Moderator: Moderator
-

kamilkol20 - Czytacz
pablomed napisał(a):w skrzyni jest czujnik prędkości, ma trzy kabelki. Nr 1 czarno biały ma plus po zaponie po bezpieczniku 15 - bezpiecznik do sprawdzenia a następnie czy jest to napięcie na nim, nr 3 to masa, do sprawdzenia omomierzem czy jest przejście do masy, nr 2 biało niebieski biegnie poprzez skrzynkę bezpieczników do licznika do styku 27 czyli przedostatniego.
Jesli po włączeniu zapłonu czujnik ma zasilanie czyli napięcie pomiędzy stykami 1 i 3 to pozostaje sprawdzenie ciągłości kabla biało niebieskiego do licznika , jeśli będzie ok to zwalony jest czujnik w skrzyni lub dużo rzadziej sam licznik
Dzisiaj w koncu mialem chwile czasu zeby zobaczyc i okazalo sie ze zle kabelki byly podlaczone dzieki kolego za pomoc temat close
----------------------------------------------------
MÓJ GOLFIK ZAPRASZAM DO OGLĄDANIA
MÓJ GOLFIK ZAPRASZAM DO OGLĄDANIA
-

Mateusz13041 - Czytacz
- Rocznik: 1994
- Silnik: 1598 ABU
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Licznik i Obroty
Witam mam problem mianowicie licznik pokazuje mniejsze obroty silnika to znaczy po podlaczeniu vaga pokazuje na obrotomierzu 2 tys to na kompie jest okolo 2,8 tys obrotow na biegu jałowym komp pokazuje 903 obroty na obrotomierzu jest gdzies 750 obrotow 3 kreska od zera . Co jest grane
??????????? licznik od benzyniaka a tarcza od diesla
? czy moze jakis czujnik może tak przekłamywać . troche juz mnie to wkur...
(
??????????? licznik od benzyniaka a tarcza od diesla
? czy moze jakis czujnik może tak przekłamywać . troche juz mnie to wkur...
(-

Dj Devilek - Badacz tematu
Może być tak, że licznik od benzyny a tarcza od diesla. Licznik może mieć inne WGSZ niż licznik który był zamontowany w fabryce.
Jak masz od kogo to podmień licznik i zobacz czy jest podobnie jak na Twoim. Wtedy będziesz miał pewność czy to licznik szwankuje.
Jak masz od kogo to podmień licznik i zobacz czy jest podobnie jak na Twoim. Wtedy będziesz miał pewność czy to licznik szwankuje.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
weź sprawdź na słupkach na drodze czy wybija Ci dobrze km
czyli ustawiasz się na słupku 0 i jedziesz 1km i patrzysz czy wybiło Ci 1km
wtedy ustalimy czy licznik masz ze swojego auta a potem będziemy myśleć co się dzieje z tym obrotomierzem może jest źle nabita wskazówka
[ Dodano: 2012-11-02, 18:47 ]
sygnał do obrotomierza leci z alternatora ja by coś
czyli ustawiasz się na słupku 0 i jedziesz 1km i patrzysz czy wybiło Ci 1km
wtedy ustalimy czy licznik masz ze swojego auta a potem będziemy myśleć co się dzieje z tym obrotomierzem może jest źle nabita wskazówka
[ Dodano: 2012-11-02, 18:47 ]
sygnał do obrotomierza leci z alternatora ja by coś
-

marcinkoz2910 - Members
kamilkol20, to juz kolega będzie się martwił
a liczniki były różne jedne tak jak napisali koledzy skręcone śrubami z tyłu a jedne były tylko na zatrzaskach
a same wskazówki najlepiej podważyć tak jak napisał też juz kolega widelcem ale podłuż coś pod tarcze by jej nie porysować
a liczniki były różne jedne tak jak napisali koledzy skręcone śrubami z tyłu a jedne były tylko na zatrzaskach
a same wskazówki najlepiej podważyć tak jak napisał też juz kolega widelcem ale podłuż coś pod tarcze by jej nie porysować
-

marcinkoz2910 - Members
problem/pytanie kontrolka oleju PILNE
witam posiadam golfa III 1.4 Benzyna 93 r .Po wlaczeniu zaplonu kontrolka oleju nie pali sie tylko miga po odpaleniu normalnie gasnie poziom oleju jest ok.Czy tak powinno byc?
- jarekkk93
- Berbeć