stacyjka, kostka stacyjki

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Problem Z Stacyjka

Postprzez latek » 6 wrz 2012, o 17:25

Mam nastepujacy problem od paru dni ciezko mi sie przekreca kluczyk w stacyjce przekracam juz do momentu jak powinno juz auto odpalic a tu nic sie nie dzieje czekam pare sekund i odpala czy to wina kostki czy stacyjki??? :-( pytam bo chce to wymienic zeby nie miec problemu z odpalaniem auta :-( kotrolki wszystko juz mi sie pali w tym momencie gdy auto powinno odpalic musze czasami poczekac chwile w tej samej pozycji kluczyka aby odpalilo:-(



Golf 3 1.8 92r.
latek
Berbeć
 
Posty: 10
Dołączył(a): 26 cze 2012, o 22:24
Lokalizacja: Łask

Problem Z Stacyjka

 

Postprzez prezesik » 6 wrz 2012, o 18:57

Wygląda na nadpalone/nadtopione styki w kostce stacyjki. Tylko wymiana.
Avatar użytkownika
prezesik
Members
 
Posty: 4869
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 20:06
Lokalizacja: Łęczyca

Postprzez pietrasiak2 » 6 wrz 2012, o 19:10

Ja bym proponował sprawdzić jeszcze szczotkotrzymacz i szczotki . Weź podłącz jakąś kontrolkę do kabla sygnałowego rozrusznika do stacyjki i sprawdź czy masz napięcie jak przekręcisz stacyjką w pozycję rozruchu :-)
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez greg001 » 7 wrz 2012, o 07:57

też bym obstawił kostkę stacyjki, jak wymienić znajdziesz na forum
Avatar użytkownika
greg001
Gaduła
 
Posty: 509
Dołączył(a): 12 lip 2010, o 18:26
Lokalizacja: ślask / SBL
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez latek » 8 wrz 2012, o 16:06

dzieki za szybka odpowiedz w poniedzialek pojade do sklepu do znajomych i wezme od nich ta kostke i zobacze tez te szczotki na rozruszniku a dzisiaj juz wogole nie moglem odpalic auta dopiero za okolo 30 razem jak przekrecilem odpalil :-( masakra w poniedzialek biore sie za niego :-|
latek
Berbeć
 
Posty: 10
Dołączył(a): 26 cze 2012, o 22:24
Lokalizacja: Łask

Postprzez rufi89 » 9 wrz 2012, o 11:45

tez to ostatnio przerabiałem kostka stacyjki do wymiany
Avatar użytkownika
rufi89
Badacz tematu
 
Posty: 202
Dołączył(a): 7 lut 2011, o 10:53
Lokalizacja: Międzybrodzie / Żywiec

Postprzez adams » 9 wrz 2012, o 13:23

Problem kostki to standard, ale info ode mnie kostka firmy meile/miele/mele <- jakoś tak, prosiłem o zamiennik ale jakiś konkretny, w trzech sklepach proponowali to samo, więc kupiłem. Wymieniałem jakiś rok temu i widzę że znów zaczyna świksować, bo od czasu do czasu trzeba kluczykiem na maksa przekręcić i przytrzymać z pół sekundy zanim rozrusznik zakuma. Także przy wyborze albo liczysz się z częstszą wymianą i kupujesz zamiennik za 3 dyszki albo oryginał z ASO i prawdopodobnie masz kłopot z głowy na ładnych parę lat. Następna jaką kupię też kupie to samo. Rok czasu jak na zamiennik - nie jest tragedia. Pozdro :super:
Avatar użytkownika
adams
Gaduła
 
Posty: 562
Dołączył(a): 2 cze 2007, o 03:10
Lokalizacja: włocek
Rocznik: 1994
Silnik: ABU
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez prezesik » 9 wrz 2012, o 13:28

Ja mam zamiennik za 15 zeta już 5 lat i nadal dobrze chodzi.
Avatar użytkownika
prezesik
Members
 
Posty: 4869
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 20:06
Lokalizacja: Łęczyca

Postprzez adams » 9 wrz 2012, o 13:32

a no widzisz to może miałem pecha albo Ty miałeś szczęście :) Pamiętasz może jakiej firmy zakładałeś ?
Avatar użytkownika
adams
Gaduła
 
Posty: 562
Dołączył(a): 2 cze 2007, o 03:10
Lokalizacja: włocek
Rocznik: 1994
Silnik: ABU
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez prezesik » 9 wrz 2012, o 14:15

uuu firmy nie pamiętam, ale była to kostka taka biało-żółta.
Avatar użytkownika
prezesik
Members
 
Posty: 4869
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 20:06
Lokalizacja: Łęczyca

Kluczyki, stacyjka, immo...

Postprzez jasiu0997 » 12 wrz 2012, o 14:09

siema, mam mały problem a mianowicie,
od poczatku mam jeden kluczyk a dorobienie z immo kosztuje kolo 100-150zł
w drzwiach kierowcy blokuje się bebenek
w kalpie wgl nie działa
a teraz sie rozdupczyłą stacyjka.

i mam do Was pytanie czy jak kupie wkładki od drzwi i klapy z 2 kluczykami i stacyjką to co jeszcze potrzebuje zeby mieć inne immo bo nie chce dorabiać dodatkowo, tylko wszystko z innego auta wyciągnąć, domyslam sie ze wszystkie golfy 3, vento i polo 6n beda pasować do mojego cabrio? :)

prosze o szybka odpowiedz :)
Mój Concept :serce: moj-golf/vw-mk3-cabrio-concept-by-jasko-t43936.html

<b>"Nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj, pal, ruszaj"</b>
Avatar użytkownika
jasiu0997
Members
 
Posty: 1068
Dołączył(a): 27 lut 2012, o 00:56
Lokalizacja: Bytów

Postprzez PiJey88 » 12 wrz 2012, o 14:49

możesz dorobić sam kluczyk, a imo przełożyć ze starego kluczyka który pewnie jest już wytarty
Avatar użytkownika
PiJey88
Administrator
 
Posty: 5010
Dołączył(a): 2 lut 2007, o 09:16
Lokalizacja: Warszawa
Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości