Moderator: Moderator
poszukaj reperaturki wlewu albo wytnij z innego golfa i wspawaj sam środek albo daj do fachowca jak się będzie znał na robocie to ci to wstawi fachowo później tylko po szpachel albo silikonem do aut zrób ładną gumkę i kolor bo nic innego ni przychodzi mi go głowy
- czarus21
- Badacz tematu
W twoim przypadku dałbym autko do warsztatu niech zrobią wstawki . Dlaczego?
Nie znam konstrukcji rękawa wlewu , ale by wykonać robotę trzeba go wyjąć lub zbiornik . Bo na chłopski rozum nikt nie pospawa w pobliżu oparów paliwa .
A rudzielca pewnie masz z braku nadkola i błoto , woda osadziły się na rękawie na zakrętach
.
Kilka razy widziałem już takie przypadki
Nie znam konstrukcji rękawa wlewu , ale by wykonać robotę trzeba go wyjąć lub zbiornik . Bo na chłopski rozum nikt nie pospawa w pobliżu oparów paliwa .
A rudzielca pewnie masz z braku nadkola i błoto , woda osadziły się na rękawie na zakrętach
.
Kilka razy widziałem już takie przypadki

-

pietrasiak2 - Members
nie trzeba wyjmować zbiornika tą gumę trzyma metalowy pierścień odpinasz go i resztę wpychasz do środka i można robić a rurę wlewu owija się mokra szmata przynajmniej tak robi mój blacharz i nigdy się nic nie zapaliło
- czarus21
- Badacz tematu
czarus21 napisał(a):nie trzeba wyjmować zbiornika tą gumę trzyma metalowy pierścień odpinasz go i resztę wpychasz do środka i można robić a rurę wlewu owija się mokra szmata przynajmniej tak robi mój blacharz i nigdy się nic nie zapaliło
Zgadza się i tak robią przy samym wlewie , a co z dziurą w nadkolu? A jak wiosną masz dać na zaprawki to może szkoda zachodu? nie wiem?
-

pietrasiak2 - Members
DavidBlack jak ci poszły blotniki przednie na dole przy progu to polecam to:
http://allegro.pl/nowe-reperaturki-blot ... 65067.html
nie kosztuje wiele a naprawde dobre
http://allegro.pl/nowe-reperaturki-blot ... 65067.html
nie kosztuje wiele a naprawde dobre

-

Siw3k - Members
- Rocznik: 2002
- Silnik: 1.8T
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
dziura załatana trochę nie fachowo ale rdzy już większej szkody nie zrobi.
Może trochę słabo widoczne ale miej więcej tak to wygląda przełożona blach z dawcy i przymocowana na nity i od tyłu zaklejone pasta żeby błoto nie leciało miedzy blachy. Na wiosnę pójdzie do kosmetyczki na zaprawki to się zdemontuje bak i amortyzator to uzupełni się te miejsce wyżarte przez ruda obecnie zaklejone pasta.
Może trochę słabo widoczne ale miej więcej tak to wygląda przełożona blach z dawcy i przymocowana na nity i od tyłu zaklejone pasta żeby błoto nie leciało miedzy blachy. Na wiosnę pójdzie do kosmetyczki na zaprawki to się zdemontuje bak i amortyzator to uzupełni się te miejsce wyżarte przez ruda obecnie zaklejone pasta.
- Quba
- Czytacz