moje byłe mk3 jeździło na gwincie gleba jak dla mnie za dużo była bo na drodze jak były kolejny od tirów to tarłem podwoziem ..
Co można uszkodzić pierwsze co to hokey, misa połoga, tłumik
Do gleby tylko ori hokey - szkoda kasy na podróbki nawet te dobre pękają
Gleba fajna sprawa ale jak sie nie ma dziecka
Moderator: Moderator
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Latam na glebie od roku 1999
Troszkę się pryzwyczaiłem.
Przez ten czas miałem na parterze
-maluszka (wiadomo początek kariery kierowcy)
-seicento - skrzynia biegów 6cm od aswaltu
-mk2
-i od 6 lat mam mk3 variant
Najpierw w mk3 mialem kita. Auto było twarde ale dziwnie nerwowe. To nie to. Od 2 miechów latam na gwincie ta-technix. Auto nadal jest twarde ale nie jest nerwowe. Pasuje mi.
I polecam do gleby rozpórke. Spina bude, usztywnia i przez to się nie wyslizguje na szybkich zkrętach.
Ale to trzeba lubic i sie przyzwyczaic
Nie każdy się nadaje.
Troszkę się pryzwyczaiłem.
Przez ten czas miałem na parterze
-maluszka (wiadomo początek kariery kierowcy)
-seicento - skrzynia biegów 6cm od aswaltu
-mk2
-i od 6 lat mam mk3 variant
Najpierw w mk3 mialem kita. Auto było twarde ale dziwnie nerwowe. To nie to. Od 2 miechów latam na gwincie ta-technix. Auto nadal jest twarde ale nie jest nerwowe. Pasuje mi.
I polecam do gleby rozpórke. Spina bude, usztywnia i przez to się nie wyslizguje na szybkich zkrętach.
Ale to trzeba lubic i sie przyzwyczaic
Nie każdy się nadaje.
Zapraszam - mój były variant
moj-golf/gt-tdi-variant-by-maciej78-t36888.html
moj-golf/gt-tdi-variant-by-maciej78-t36888.html
-

maciej78 - Gaduła
Maciej78 też latam na gwincie TA technix fakt że jest niemiłosiernie twardo i szczerze mówiąc z komfortem jazdy nawet na autobanie ma to mało wspólnego ale to trzeba kochać
no i nerwowym gleby nie polecam. Ale gleba także często przysparza mi kłopot np : mam do rodziców mojej dziewczyny 30 km przez prom na który rzecz jasna nie wjadę a zamiast tego muszę robić 60 km droga okrężną
No ale coś za coś 
no i nerwowym gleby nie polecam. Ale gleba także często przysparza mi kłopot np : mam do rodziców mojej dziewczyny 30 km przez prom na który rzecz jasna nie wjadę a zamiast tego muszę robić 60 km droga okrężną
No ale coś za coś 
VW Golf Mk1 VR6
-

patrolfak - Members
Pany, a jak to jest z kątami kół przy gwincie? Na zwykłych amorkach się raz ustawi i ok. Gwintem się kręci kiedy chce i co wtedy z kątami? 

-

Karol B. - Members
Karol B., przestawiają się niestety, ale przy minimalnych regulacjach nie wiem, może 1 cm max 2cm myślę, że to są wtedy małe wartości i nie trzeba się tym martwić, ewentualnie podjechać tylko na sprawdzenie czy jest wszystko ok
- Lobus
- Ekspert
Karol B. napisał(a):Pany, a jak to jest z kątami kół przy gwincie? Na zwykłych amorkach się raz ustawi i ok. Gwintem się kręci kiedy chce i co wtedy z kątami?
Tak jak Lobus pisze. Jak sobie po ustawieniu kątów pokręcisz 1-2 cm w dół to tragedii nie będzie. problem braku zbieżności będzie odczuwalny gdy zaczniesz kręcić dalej tzn. niżej.. .

-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Czyli po założeniu gwintu:
1. Ustawiam 2 strony na równej wysokości (w miarę nisko-tak jak ma być +/- ),
2. Jadę na ustawienie kątów,
3. Kręcę gwintem wedle uznania - w granicach wysokości na jakiej auto ma się poruszać.
Chyba tak to wygląda
1. Ustawiam 2 strony na równej wysokości (w miarę nisko-tak jak ma być +/- ),
2. Jadę na ustawienie kątów,
3. Kręcę gwintem wedle uznania - w granicach wysokości na jakiej auto ma się poruszać.
Chyba tak to wygląda

-

Karol B. - Members
Dokładnie tak jak piszesz, tylko z tym kręceniem po ustawieniu kątów to tak jak pisałem, minimalnie w celu bardziej zrównania stron a nie zmianie wysokości np o 5 cm 

- Lobus
- Ekspert