Moderator: Moderator
Interface ELM 327
Witam jak w temacie pożyczyłem od znajomego owy interfejs wiem że trzeba go wsadzić do wtyczki ale potrzebuję do niego programu sterowników pod WIN7 łączność tylko przez Bluetooth bo niema on kabla USB Pomocy
-

tomasz291 - Czytacz
Jaki program najlepiej uzywac do diagnostyki
witam kupilem kabel ELM327 1.4 i niewiem jakiego programu uzywac i jak. Mam golfa 3 z 97 roku z silnikiem 1.4
- mariuszsnieg
- Berbeć
vag
vcds
polski vag
i wszystkie inne
co do silnika i interfejsu to żadnej diagnostyki nie zrobisz prucz odczytania i wykasowania błędów na sterowniku
kasowanie błędów można dokonac przed odpiecie zasilania na jakies 10-15 minut odpinasz akumulator i łedy kasująsie
albo zworke na pinach wtyczki diagnostycznej
mając żarówke można odczytywac kody błedów tzw kody migowe
vcds
polski vag
i wszystkie inne
co do silnika i interfejsu to żadnej diagnostyki nie zrobisz prucz odczytania i wykasowania błędów na sterowniku
kasowanie błędów można dokonac przed odpiecie zasilania na jakies 10-15 minut odpinasz akumulator i łedy kasująsie
albo zworke na pinach wtyczki diagnostycznej
mając żarówke można odczytywac kody błedów tzw kody migowe
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
Czy ktoś próbował podłączać się do Golfa 3 za pomocą przejściówki jak na zdjęciu? Sytuacja wygląda tak że komputer nie widzi połączenia. Co ciekawe w Golfie 4 (bez przejściówki) połączenie jest ale np. przy próbie usunięcia błędów Airbag program się zawiesza (Polski Vag 4.9 + Windows 7 HP x64). Za to w Audi A4 (również bez przejściówki) co chwilę zrywa połączenie. Czy podłączenie przez tą przejściówkę ma prawo zadziałać zakładając że problemy w pozostałych autach są z winy softu?

- dj-dave
- Berbeć
-

ssiiwwyyy - Badacz tematu
Tu masz ten sam kabel
http://viaken.pl/pl/vag-usb-kkl-line-2- ... zarny.html
tylko, że tańszy.
Ja akurat używam takiego
http://viaken.pl/pl/vag-kkl-rs232-com-l ... d2-pl.html
http://viaken.pl/pl/vag-usb-kkl-line-2- ... zarny.html
tylko, że tańszy.
Ja akurat używam takiego
http://viaken.pl/pl/vag-kkl-rs232-com-l ... d2-pl.html-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
SZANOWNI FORUMOWICZE KOLEDZY I KOLEŻANKI
PROSZĘ O POMOC
POTRZEBUJE PODŁACZYĆ SIE PDO VAG
sprawdzić i usunąć błędy
Mile widziane osoby ze Śląska (Katowice, Mysłowice, Jaworzno, DG, Będzin, Sosnowiec, Czeladź, Sławków) gdyż jestem w stanie podjechać w momencie
czy ktoś jest mi w stanie pomóc? Piwko gwarantowane
PROSZĘ O POMOC
POTRZEBUJE PODŁACZYĆ SIE PDO VAG
sprawdzić i usunąć błędy
Mile widziane osoby ze Śląska (Katowice, Mysłowice, Jaworzno, DG, Będzin, Sosnowiec, Czeladź, Sławków) gdyż jestem w stanie podjechać w momencie
czy ktoś jest mi w stanie pomóc? Piwko gwarantowane
- snowfox
- Czytacz
Witam Panowie:)otóż mam problem,mam kabel obd1 ,chciałem podłączyć go pod gniazdo lecz go nie ma poprzedni właściciel wyciął ta wiązkę ,zostało tylko plastikowe złącze obd1 z lini k i L i zasilanie (biała i czarną wtyczka)bez przewodów.No więc chciałbym się wpiąc pod piny ecu,i może coś by z tego było. Może ktoś już tak robił?SAMOCHÓD TO GOLF 3 1.8AAM 1992ROK
Damian
- Fifok1602
- Berbeć
Witaj kolego Speckom.Właśnie też doszłem do tego wniosku że nic z tego.kolego czytałem też na forum że przez kody to tylko golfy 2.można było robić.kolego może pomógłbyś mi i opisał co i jak mam zrobić by odczytać kody ?pozdrawiam
Damian
- Fifok1602
- Berbeć
Vag
Jaki Vag polecacie. Dopiero zaczynam zabawę z Vagiem dlatego kompletnie nie wiem co kupić . Koszt do 100zł ,ale jak będzie tanszy to lepiej dla mnie. Muszę ustawić zapłon i sprawdzić elektronikę silnika, wtryski itd. Proszę o oferty z allegro.
Myślałem nad tym
[ Dodano: 2014-07-14, 19:00 ]
To samo
Myślałem nad tym
[ Dodano: 2014-07-14, 19:00 ]
To samo
puma i wszystko jasne;)
-

puma - Badacz tematu
- Rocznik: 1994
- Silnik: 1.6 ABU
- Paliwo: PB