stacyjka, kostka stacyjki

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez pietrasiak2 » 10 sie 2012, o 15:22

A jakie oznaczenie masz na silniku ? Masz w poradach gdzie odczytać na bloku oznaczenie . Sprawdź. :-)
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

 

Postprzez killah » 10 sie 2012, o 16:01

błąd sondy pokazuje ci się pewnie z powodu faktu że pali ci na 3 gary.

Może silnik był zmieniany w przeszłości.
killah
 

Postprzez greg001 » 12 sie 2012, o 16:34

gdzieś jest temat ze zdjęciami silników i oznaczenia ich - wyglądem dojdziesz jaki to jest
Avatar użytkownika
greg001
Gaduła
 
Posty: 509
Dołączył(a): 12 lip 2010, o 18:26
Lokalizacja: ślask / SBL
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Raffo » 13 sie 2012, o 18:48

według zdjęć jest to silnik ADZ. ale jak narazie problem się zakończył i mam nadzieję że już nie powróci.
Dziś zamontowałem osłonę pod silnik i zakonserwowałem aparat zapłonowy specjalnym preparatem który odparowuje wodę oraz pozostawia warstwę ochronno-izolującą.

Dziękuję za pomoc.
Jak problem powróci wymienię aparat zapłonowy i czujnik halla.
Avatar użytkownika
Raffo
Czytacz
 
Posty: 40
Dołączył(a): 17 lip 2012, o 08:08
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

(FILMIK) Problem ze stacyjką-Odpalanie, nie świecą kontrolki

Postprzez eskris » 21 sie 2012, o 00:11

Problem ukazuje załączony filmik dzieje się tak gdy zgaszę samochód a później chce go odrazu odpalić,na przekręcaniu na raz nie świecą się kontrolki, mechanik sprawdzał i to nie wina kostki od stacyjki.

http://www.youtube.com/watch?v=2vJwAvOb ... e=youtu.be

Czekam na jakąś pomoc z waszej strony, z góry dzięki.
Ostatnio edytowano 24 sie 2012, o 15:28 przez eskris, łącznie edytowano 1 raz
eskris
Berbeć
 
Posty: 17
Dołączył(a): 5 kwi 2012, o 17:18
Lokalizacja: Polska

Postprzez paliwo » 21 sie 2012, o 00:18

Witaj
Miałem taki sam problem i zajechałem do znajomego elektryka i po paru minutach stwierdził mi że to jest winna fabrycznego alarmu. Też tak miałem raz zapalały się kontroli a za drugi razem nie. Niech ci sprawdzą fabryczny alarm centralnego
paliwo
Badacz tematu
 
Posty: 304
Dołączył(a): 3 mar 2008, o 20:48
Lokalizacja: Suwałki

Postprzez pietrasiak2 » 21 sie 2012, o 06:30

Dobrze mechanik zdiagnozował miałem prawie tak samo tylko kontrolki znikały w momencie kręcenia rozrusznikiem. Silnik kręcił , a nie odpalał :-)
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Stacyjka -> dym.

Postprzez 1arturek1 » 24 sie 2012, o 09:07

Cześć, wczoraj podczas przekręcenia kluczyka do zapłonu zauważyłem, iż z lewej strony nad dźwignią kierunkowskazów uniósł się mały dymek, oczywiście zapachniało tak jakby coś tam się zapaliło. Dodam jeszcze, że zdarzyło mi się to tylko dwa - trzy razy.
Co to może być?
1arturek1
Czytacz
 
Posty: 86
Dołączył(a): 28 lip 2012, o 10:31
Lokalizacja: Lublin

Postprzez jasiu0997 » 24 sie 2012, o 09:34

ale odpala?? wszystko działa?
Mój Concept :serce: http://www.golf3.pl/topics2/moj-mudzin- ... t43936.htm

<b>"Nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj, pal, ruszaj"</b>
Avatar użytkownika
jasiu0997
Members
 
Posty: 1068
Dołączył(a): 27 lut 2012, o 00:56
Lokalizacja: Bytów

Postprzez BartheZz_3 » 24 sie 2012, o 09:49

1arturek1 napisał(a):Cześć, wczoraj podczas przekręcenia kluczyka do zapłonu zauważyłem, iż z lewej strony nad dźwignią kierunkowskazów uniósł się mały dymek, oczywiście zapachniało tak jakby coś tam się zapaliło. Dodam jeszcze, że zdarzyło mi się to tylko dwa - trzy razy.
Co to może być?

Manetka sie psuje... mialem to samo z manetka wycieraczek, sprawdz czy masz bezpieczniki cale, jesli zdarzylo ci sie to juz wczesniej wymien manetke.
R.I.P Mystic B. [*]
Avatar użytkownika
BartheZz_3
Members
 
Posty: 4317
Dołączył(a): 16 cze 2011, o 10:24
Lokalizacja: PMI
Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez 1arturek1 » 24 sie 2012, o 10:43

jasiu0997 napisał(a):ale odpala?? wszystko działa?


Tak.
1arturek1
Czytacz
 
Posty: 86
Dołączył(a): 28 lip 2012, o 10:31
Lokalizacja: Lublin

Postprzez pandamian21 » 24 sie 2012, o 11:21

ja kiedys w golfie gti olalem taki dymek. az wkoncu wracam pieknego wieczoru od dziewczyny, chce zapalic dlugie a mi wylaczylo sie radio i auto zaczelo przerywac.. po chwili zaczelo sie kopcic bardzo.. zatrzymalem sie i szybko zerwalem kleme.. w konsekwencji poszla kostka stacyjki, wiazka kierunkow, swiatel, wycieraczek, mfa, oraz wlacznik wsiatel z cala wiazka do bezpiecznikow.. wszystko sie stopilo i oo.. o dziwo manetki byly dobre..
Avatar użytkownika
pandamian21
Badacz tematu
 
Posty: 163
Dołączył(a): 17 kwi 2012, o 14:17
Lokalizacja: Kępki(lubelskie)

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 3 gości