VAG

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Piaggio » 10 wrz 2012, o 15:48

tomi2561, Problem już dośc dawno rozwiązałem- wyjełem, rozebrałm czujnik przeczysciłem styki wsadziłem ponownie- dopasowalem dlugość na regulacji i działa:-) Co prawda bardzo zadk go używam ale na wyposazeniu jest hehe :lol:
oporniczek myk myk myk
WETO- skuterkowcom!!!!
Avatar użytkownika
Piaggio
Members
 
Posty: 1891
Dołączył(a): 15 mar 2008, o 21:41
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński

 

Podpinanie golfa do komputera

Postprzez adziok09 » 26 wrz 2012, o 18:47

Witam

Chciałbym podpiąć swojego golfa do komputera ale za bardzo nie wiem jakie kable jaki program użyć muszę sprawdzić sprawność czujników i sondy lambdy, proszę o poradę
Golf III 1.4 60KM 1991.11
I czy tym kablem będę mógł sprawdzić odrazu swoje Mondeo mk3 2004r. tam jest taka kostka trapez

Dzięki za informacje.

[ Dodano: 2012-09-26, 18:19 ]
Poszukałem troche na allegro i nie jestem pewnien czy bedzie to ,,grało"
http://allegro.pl/vag-kkl-obd2-usb-skod ... 20914.html
plus
http://allegro.pl/przejsciowka-adapter- ... 20906.html

albo
http://allegro.pl/elm-327-1-4-fiat-ford ... 21148.html

tylko czy to będzie działało na Golfie bo na Mondeo na pewno
Avatar użytkownika
adziok09
Badacz tematu
 
Posty: 342
Dołączył(a): 18 paź 2008, o 18:28
Lokalizacja: Wlb

Postprzez authority » 26 wrz 2012, o 21:42

Ja mam jak z poniższego linku i w zupełności Ci wystarczy:
http://viaken.pl/pl/diagnoza-vag/vag-usb-kkl-line-2-linie-k-we-wtyku-obd2.html

Program darmowy VCDS Lite:
http://www.ross-tech.com/vcds-lite/download/index.html

Od razu powiem, że tym możesz sprawdzić tylko błędy sondy, a czy ona jest sprawna to już tym nie sprawdzisz. Sprawdź czy masz gniazdo OBD1 czy może OBD2, bo ja dla przykładu w swoim golfie '93 mam OBD2.
Na tym co podałem kablu nie podłączysz się do Mondeo.
Avatar użytkownika
authority
Czytacz
 
Posty: 89
Dołączył(a): 10 maja 2012, o 00:28
Lokalizacja: Biała Podlaska

Postprzez adziok09 » 27 wrz 2012, o 19:51

mam dwie wtyczki pod tymi zaślepkami kwadratowymi
Avatar użytkownika
adziok09
Badacz tematu
 
Posty: 342
Dołączył(a): 18 paź 2008, o 18:28
Lokalizacja: Wlb

Postprzez Piaggio » 27 wrz 2012, o 19:58

adziok09 napisał(a):mam dwie wtyczki pod tymi zaślepkami kwadratowymi
czyli obd1
oporniczek myk myk myk
WETO- skuterkowcom!!!!
Avatar użytkownika
Piaggio
Members
 
Posty: 1891
Dołączył(a): 15 mar 2008, o 21:41
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński

Postprzez adziok09 » 27 wrz 2012, o 21:10

to co mogę sprawdzić jak mam obd I?
Avatar użytkownika
adziok09
Badacz tematu
 
Posty: 342
Dołączył(a): 18 paź 2008, o 18:28
Lokalizacja: Wlb

Postprzez pablomed » 27 wrz 2012, o 22:44

to niema znaczenia to tylko inna wtyczka. Sprawdzisz to samo, ale trochę szkoda się powtarzać, na tym forum albo na forum.vwgolf.pl w dziale diagnostyka masz wszystkie info co trzeba
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez authority » 27 wrz 2012, o 23:01

adziok09, dobra rada to nie wierzyć co piszą w opisach np. ,,chiptuning", bo nawet z takim określeniem się spotkałem kiedyś :)
Avatar użytkownika
authority
Czytacz
 
Posty: 89
Dołączył(a): 10 maja 2012, o 00:28
Lokalizacja: Biała Podlaska

Postprzez pietrasiak2 » 28 wrz 2012, o 06:28

U mnie nie było żadnej wtyczki tylko 4 kabelki związane sznurkiem musiałem pokombinować z pinami :-)
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Jaki interfejs do golfa 1.9 TDI AFN 97r

Postprzez pawel220380 » 9 paź 2012, o 14:02

tak jak w temacie chcę zakupic interfejs bo mam problem z klimatroniciem chyba że ktoś z okolicy mi pomoże to zdiagnozowac
pawel220380
Czytacz
 
Posty: 23
Dołączył(a): 18 wrz 2012, o 17:03
Lokalizacja: Rybnik

Postprzez marcinkoz2910 » 9 paź 2012, o 21:22

ja mam kompa do VAGa

Okolice skoczowa jak by coś


a jak nie to wystarczy zwykły kabelek na USB i oprogramowanie VAG COM i sam to zrobisz

Polecam pana na allegro o nicu VIAKEN
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez Piaggio » 9 paź 2012, o 21:31

więc najzwyklejszy kabelek- usb- obd2 napewno Ci wystarczy, ja kupiłem poprostu najtańszy jaki byl w ofertach i smiga jak ta lala ;-)
oporniczek myk myk myk
WETO- skuterkowcom!!!!
Avatar użytkownika
Piaggio
Members
 
Posty: 1891
Dołączył(a): 15 mar 2008, o 21:41
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości