Witam mialem ten sam problem i nic nie pomoglo prucz wymiany silniczka na nowy prawdopodobnie zwoje z I i II biegu sie palapo jakims czasie, wymianilem na uzywke i mam spokoj
Pozdrawiam
Moderator: Moderator
to tak jest to wina silniczka prawie napewno poprostu sie zawiesil i bedzie ci dzialac tylko na 2 albo na 1 albo wogule to starosc jego przekazniki i kostki tam nieszukaj problemow jak tam cos sie stanie to poprostu niebedzie dzialac
- mietek
- Badacz tematu
czujnik wycieraczek ?
nie dziala mi najwoleniejsza predkosc wycieraczek.. wszystko inne dziala : sprzyskiwacze przod/tyl itd.
wiecie co moglo pasc i jak to naprawic .. ?
zdjele obudowe za kierownica i probowalm sie dostac tam ale niewiem za bardzo jak
chyba bede musial zdjac kierownice cala 
wiecie co moglo pasc i jak to naprawic .. ?
zdjele obudowe za kierownica i probowalm sie dostac tam ale niewiem za bardzo jak
chyba bede musial zdjac kierownice cala 
-

Kruq - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Na pierwszy, wolny bieg, prąd idzie kablem koloru zielonego i ten trzeba sprawdzać: czy jest w nim prąd w kostce pod kierownicą, dalej czy jest też na silniczku (też zielony) i w/g tego naprawiać
-

Zico63 - Members
Lampką kontrolną (żaróweczka i dwa kabelki) lub gotowy "próbnik napięcia 12V" z marketu, za 2-3 PLN, dotykasz jednym kabelkiem masy a drugim do badanego przewodu samochodowego; oczywiście włącznik wycieraczek musi wtedy być na pierwszy bieg a zapłon włączony. Powodzenia. Gdyby co - to pytaj, w miarę czasu podpowiem. Doradzał bym też pomoc kolegi trochę obeznanego z prądem, bo co na żywo - to na żywo, a i zepsuć można.
-

Zico63 - Members
PROBLEM Z TYLNIA WYCIERACZKA
Mam problem z tynia wycieraczka. jak ja wlacze to idzie do polowy , puzniej do konca i staje gdzie chce, nie zatrzymuje sie poziomo do szyby tylko za kazdym razem w innym miejscu. Wydaje mi sie ze to jakis przekaznik ale nie weim gdzie on jest i czy to , to co mysle....
- piotr0488
- Members
On jakos wlasnie dziewnie idzie.... idzie, i staje, idzie i staje,......nieraz bez problemu przejdzie przez cala szybe a nieraz po kawalku sie przezuwa...
- piotr0488
- Members
ja bym podejrzewał że to będzie TARCZA POWROTU na kole Ślimacznicy w samym silniku...
ta tarcza to metalowy pierścień z przerwą w miejscu położenia zerowego wycieraczki... po tym pierścieniu jeżdżą szczotki i podają na silnik prąd jeżeli wycieraczka nie jest w położeniu ZEROWYM.
Jeżeli natomiast te szczotki nie będą dobrze stykały do pierścienia, to może przerywać silnik podczas powrotu wycieraczki.
wciśnij przełącznik wycieraczki do przodu i przytrzymaj na spryskiwaczy tylnej szyby...
wtedy wycieraczka pracuje cały czas omijając TARCZĘ POWROTU...
jeżeli będzie działać bez zacięć to wiesz ze to tarcza, bądź kabelek od powrotu
pozdrawiam...
ta tarcza to metalowy pierścień z przerwą w miejscu położenia zerowego wycieraczki... po tym pierścieniu jeżdżą szczotki i podają na silnik prąd jeżeli wycieraczka nie jest w położeniu ZEROWYM.
Jeżeli natomiast te szczotki nie będą dobrze stykały do pierścienia, to może przerywać silnik podczas powrotu wycieraczki.
wciśnij przełącznik wycieraczki do przodu i przytrzymaj na spryskiwaczy tylnej szyby...
wtedy wycieraczka pracuje cały czas omijając TARCZĘ POWROTU...
jeżeli będzie działać bez zacięć to wiesz ze to tarcza, bądź kabelek od powrotu
pozdrawiam...
- kamilecki
- Gaduła