VAG

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Interface ELM 327

Postprzez tomasz291 » 19 cze 2013, o 18:31

Witam jak w temacie pożyczyłem od znajomego owy interfejs wiem że trzeba go wsadzić do wtyczki ale potrzebuję do niego programu sterowników pod WIN7 łączność tylko przez Bluetooth bo niema on kabla USB Pomocy
Avatar użytkownika
tomasz291
Czytacz
 
Posty: 108
Dołączył(a): 10 sie 2008, o 14:09
Lokalizacja: czechowice-dziedzice

Interface ELM 327

 

Jaki program najlepiej uzywac do diagnostyki

Postprzez mariuszsnieg » 23 paź 2013, o 14:31

witam kupilem kabel ELM327 1.4 http://allegro.pl/477-kabel-elm327-1-4- ... 84096.html i niewiem jakiego programu uzywac i jak. Mam golfa 3 z 97 roku z silnikiem 1.4
mariuszsnieg
Berbeć
 
Posty: 1
Dołączył(a): 23 paź 2013, o 14:14
Lokalizacja: Gdynia

Postprzez KrOlikkk » 23 paź 2013, o 19:32

mozesz uzyc programy polski VAG sam go uzywam i jest prosty w obsludze
Avatar użytkownika
KrOlikkk
Badacz tematu
 
Posty: 230
Dołączył(a): 20 maja 2013, o 11:19
Lokalizacja: Felinów

Postprzez k-m-r1 » 23 paź 2013, o 22:49

vag
vcds
polski vag
i wszystkie inne
co do silnika i interfejsu to żadnej diagnostyki nie zrobisz prucz odczytania i wykasowania błędów na sterowniku

kasowanie błędów można dokonac przed odpiecie zasilania na jakies 10-15 minut odpinasz akumulator i łedy kasująsie

albo zworke na pinach wtyczki diagnostycznej
mając żarówke można odczytywac kody błedów tzw kody migowe
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
Avatar użytkownika
k-m-r1
Weteran
 
Posty: 2080
Dołączył(a): 24 sie 2008, o 18:48
Lokalizacja: OOL DW Praszka Wrocław

Postprzez dj-dave » 9 gru 2013, o 19:03

Czy ktoś próbował podłączać się do Golfa 3 za pomocą przejściówki jak na zdjęciu? Sytuacja wygląda tak że komputer nie widzi połączenia. Co ciekawe w Golfie 4 (bez przejściówki) połączenie jest ale np. przy próbie usunięcia błędów Airbag program się zawiesza (Polski Vag 4.9 + Windows 7 HP x64). Za to w Audi A4 (również bez przejściówki) co chwilę zrywa połączenie. Czy podłączenie przez tą przejściówkę ma prawo zadziałać zakładając że problemy w pozostałych autach są z winy softu?

Obrazek
dj-dave
Berbeć
 
Posty: 2
Dołączył(a): 9 paź 2013, o 22:55
Lokalizacja: Wejherowo

Postprzez ssiiwwyyy » 11 maja 2014, o 20:09

CZy warto to kupować ?? kabel

[ Dodano: 2014-05-11, 19:11 ]
http://allegro.pl/najlepszy-najtanszy-v ... 88667.html lub ten
Avatar użytkownika
ssiiwwyyy
Badacz tematu
 
Posty: 352
Dołączył(a): 21 lis 2011, o 18:21
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez palio » 11 maja 2014, o 20:12

Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3883
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez snowfox » 30 cze 2014, o 13:12

SZANOWNI FORUMOWICZE KOLEDZY I KOLEŻANKI
PROSZĘ O POMOC

POTRZEBUJE PODŁACZYĆ SIE PDO VAG

sprawdzić i usunąć błędy

Mile widziane osoby ze Śląska (Katowice, Mysłowice, Jaworzno, DG, Będzin, Sosnowiec, Czeladź, Sławków) gdyż jestem w stanie podjechać w momencie

czy ktoś jest mi w stanie pomóc? Piwko gwarantowane :ok:
snowfox
Czytacz
 
Posty: 81
Dołączył(a): 12 wrz 2013, o 09:28
Lokalizacja: Sosnowiec

Postprzez Fifok1602 » 2 lip 2014, o 13:07

Witam Panowie:)otóż mam problem,mam kabel obd1 ,chciałem podłączyć go pod gniazdo lecz go nie ma poprzedni właściciel wyciął ta wiązkę ,zostało tylko plastikowe złącze obd1 z lini k i L i zasilanie (biała i czarną wtyczka)bez przewodów.No więc chciałbym się wpiąc pod piny ecu,i może coś by z tego było. Może ktoś już tak robił?SAMOCHÓD TO GOLF 3 1.8AAM 1992ROK
Damian
Fifok1602
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 5 cze 2014, o 01:19
Lokalizacja: Tuliglowy

Postprzez Fifok1602 » 4 lip 2014, o 19:20

Witaj kolego Speckom.Właśnie też doszłem do tego wniosku że nic z tego.kolego czytałem też na forum że przez kody to tylko golfy 2.można było robić.kolego może pomógłbyś mi i opisał co i jak mam zrobić by odczytać kody ?pozdrawiam
Damian
Fifok1602
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 5 cze 2014, o 01:19
Lokalizacja: Tuliglowy

Postprzez Fifok1602 » 7 lip 2014, o 01:33

Ok:)z biegiem czasu coś wymysłe.temat zamykam .POZDRAWIAM
Damian
Fifok1602
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 5 cze 2014, o 01:19
Lokalizacja: Tuliglowy

Vag

Postprzez puma » 13 lip 2014, o 22:04

Jaki Vag polecacie. Dopiero zaczynam zabawę z Vagiem dlatego kompletnie nie wiem co kupić . Koszt do 100zł ,ale jak będzie tanszy to lepiej dla mnie. Muszę ustawić zapłon i sprawdzić elektronikę silnika, wtryski itd. Proszę o oferty z allegro.
Myślałem nad tym
http://allegro.pl/vag-kkl-najnowsza-wer ... 12271.html

[ Dodano: 2014-07-14, 19:00 ]
To samo
http://allegro.pl/interfejs-vag-usb-kkl ... 81395.html
puma i wszystko jasne;)
Avatar użytkownika
puma
Badacz tematu
 
Posty: 182
Dołączył(a): 31 sty 2008, o 15:59
Lokalizacja: Dolnośląskie
Rocznik: 1994
Silnik: 1.6 ABU
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 4 gości