Moderator: Moderator
według zdjęć jest to silnik ADZ. ale jak narazie problem się zakończył i mam nadzieję że już nie powróci.
Dziś zamontowałem osłonę pod silnik i zakonserwowałem aparat zapłonowy specjalnym preparatem który odparowuje wodę oraz pozostawia warstwę ochronno-izolującą.
Dziękuję za pomoc.
Jak problem powróci wymienię aparat zapłonowy i czujnik halla.
Dziś zamontowałem osłonę pod silnik i zakonserwowałem aparat zapłonowy specjalnym preparatem który odparowuje wodę oraz pozostawia warstwę ochronno-izolującą.
Dziękuję za pomoc.
Jak problem powróci wymienię aparat zapłonowy i czujnik halla.
-

Raffo - Czytacz
(FILMIK) Problem ze stacyjką-Odpalanie, nie świecą kontrolki
Problem ukazuje załączony filmik dzieje się tak gdy zgaszę samochód a później chce go odrazu odpalić,na przekręcaniu na raz nie świecą się kontrolki, mechanik sprawdzał i to nie wina kostki od stacyjki.
http://www.youtube.com/watch?v=2vJwAvOb ... e=youtu.be
Czekam na jakąś pomoc z waszej strony, z góry dzięki.
http://www.youtube.com/watch?v=2vJwAvOb ... e=youtu.be
Czekam na jakąś pomoc z waszej strony, z góry dzięki.
Ostatnio edytowano 24 sie 2012, o 15:28 przez eskris, łącznie edytowano 1 raz
- eskris
- Berbeć
Witaj
Miałem taki sam problem i zajechałem do znajomego elektryka i po paru minutach stwierdził mi że to jest winna fabrycznego alarmu. Też tak miałem raz zapalały się kontroli a za drugi razem nie. Niech ci sprawdzą fabryczny alarm centralnego
Miałem taki sam problem i zajechałem do znajomego elektryka i po paru minutach stwierdził mi że to jest winna fabrycznego alarmu. Też tak miałem raz zapalały się kontroli a za drugi razem nie. Niech ci sprawdzą fabryczny alarm centralnego
- paliwo
- Badacz tematu
Dobrze mechanik zdiagnozował miałem prawie tak samo tylko kontrolki znikały w momencie kręcenia rozrusznikiem. Silnik kręcił , a nie odpalał 

-

pietrasiak2 - Members
Stacyjka -> dym.
Cześć, wczoraj podczas przekręcenia kluczyka do zapłonu zauważyłem, iż z lewej strony nad dźwignią kierunkowskazów uniósł się mały dymek, oczywiście zapachniało tak jakby coś tam się zapaliło. Dodam jeszcze, że zdarzyło mi się to tylko dwa - trzy razy.
Co to może być?
Co to może być?
- 1arturek1
- Czytacz
ale odpala?? wszystko działa?
Mój Concept
moj-golf/vw-mk3-cabrio-concept-by-jasko-t43936.html
<b>"Nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj, pal, ruszaj"</b>
moj-golf/vw-mk3-cabrio-concept-by-jasko-t43936.html<b>"Nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj, pal, ruszaj"</b>
-

jasiu0997 - Members
1arturek1 napisał(a):Cześć, wczoraj podczas przekręcenia kluczyka do zapłonu zauważyłem, iż z lewej strony nad dźwignią kierunkowskazów uniósł się mały dymek, oczywiście zapachniało tak jakby coś tam się zapaliło. Dodam jeszcze, że zdarzyło mi się to tylko dwa - trzy razy.
Co to może być?
Manetka sie psuje... mialem to samo z manetka wycieraczek, sprawdz czy masz bezpieczniki cale, jesli zdarzylo ci sie to juz wczesniej wymien manetke.
R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
ja kiedys w golfie gti olalem taki dymek. az wkoncu wracam pieknego wieczoru od dziewczyny, chce zapalic dlugie a mi wylaczylo sie radio i auto zaczelo przerywac.. po chwili zaczelo sie kopcic bardzo.. zatrzymalem sie i szybko zerwalem kleme.. w konsekwencji poszla kostka stacyjki, wiazka kierunkow, swiatel, wycieraczek, mfa, oraz wlacznik wsiatel z cala wiazka do bezpiecznikow.. wszystko sie stopilo i oo.. o dziwo manetki byly dobre..
-

pandamian21 - Badacz tematu