Światła zewnętrzne

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Banita95 » 25 maja 2015, o 20:55

Poszukaj żarówek firmy Narva są tanie i ładnie świecą dostaniesz je od ręki
Avatar użytkownika
Banita95
Members
 
Posty: 860
Dołączył(a): 3 lis 2013, o 00:34
Lokalizacja: Pasłęk
Rocznik: 99
Silnik: 2.3
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

 

Postprzez Michu! » 30 maja 2015, o 14:12

orientuje się ktoś czy włącznik świateł z opcją halogeny tył można przerobić tak aby miał 2 opcje? tj. przód i tył. Mam całą ori wiązkę i halo ale niestety włącznika już nie było...
Avatar użytkownika
Michu!
Badacz tematu
 
Posty: 345
Dołączył(a): 27 maja 2012, o 11:30
Lokalizacja: Knurów
Rocznik: 1993
Silnik: 1.4 ABD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez GolfiarzJR » 30 maja 2015, o 15:44

Michu!, przełącznik full opcja to max 30zł sam tak kupiłem , za taka cene można kupić a bawić się po co skoro dobry taki tani?
Avatar użytkownika
GolfiarzJR
Administrator
 
Posty: 1362
Dołączył(a): 11 maja 2014, o 19:52
Lokalizacja: Świetochłowice
Silnik: 1.6
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez MiroGti » 30 maja 2015, o 15:46

Michu! napisał(a): czy włącznik świateł z opcją halogeny tył można przerobić tak aby miał 2 opcje?

Więc kazdy wyłącznik do MK3 ma opcje podwójnego załączania , wystarczy tylko zrobić na ślizgach dodatkowe zagłębienia między dwoma oryginalnymi i macie wyłącznik na dwie pozycje , jest tam nawet możliwość dorobienia kontrolki , bo wszystko jest przygotowane ,było to na forum gdzieś ze zdjęciami opisane .
moj-golf/black-mk3-by-mirogti-t68213.html

Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
Avatar użytkownika
MiroGti
Gaduła
 
Posty: 835
Dołączył(a): 28 sty 2014, o 20:04
Lokalizacja: KDA
Rocznik: 97
Silnik: 2.0 AGG GTI
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Michu! » 31 maja 2015, o 08:53

MiroGti napisał(a):
Michu! napisał(a): czy włącznik świateł z opcją halogeny tył można przerobić tak aby miał 2 opcje?

Więc kazdy wyłącznik do MK3 ma opcje podwójnego załączania , wystarczy tylko zrobić na ślizgach dodatkowe zagłębienia między dwoma oryginalnymi i macie wyłącznik na dwie pozycje , jest tam nawet możliwość dorobienia kontrolki , bo wszystko jest przygotowane ,było to na forum gdzieś ze zdjęciami opisane .


Szukałem i tutaj i na forum vwgolf i nie znalazłem, temat chyba został usunięty, mógłbym kupić taki włącznik za wspomniane 30zl ale na allegro za 30zl są przeważnie te które już mam + do tego dochodzi przesyłka 20zl wiec moim zdaniem nieopłacalny biznes, bardziej się opłaci przerobić zwykły włącznik.
No chyba, że ktoś ma full opcje i mieszka niedaleko to podjade :-D
Avatar użytkownika
Michu!
Badacz tematu
 
Posty: 345
Dołączył(a): 27 maja 2012, o 11:30
Lokalizacja: Knurów
Rocznik: 1993
Silnik: 1.4 ABD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Golf Maniak » 31 maja 2015, o 12:01

Michu! napisał(a):
MiroGti napisał(a):
Michu! napisał(a): czy włącznik świateł z opcją halogeny tył można przerobić tak aby miał 2 opcje?

Więc kazdy wyłącznik do MK3 ma opcje podwójnego załączania , wystarczy tylko zrobić na ślizgach dodatkowe zagłębienia między dwoma oryginalnymi i macie wyłącznik na dwie pozycje , jest tam nawet możliwość dorobienia kontrolki , bo wszystko jest przygotowane ,było to na forum gdzieś ze zdjęciami opisane .


Szukałem i tutaj i na forum vwgolf i nie znalazłem, temat chyba został usunięty, mógłbym kupić taki włącznik za wspomniane 30zl ale na allegro za 30zl są przeważnie te które już mam + do tego dochodzi przesyłka 20zl wiec moim zdaniem nieopłacalny biznes, bardziej się opłaci przerobić zwykły włącznik.
No chyba, że ktoś ma full opcje i mieszka niedaleko to podjade :-D


W przyszłym tygodniu powinnem być na swoim zaprzyjażnionym szrocie także jak coś postaram się zorganizować Tobie ten przełącznik z full opcją.Bywam dość często w Gliwicach więc z odbiorem nie powinno być problemu ;)
Golf Maniak
Members
 
Posty: 1164
Dołączył(a): 4 lis 2012, o 09:30
Lokalizacja: Sosnowiec
Rocznik: 1997
Silnik: 1595 AFT
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Michu! » 1 cze 2015, o 14:30

okej :-D
Avatar użytkownika
Michu!
Badacz tematu
 
Posty: 345
Dołączył(a): 27 maja 2012, o 11:30
Lokalizacja: Knurów
Rocznik: 1993
Silnik: 1.4 ABD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: Światła zewnętrzne

Postprzez Thorsten » 24 sie 2015, o 16:52

Siemka Panowie i Panie. Jak to jest ze zworką w skrzynce bezpieczników w przypadku świateł h4? Wiem że w h1 zworka jest? Przy h4 też ma być?
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
Avatar użytkownika
Thorsten
Moderator Globalny
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 2 cze 2013, o 16:17
Lokalizacja: BKL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: Światła zewnętrzne

Postprzez łukasz1983 » 24 sie 2015, o 18:00

Thorsten napisał(a):Siemka Panowie i Panie. Jak to jest ze zworką w skrzynce bezpieczników w przypadku świateł h4? Wiem że w h1 zworka jest? Przy h4 też ma być?


Nie.Przy h4 nie ma zworki.I ciekawostka,przy h1 jak były ori to też nie ma zworki.U mnie golf wyszedł z fabryki na h1h1 i nie miałem zworki,a długie świeciły razem z mijania.
Avatar użytkownika
łukasz1983
Members
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 16:40
Lokalizacja: RKR
Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: Światła zewnętrzne

Postprzez szymczaak » 3 lis 2015, o 20:35

Witam. Mam problem, nie działają mi światła mijania ale tylko z prawej strony. Wszystkie inne działają, bezpieczniki dobre. I tu pojawia się moje pytanie gdzie szukać przyczyny ? W okablowaniu czy też przy przełączniku ? Może ktoś z was już to przerabiał.
Ostatnio edytowano 4 lis 2015, o 21:34 przez szymczaak, łącznie edytowano 1 raz
szymczaak
Berbeć
 
Posty: 8
Dołączył(a): 22 paź 2015, o 11:30
Rocznik: 1997
Silnik: 1.4
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Poprzednia stronaNastępna strona




Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 5 gości