Moderator: Moderator
oswietlenie w podsufitówce
witam panowie i panie od wczoraj mam problem z swiatłem tym w podsufitówce to znaczy kiedy jest zapalone na stałe to swieci natomiast przestało swiecic kiedy otwiera sie drzwi i przestała działac czasowa zwłoka po zamknieciu auta nie wiem gdzie szukac przyczyny bo w drzwiach zadnych czujników nie ma moze cos poradzicie z góry dzieki
- golfstorm
- Berbeć
nie wiem jak zwłoka może działać skoro lampka po otwarciu drzwi się nie zapala więc to chyba jeden problem. Sprawdź we wtyczce lampki czy pojawia się masa na kablu brązowo - białym po otwarciu dowolnych drzwi. Jeśli nie musisz szukać przerwy - prawdopodobnie rozłączyła się wtyczka w okolicy skrzynki bezpieczników łącząca kable od wyłączników które są poniżej zamków w słupkach wszystkich drzwi.
Jeśli masa jest to prawdopodobnie sama lampka się uszkodziła i nie opłaca się naprawiać - sprawna ze szrotu grosze kosztuje.
Jeśli masa jest to prawdopodobnie sama lampka się uszkodziła i nie opłaca się naprawiać - sprawna ze szrotu grosze kosztuje.
- pablomed
- Members
Tzn które to światło przestało działać? masz 2 przełączniki prawy od kierowcy światło pdgląd przełączenie on/off -mniejsza lampka. Drugi otwieranie drzwi /off/podświetlenie. Do sprawdzenia żarówka,bezpiecznik,włączniki drzwi na słupku 

-

pietrasiak2 - Members
-

rufi89 - Badacz tematu
jak otworzysz drzwi to koło uchwytu rygla masz taki czarny mieszek pod nim jest włącznik oświetlenia kabiny (czy drzwi są on/off) trydno tego nie zauwarzyć
coś takiego
http://www.google.com/imgres?q=w%C5%82% ... ,s:0,i:114
coś takiego
http://www.google.com/imgres?q=w%C5%82% ... ,s:0,i:114
-

pietrasiak2 - Members
Witam ponownie. Ostatecznie zdecydowałem się podpiąć pod kostkę od radia ponieważ było mi najwygodniej , a jeżeli chodzi o podświetlenie zapalniczki to mi się nie świeciło i nie chciało mi się tam szperać. Dzięki panowie za wszelkie porady i zamykam temat. Pozdrawiam
- krh89
- Berbeć
problemy z oświetleniem
Witam, proszę o poradę jak sobie z tym poradzić i gdzie szukać: nie świeci wsteczny, nie działa podgrzewanie tylnej szyby, nie działa podświetlenie zapalniczki i nie ma prądu w zapalniczce, nie działa podświetlenie schowka (wszystkie żarówki sprawne) i jeszcze pytanie: jak dostać się do podświetlenia panelu z nawiewami, dziękuje z góry, pozdrawiam Marek
marekszmarek
- marekszmarek
- Berbeć