Moderator: Moderator
zlisz napisał(a):czy nie będę musiał kombinować
Nie będziesz musiał kombinować . Sygnał obrotka jest juz doprowadzony do kostki .
zlisz napisał(a):golfa III z 92 roku silnik 1.8 KAT 75KM
Czyli masz AAM . No to wszystko gra . Tylko wymienić budzik .
prezesik25 napisał(a):aby licznik był od tego samego modelu silnika
Tu sie nie zgodzę . Licznik od AAM pasuje też do ABS ; ADY ; ADZ ; 2E ;AGG ; AEK ...
-

Gofer - Gaduła
czarne plamy na wyświetlaczu licznika
Witam Od dłuższego czasu na lewym wyświetlaczy licznika pokazały się czarne plamy i zasłaniają wyświetlane przejechane km Wyświetlacz wygląda jak by wylany ? Czy można to w jakiś sposób wymienić Licznik to moto meter 0-200 km diesel
- burzax89
- Berbeć
prezesik25 napisał(a):Każdy MK3 miał taki sam wyświetlacz
Tu się kolega myli.
Były wyświetlacze tzw na gumkach i lutowane w płytkę .
Nie są ze sobą zamienne .
Co do wymiany tego na gumkach sprawa prosta , tylko przełożyć .
Lutowany to już gorzej , ale do zrobienia w domu .
Z ostatniej chwili .
Motometer ma lutowane wyswietlacze .
-

Gofer - Gaduła
licznik
Witam mam silnik 1.8 ABS i ciekawi mnie czy ten licznik bedzie pasowal do mojego http://moto.allegro.pl/licznik-mfa-vw-g ... 41415.html lub tenhttp://moto.allegro.pl/licznik-zegar ... 16644.html za wszystkie odpowiedzi dziekuje...
- janeklg8877
- Berbeć
tak bedzie pasowal.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Słabo świecące kontrolki, brak reakcji silnika
Podczas jazdy nagle silnik przestał pracować. Po przekręceniu kluczyka w pozycję pierwszą powinny zapalić się wszystkie kontrolki (ręczny, akumulator, olej, płyn chłodzący no i zależnie od temperatury - świec żarowych) oraz te po lewej stronie kierownicy od AirBaga i ABSu powinny mignąć. Następnie po przekręceniu na pozycję drugą silnik powinien odpalić.
Aktualnie wygląda to tak, że ledwo widać kontrolki, praktycznie trzeba się dobrze przyjrzeć, najbardziej widać tą od ręcznego. Ikonki od AirBaga oraz ABSu tak samo ledwo widoczne. Po przekręceniu na pozycję drugą nie dzieje się nic. Na ułamek sekundy kontrolki troszeczkę mocniej się świecą a później już w ogóle ich nie widać.
Ogólnie sporadycznie miałem tak, że silnik mi gasł podczas jazdy, te kontrolki tak się zachowywały jak podczas odpalania silnika.
Dodam, że oświetlenie licznika, wnętrza, radio, światła długie - działają normalnie.
Czy jest to wina kostki stacyjki? Jeżeli tak to jaką kupić? Może być np FEBI za ok 55zł?
Proszę o pomoc
Aktualnie wygląda to tak, że ledwo widać kontrolki, praktycznie trzeba się dobrze przyjrzeć, najbardziej widać tą od ręcznego. Ikonki od AirBaga oraz ABSu tak samo ledwo widoczne. Po przekręceniu na pozycję drugą nie dzieje się nic. Na ułamek sekundy kontrolki troszeczkę mocniej się świecą a później już w ogóle ich nie widać.
Ogólnie sporadycznie miałem tak, że silnik mi gasł podczas jazdy, te kontrolki tak się zachowywały jak podczas odpalania silnika.
Dodam, że oświetlenie licznika, wnętrza, radio, światła długie - działają normalnie.
Czy jest to wina kostki stacyjki? Jeżeli tak to jaką kupić? Może być np FEBI za ok 55zł?
Proszę o pomoc

-

hellaflush - Gaduła
kolego sprawdź naładowanie akumulatora... weź od kogoś akumulator i podłącz do siebie i zobaczysz czy odpali jeśli tak to sprawdź jakie jest ładowanie na alternatorze, możesz też zawieźć akumulator do sprawdzenia czy jest ok w sklepie gdzie kupisz akumulator - potem będziemy myśleć
-

greg001 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe