Światła zewnętrzne

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Re: Światła zewnętrzne

Postprzez BartheZz_3 » 4 lis 2015, o 08:12

Bardziej bym się skoncentrował na samej lampie i na kablach. i nikt tutaj tarota nie ustawia i nie wie "tak o" o co chodzi bo nawet nie napisałeś jaką masz lampę...
R.I.P Mystic B. [*]
Avatar użytkownika
BartheZz_3
Members
 
Posty: 4317
Dołączył(a): 16 cze 2011, o 10:24
Lokalizacja: PMI
Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Re: Światła zewnętrzne

 

Re: Światła zewnętrzne

Postprzez szymczaak » 4 lis 2015, o 09:42

Przepraszam ale elektryka to dla mnie czarna magia :-) poza tym ja nikogo nie proszę o wróżenie przyczyn ale pytam bardziej doświadczonych ludzi niż ja.
Więc tak lampy są najprawdopodobniej oryginalne ale to chyba wszystko co o nich wiem.
szymczaak
Berbeć
 
Posty: 8
Dołączył(a): 22 paź 2015, o 11:30
Rocznik: 1997
Silnik: 1.4
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: Światła zewnętrzne

Postprzez shift00 » 4 lis 2015, o 10:29

To może zacznijmy inaczej.
Wrzuć zdjęcie lampy jaką masz oraz zdjęcie kostki i kabli wychodzących od lampy ;)
Avatar użytkownika
shift00
Gaduła
 
Posty: 790
Dołączył(a): 20 kwi 2014, o 19:29
Rocznik: 96
Silnik: 0.5VR6
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: Światła zewnętrzne

Postprzez Thorsten » 4 lis 2015, o 10:47

Jak koledzy- podaj lampę czy jedna "bańka" h4 czy dwie h1 albo jeszcze inne. Bardzo możliwe że kostka reflektora zarosła nalotem stąd są problemy. Ważne jest też czy dysponujesz kontrolką do napięcia.
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
Avatar użytkownika
Thorsten
Moderator Globalny
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 2 cze 2013, o 16:17
Lokalizacja: BKL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: Światła zewnętrzne

Postprzez szymczaak » 4 lis 2015, o 12:09

Oto zdjęcia lampa h4 a metodą na żarówkę sprawdziłem że prąd nie dochodzi do świateł mijania natomiast długie działają.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Ostatnio edytowano 4 lis 2015, o 21:33 przez szymczaak, łącznie edytowano 1 raz
szymczaak
Berbeć
 
Posty: 8
Dołączył(a): 22 paź 2015, o 11:30
Rocznik: 1997
Silnik: 1.4
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: Światła zewnętrzne

Postprzez shift00 » 4 lis 2015, o 14:42

szymczaak napisał(a):nie dochodzi do świateł drogowych natomiast długie działają.


Wybacz że się czepiam, ale komuś chyba jest potrzebna powtórka z nauki jazdy ;) Drogowe i potocznie nazywane długie to to samo :zdegustowany:
Avatar użytkownika
shift00
Gaduła
 
Posty: 790
Dołączył(a): 20 kwi 2014, o 19:29
Rocznik: 96
Silnik: 0.5VR6
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: Światła zewnętrzne

Postprzez Thorsten » 4 lis 2015, o 15:44

Czy w kostce do reflektora dociera napięcie?
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
Avatar użytkownika
Thorsten
Moderator Globalny
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 2 cze 2013, o 16:17
Lokalizacja: BKL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: Światła zewnętrzne

Postprzez szymczaak » 4 lis 2015, o 21:32

Wybacz coś mi się pomieszało z tymi światłami, no ale cóż nie myli się tylko ten co nic nie robi. Dla sprostowania chodziło mi o światła mijania, napięcie nie dochodzi do kostki przy reflektorze.
szymczaak
Berbeć
 
Posty: 8
Dołączył(a): 22 paź 2015, o 11:30
Rocznik: 1997
Silnik: 1.4
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: Światła zewnętrzne

Postprzez adams » 4 lis 2015, o 23:43

Dobrze sprawdziłeś bezpiecznik od PRAWEJ MIJANIA ?
Avatar użytkownika
adams
Gaduła
 
Posty: 562
Dołączył(a): 2 cze 2007, o 03:10
Lokalizacja: włocek
Rocznik: 1994
Silnik: ABU
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: Światła zewnętrzne

Postprzez VolDan » 6 lis 2015, o 11:27

Mam pytanie żeby nie zakładać milionowego tematu, szukajka nie rozwiała moich wątpliwości.

W golfie miałem Ori lampy 2xH1, obecnie jest H4. Problem polega że długie świecą razem z mijania, przez co troszkę się tam grzeje. Nie ma zworki :) Pytanie moje brzmi : co zrobić aby świeciły oddzielnie jak w ori h4 ?
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku ;)
VolDan
Moderator Globalny
 
Posty: 681
Dołączył(a): 7 wrz 2014, o 15:22
Lokalizacja: Wrocław
Rocznik: 92
Silnik: ABD POWER
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Poprzednia stronaNastępna strona




Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości