?Moderator: Moderator
Licznik i Obroty
pomocy w moim golfie jest cos dziwnego gdy pokazuje obroty np 2 tys na liczniku , to po podlaczeniu vaga pokazuje prawie 3 tys na kompie albo 3 tys obrotow na liczniku to na kompie wychodzi prawie 4 tys co jest grane
?
?-

Dj Devilek - Badacz tematu
Dj Devilek napisał(a):http://moman.pl/index.php?a=opis&k=26&id=584
wow ktos korzystał z tej oferty? Wzor nr 2 do mk3 bardzo ładny. Ciekawe czy przysyłaja instrukcje itd
Ktos ma od tego producenta podswietlenie?
Bede wdzieczny za informacje
-

scyzormks - Gaduła
Nie działa Prędkościomierz i Licznik km
Od czasu wymiany silnika w moim golfie nie działa Prędkościomierz i licznik km i teraz pytanie w czym może być problem obrotomierz i kontrolki działają normalnie
----------------------------------------------------
MÓJ GOLFIK ZAPRASZAM DO OGLĄDANIA
MÓJ GOLFIK ZAPRASZAM DO OGLĄDANIA
-

Mateusz13041 - Czytacz
- Rocznik: 1994
- Silnik: 1598 ABU
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Golf 3 Zegary nie gasna
Witam.
Mam taki problem. Po wyjęciu kluczyka ze stacyjki zegarek i przebieg nie gasna. Cały czas wyświela przebieg i godzine.
Prosze o pomoc postaram sie sprawdzic wszystko. Wczesniej wszystko gasło było OK.
Golf 3 1.8 CL [55kW]
Mam taki problem. Po wyjęciu kluczyka ze stacyjki zegarek i przebieg nie gasna. Cały czas wyświela przebieg i godzine.
Prosze o pomoc postaram sie sprawdzic wszystko. Wczesniej wszystko gasło było OK.
Golf 3 1.8 CL [55kW]
-

Misiek1394 - Czytacz
Misiek1394 napisał(a):Po wyjęciu kluczyka ze stacyjki zegarek i przebieg nie gasna. Cały czas wyświela przebieg i godzine.
Tak ma być.
Misiek1394 napisał(a):Wczesniej wszystko gasło było OK
Nie było OK...
-

Karol B. - Members
w skrzyni jest czujnik prędkości, ma trzy kabelki. Nr 1 czarno biały ma plus po zaponie po bezpieczniku 15 - bezpiecznik do sprawdzenia a następnie czy jest to napięcie na nim, nr 3 to masa, do sprawdzenia omomierzem czy jest przejście do masy, nr 2 biało niebieski biegnie poprzez skrzynkę bezpieczników do licznika do styku 27 czyli przedostatniego.
Jesli po włączeniu zapłonu czujnik ma zasilanie czyli napięcie pomiędzy stykami 1 i 3 to pozostaje sprawdzenie ciągłości kabla biało niebieskiego do licznika , jeśli będzie ok to zwalony jest czujnik w skrzyni lub dużo rzadziej sam licznik
Jesli po włączeniu zapłonu czujnik ma zasilanie czyli napięcie pomiędzy stykami 1 i 3 to pozostaje sprawdzenie ciągłości kabla biało niebieskiego do licznika , jeśli będzie ok to zwalony jest czujnik w skrzyni lub dużo rzadziej sam licznik
- pablomed
- Members
Własnie robiłem przeglad bezpiecznikow i pare wymienilem. Ale to normalne ze ciagle przebieg pokazuje i godzine? Tez tak macie. Nawet jak auto stoi zamkniete i nie ma kluczyka w stacyjce?
-

Misiek1394 - Czytacz