problem z wspomaganiem. Pompa dziwnie chodzi. Z odpowietrzacza w korku od zbiorniczka płynu od wspomagania wycieka spieniony płyn. Gdy to zauważyłem, wymieniłem płyn i odpowietrzyłem, ale nadal dzieje się tak samo. Co to może być? Pomóżcie!
Może mi ktoś wytłumaczyć schemat działania zamka zewnętrznego w golfie 3 drzwiowym? Nie zamyka mi się zamek od drzwi kierwocy od zewnątrz, od środka wszystko jest ok. I nie wiem na jakiej zasadzie ten mechanizm działa. Jeśli ma ktoś jakieś zdjęcia to będe szczęsliwy