Moderator: Moderator
niedzialajacy predkosciomierz VDO electronic
witam w moim golfie 3 1.6 AFT automacie przestal dzis mi dzialac predkosciomierz wskazowka lezy i sie nie rusza kilometry tez sie nie nabijaja. robieralem juz licznik i jest wszysto ok z nim, odpinalem akuu i tez nic nie pomoglo co to moze byc?
-

bubus1993 - Czytacz
czujnik halla jest w paracie zapłonowym, mógłbyś trochę poszukać bo było 100 razy, a skoro był zaśniedziały kabel to jego wymień a nie od razu cewkę, bo może z niego szły przebicia na inne kable i stąd szaleństwa obrotka
- pablomed
- Members
juz po problemie okazalo sie odpiela sie wtyczka bo nie bylo na niej tego drucia zabezpieczajacego. ale juz zrobione
-

bubus1993 - Czytacz
Bak pełny pod korek a licznik na 3/4 pojemności baku
Koledzy mam problem. Zatankowałem mojego golfa 1.9 td do pełna pod korek i wskazówka nie pójdzie dalej jak 3/4 baku . Wcześniej nigdy go jeszcze do pełna nie tankowałem. Licznik mam chyba od ibizy ale prędkość, temperaturę i obroty pokazywał idealnie. i paliwo zresztą też jak było np pół baku to schodził tak jak powinien do rezerwy i wiadome było że się kończy po ilości kilometrów zrobionych . Co sprawdzić ?
-

dawidbryk - Berbeć
Sprawdzę jutro pływak bo to nie dużo roboty a jak nie w tym problem będzie tkwił to spróbuje jeszcze odpiąć na chwile akumulator żeby się zresetował licznik
dzięki za porady
[ Dodano: 2012-09-24, 22:27 ]
No i problem się wyjaśnił . Uderzyłem pare razy młotkiem w tą pokrywe plastikową od pływaka i się odwiesił . Dzięki za pomoc. Do zamknięcia
dzięki za porady
[ Dodano: 2012-09-24, 22:27 ]
No i problem się wyjaśnił . Uderzyłem pare razy młotkiem w tą pokrywe plastikową od pływaka i się odwiesił . Dzięki za pomoc. Do zamknięcia
-

dawidbryk - Berbeć