Moderator: Moderator
napewnno nie wolno uzywać odmrażaczy do zamków,, słyszałem od fachowca że to zabójstwo dla zamków, ten odmrażacz dziala chwile i skutecznie czyści zamek ze samru!!!!!!!!!!!!!!!
pisukam wd czasem, w sumie to jak ktos auto umyłł a potem mrozek,,,,hym ma prawo coś zamarznąć
pisukam wd czasem, w sumie to jak ktos auto umyłł a potem mrozek,,,,hym ma prawo coś zamarznąć

-

jacekPlacekkk - Gaduła
Podłączę się do tematu, jednak mam problem nieco odbiegający od głównego tematu...
U rodziców w Golfie centralny odblokowuje wszystkie drzwi i wszystkie poza drzwiami kierowcy da się otworzyć... Te ostatnie "odblokowują się" całkowicie jak w aucie się nagrzeje. Czy ktoś wie czym to może być spowodowane?czy w drzwiach kierowcy jest jakiś mechanizm bardziej narażony na zamarzanie, a którego nie ma w pozostałych drzwiach? Dodam, że co jakiś czas zamki są konserwowane silikonem w spray'u...
Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.
Pzdr
U rodziców w Golfie centralny odblokowuje wszystkie drzwi i wszystkie poza drzwiami kierowcy da się otworzyć... Te ostatnie "odblokowują się" całkowicie jak w aucie się nagrzeje. Czy ktoś wie czym to może być spowodowane?czy w drzwiach kierowcy jest jakiś mechanizm bardziej narażony na zamarzanie, a którego nie ma w pozostałych drzwiach? Dodam, że co jakiś czas zamki są konserwowane silikonem w spray'u...
Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.
Pzdr
- kojotAR
- Czytacz
Podepnę się pod post kolegi KojotAR. Mam podobny problem, tyle że nie ma u mnie centralnego. Zamek od kierowcy jest nasmarowany tak, że aż się świeci, i od zewnątrz i od wewnątrz, a mimo zamarza i otwiera się tylko jak nie ma mrozu lub jak się auto rozgrzeje. Myślałem o demontażu zamka żeby go dokładnie obejrzeć, ale boje się ze jak go rozbiorę to pozostanie już tylko kupno innego. Z tego co się dowiedziałem to koszt nowego wynosi 300 zł
Proszę o jakieś wskazówki.
Proszę o jakieś wskazówki.- Sylwek1986
- Berbeć
Mam ten sam problem co KojotAR i nie wiem czemu sie tak dzieje. Raz czy dwa psiknalem odmrazaczem do zamkow przy tych przymrozkach a teraz mi sie drzi nie otwieraja.
Nie sztuką jest zabić komara przednią szybą... Sztuką jest to zrobić boczną
-

Murel - Czytacz
wszystcy mają mieli lub mieć będą taki problem ale sporo było o tym na forum wystarczy poszukac
zapraszam do obejrzenia mojego GTI http://www.golf3.pl/topics2/moj-golf-gt ... t14130.htm
-

rogal133 - Badacz tematu