VAG

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Piaggio » 1 lut 2013, o 16:24

OBDII + USB więc śmigac bedzie, podobno czarne kabelki sa bardziej wytrzymałe, podobno bo tez mam taki niebieski juz spory czas i od czasu do czasu podlączając auto łaczy i śmiga normalnie. Uzyj wyszukiwarki było sporo tematow o tm. Pozdro.
oporniczek myk myk myk
WETO- skuterkowcom!!!!
Avatar użytkownika
Piaggio
Members
 
Posty: 1893
Dołączył(a): 15 mar 2008, o 21:41
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński

 

Postprzez hellaflush » 1 lut 2013, o 17:20

Poszukaj sobie innej aukcji bo tutaj zdzierają hajs bo niby tani kabel a wysyłka drugie tyle...
Avatar użytkownika
hellaflush
Gaduła
 
Posty: 802
Dołączył(a): 10 maja 2012, o 17:02
Lokalizacja: 71

Postprzez slawek5t » 1 lut 2013, o 17:32

Nie żadne ździeranie tylko kurier.
Może znajdzie 5-10 zł taniej ale pocztą. Weźmie najtaniej to bedzie szło tydzien albo zginie paczka i tyle z oszczędnosci ;) Co innego gdyby rózniło sie 50 zł.

Polecam tylko czarne kable. Z niebieskimi różnie to bywa.
Mój golfik
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez palio » 2 lut 2013, o 09:57

Wejdź na ta stronę: www.viaken.pl Może coś u Nich uda się znaleźć.
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3888
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez k-m-r1 » 2 lut 2013, o 11:40

ja bym odradzał ten chipsecie FTDI ft232rl bo mam jeden kabelek i wiesza mi sie znaczy sie do 2000-2200 obrotów działa potem cisza nie dobiera danych

zmniejszenie predkosci nic nie daje zmiana czasu też


drugi na pl2303 chyba działą ł swietnie ale zjarałem go bo zle podpiołem obd2 :/

co do ceny to spokojnie znajdziesz kabelek o połowe tanszy z tymi samymi możliwosciami bo 100 zł to przesada

w tej cenie są już z CAN i na taki bym popatrzył mając 100 zł na wydanie

za obd2 w granicach 40 zł optymalnie
jak szukasz to sortuj sobie najlepiej ile najwiecej przedmiotó ktoś sprzedał tak najlepiej trafisz

pozdro i miłęgo logowania

[ Dodano: 2013-02-02, 10:42 ]
aha jak chcesz materiały które ktoś dodaje to po pierwsze masa jest na chomiku po drugie nie jeden Tobie podeśle na mail jak poprosisz :)
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
Avatar użytkownika
k-m-r1
Weteran
 
Posty: 2080
Dołączył(a): 24 sie 2008, o 18:48
Lokalizacja: OOL DW Praszka Wrocław

Postprzez tomek28 » 2 lut 2013, o 19:24

Witam.Kolego kupiłem w tym sklepie ten kabel i był uszkodzony!chciałem odesłac ale paragon mi wcieło.kupiłem czarny na allegro i chodzi cacy.nazwa sprzedającego to fhu-elro.






3. Używanie wulgaryzmów oraz stosowanie skrótów wulgaryzmów i oszukiwanie cenzora będą karane warnem. -prezesik25
Ostatnio edytowano 26 mar 2013, o 21:56 przez tomek28, łącznie edytowano 1 raz
tomek28
Czytacz
 
Posty: 41
Dołączył(a): 25 gru 2009, o 10:19
Lokalizacja: szczecinek

Postprzez dawid12345 » 26 mar 2013, o 10:20

koledzy zle zakodowalem sterownik. Miga kontrolka od swiec zarowyh. Jakk to naprawic? Jaki wpisac kod?
dawid12345
Berbeć
 
Posty: 2
Dołączył(a): 26 mar 2013, o 00:32
Lokalizacja: Poznań

Postprzez Paweu » 29 kwi 2013, o 14:53

Witam.

Mam no ja zagwostkę. Chciałem się zapytać który z podanych przeze mnie interfejsów będzie lepsiejszy.. A może to jeden czort i brać najtańszy?

Oto linki do aukcji allegro.
Avatar użytkownika
Paweu
Members
 
Posty: 4275
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 17:34
Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez palio » 29 kwi 2013, o 14:57

Paweu_mk3, ostatnie 2 linki nie działają.

Do czego mają służyć kable i do jakiego programu? jakie auto chcesz diagnozować?
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3888
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Paweu » 29 kwi 2013, o 19:35

palio45 napisał(a):Paweu_mk3, ostatnie 2 linki nie działają.


Dejm... :zdegustowany:

Podrzucam działające.


palio45 napisał(a):Do czego mają służyć kable i do jakiego programu?


Kabel miałby mi posłużyć do ogólnej diagnostyki... odczytywania błędów itp. A co do programów to mam Polskiego Vaga 4.9 , Vag-Com 409.1 i Vcds Lite . Ale który z tych programów będzie lepszy to nie wiem... :-|

palio45 napisał(a):jakie auto chcesz diagnozować?


Golfa mk3 , mk4 no i może czasem Audi .
Avatar użytkownika
Paweu
Members
 
Posty: 4275
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 17:34
Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez palio » 29 kwi 2013, o 19:43

Powiem tak jestem uprzedzony do kabli z alledrogo.
Ja używam kabla viakena i takiego również polecę -> http://viaken.pl/pl/vag-usb-kkl-line-2- ... -obd2.html
do podstawowej zabawy jak i adaptacji oraz diagnozy w zupełności wystarcza.

Używam tego kabla z VCDS Lite.
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3888
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Paweu » 29 kwi 2013, o 20:21

palio45 napisał(a):Ja używam kabla viakena i takiego również polecę


Poszło zamówienie. ;-)

palio45 napisał(a):do podstawowej zabawy jak i adaptacji oraz diagnozy w zupełności wystarcza.

Używam tego kabla z VCDS Lite.


Ok. :ok:

Podziękował za poradę. Przyjdzie kabel , zaczną sie tuninki.. :-P
Avatar użytkownika
Paweu
Members
 
Posty: 4275
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 17:34
Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Poprzednia stronaNastępna strona

- - - Sprint24 wynajem busów polecam



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: kordJan i 20 gości