MFA

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez darkmen21 » 18 sie 2010, o 11:17

killah, jak do poprzedniego mojego AAM zakładałem licznik to kupiłem go w ciemno, chciałem tylko żeby miał obrotek, patrze a to taki mfa mi sie trafił :mrgreen: wszystko działało cacy, nawet nie przekłamywał na km/h,ale spalanie to troche dziwne było
Avatar użytkownika
darkmen21
Members
 
Posty: 1028
Dołączył(a): 16 lis 2008, o 11:35
Lokalizacja: Siemianowice Śl.
Rocznik: 1995
Silnik: 1.8
Paliwo: PB
Nadwozie: cabrio

 

Postprzez dantel87 » 6 wrz 2011, o 23:42

witam. a ja mam takie pytanie.miałem założony licznik z tym wielkim zegarem a nie dawno zalożylem od gti z obrotomierzem. wszystko działa.mozna zmienic na wyświetlaczu żeby zamiast godziny pokazywalo np. spalanie? dodam ze przy manetce nie ma przełącznika...
dantel87
Berbeć
 
Posty: 1
Dołączył(a): 31 sie 2011, o 21:09
Lokalizacja: Kmieniec

Postprzez killah » 6 wrz 2011, o 23:58

dantel87 napisał(a):witam. a ja mam takie pytanie.miałem założony licznik z tym wielkim zegarem a nie dawno zalożylem od gti z obrotomierzem. wszystko działa.mozna zmienic na wyświetlaczu żeby zamiast godziny pokazywalo np. spalanie? dodam ze przy manetce nie ma przełącznika...


do 1.4 mfa nie założysz to raz mimo że sobie kupisz licznik z funkcją mfa. 2 liczniki są 3 rodzaje.

zegar
obrotomierz
obrotomierz + mfa

tak w skrócie. Zapewne ty masz tylko obrotomierz.
killah
 

Postprzez marcinkoz2910 » 8 wrz 2011, o 19:33

założy MFA i będzie działać ale w 1.4 nie uruchomi funkcji spalania

temp. oleju da się zrobić wystarczy specjalna podkładka pod filtr oleju i czujnik '

temp. powietrza to bajka bo też wystarczy czujnik

reszta ruszy bez problemu poza spalaniem
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

czujnik temperaturu zewnetrznej MFA

Postprzez antonio » 19 lut 2012, o 21:21

witam komputer MFA nie czyta mi temperatury zewnętrznej moze ktos mi powiedziec gdzie jest ten czujnik.
Avatar użytkownika
antonio
Badacz tematu
 
Posty: 209
Dołączył(a): 15 sty 2012, o 16:17
Lokalizacja: WPN/NSZ

Re: czujnik temperaturu zewnetrznej MFA

Postprzez K@mil » 19 lut 2012, o 21:22

antonio napisał(a):witam komputer MFA nie czyta mi temperatury zewnętrznej moze ktos mi powiedziec gdzie jest ten czujnik.


W zderzaku pod prawym kierunkiem w czarnej blendzie
Ostatnio edytowano 19 lut 2012, o 22:12 przez K@mil, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Postprzez Snejk18 » 19 lut 2012, o 21:36

K@mil napisał(a):W zderzaku pod lewym kierunkiem (kierowcy) w czarnej blendzie


Strona pasażera, a nie kierowcy...
Kratka pod prawym kierunkiem.
Avatar użytkownika
Snejk18
Fanatyk
 
Posty: 1105
Dołączył(a): 1 kwi 2009, o 22:19
Lokalizacja: Nasielsk

Postprzez K@mil » 19 lut 2012, o 22:11

Snejk18 napisał(a):
K@mil napisał(a):W zderzaku pod lewym kierunkiem (kierowcy) w czarnej blendzie


Strona pasażera, a nie kierowcy...
Kratka pod prawym kierunkiem.


tak moja wina :d pomyliło mi sie z Tolkiem tam ma po stronie kierowcy :wstyd: :padam:
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Postprzez RAQnio_V » 19 lut 2012, o 23:17

Snejk18 napisał(a):Strona pasażera, a nie kierowcy...
Kratka pod prawym kierunkiem.

dokładnie ;)
Wąsko i wysoko... Na przekór stereotypom :D
Avatar użytkownika
RAQnio_V
Badacz tematu
 
Posty: 381
Dołączył(a): 23 kwi 2011, o 06:22
Lokalizacja: Jaworzno

Postprzez antonio » 20 lut 2012, o 20:28

dzieki Panowie.pozdro
Avatar użytkownika
antonio
Badacz tematu
 
Posty: 209
Dołączył(a): 15 sty 2012, o 16:17
Lokalizacja: WPN/NSZ

Poprzednia stronaNastępna strona




Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości