immobiliser

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Punisher46 » 3 cze 2013, o 19:29

Witam Panowie. Mam problem z immo tego typu. Wymieniałem silnik z 75 konnego na 110. Wymieniłem wszystko całą elektrykę, klimę wszystkie potrzebne bebechy i na tak zwany plak samochód odpala. Lecz normalnie nie chce. Podpiełem ECU pod VAG-a skasowałem wszystkie błędy w immo tak samo i dalej nic. Z góry uprzedzę pytania odnośnie immo jest przełożone od samochodu z którego mam silnik. Cewka wraz z puszka. Próbowałem już wszystkich możliwych opcji i nic. Ma ktoś może jakieś pomysły na usterkę jaka mogła spotkać mój samochód?
Punisher46
Berbeć
 
Posty: 1
Dołączył(a): 3 cze 2013, o 19:23
Lokalizacja: Bydgoszcz

 

Postprzez cineek25 » 15 wrz 2013, o 16:14

mam dwa kluczyki, ostatnio w jednym chyba padla kosc immo (mozliwe?)
Raz odpali a 10 razy odpali i zgasnie. Drugim kluczem odpala normalnie bez problemu. w tym co padl kostka jest troche dalej odsunieta od stacyjki, czy to moze byc powodem uszkodzenia kosci?
cineek25
Czytacz
 
Posty: 55
Dołączył(a): 15 wrz 2013, o 08:16
Lokalizacja: Siedlce

zmiana ecu a immo

Postprzez mebel » 7 lis 2013, o 21:54

witam,

planuje zakup nowego ecu 8 bit z wgrana nowym programem (rzekomo + ~15km) i zastanawiam sie czy przy zmianie ecu mojego na nowy nie bedize problemow z immo? dodam, ze mam golfa 3 1z '94 rocznik, pozdrawiam (komputer chyba 8 bitowy, chociaz nie jestem do konca pewien)
mebel
Czytacz
 
Posty: 67
Dołączył(a): 23 kwi 2013, o 21:00
Lokalizacja: Racibórz

Postprzez Piaggio » 7 lis 2013, o 22:10

musisz zrobić adaptacje ecu pod imo w vag-u wchodzisz w adaptation kanał 00 wartość 0 i save i po krzyku ;)
oporniczek myk myk myk
WETO- skuterkowcom!!!!
Avatar użytkownika
Piaggio
Members
 
Posty: 1891
Dołączył(a): 15 mar 2008, o 21:41
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński

Postprzez BartheZz_3 » 12 lis 2013, o 15:30

Dokładnie :) sam się z tym grzebałem i szukałem długi czas :)
R.I.P Mystic B. [*]
Avatar użytkownika
BartheZz_3
Members
 
Posty: 4317
Dołączył(a): 16 cze 2011, o 10:24
Lokalizacja: PMI
Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez lelon » 27 lut 2014, o 10:35

Witam, Panowie i Panie proszę o radę, moje wszystkie rozważania i zakup czujnika położenia wału korbowego były zbyteczne, za odcięcie zapłonu odpowiada immo......

wczoraj rozebrałem stacyjkę, dostałem się do centralki immo i zrobiłem kilka fotek.

podjechał znajomy mechanik i podpieliśmy laptopa za pomocą interfejsu ODBII

na vag com wyszły błędy

Obrazek

i pytanie do doświadczonego grona, czy opisem zamieszczonym powyżej i tym programem ze zdjęcia oraz z takim zwykłym kablem da radę zakodować kluczyk?

czy ten błąd może wskazywać uszkodzenie centralki immo?

Zrobiłem duży błąd, podczas pracy silnika, składałem pas przedni (wymieniałem chłodnicę i w czasie jak autko się nagrzewało składałem zderzak, lampy, kierunki i przeciwmgłowe)


Obrazek

Obrazek

proszę o radę, zanim znów wydam bezsensownie pieniądze, przez własną nie wiedzę

(jak zwykle dobra diagnoza to 90% sukcesu)

znajomy zostawił mi na chwile laptopa, bo musiał jechac po części i korzystając z opisu powyżej próbowałem ogarnąc temat

ale...

mam listek z loginem
Obrazek
login to 09236??????

po zalogowaniu wyrzuca mi taki oto błąd:
Obrazek

co z tym dalej począć? zanim do reszty posiwieje?? :)
lelon
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 20 lut 2014, o 21:22
Lokalizacja: Kraków

Postprzez misiek13131 » 25 wrz 2014, o 17:25

Witam, posiada może ktoś schemat immo do golfa 3 tdi? 1996 rok? bo auto zapala i gasnie, nie chce połaczyć sie z vagiem i kontrolka na moim interface po podłączeniu do OBD świeci blado... i sie okazało że odcięty jest przewód szaro-bialy wychodzący z tej puszki immo... tylko nie wiem gdzie go podłączyć. po zmianie klimy na climatronic to mi sie stało, coś obciąłem nie potrzebnie od starej wiązki klimy zapewne
Avatar użytkownika
misiek13131
Czytacz
 
Posty: 82
Dołączył(a): 1 lis 2013, o 21:58
Lokalizacja: Gorlice, małopolska

Postprzez Bonix » 30 wrz 2014, o 22:32

Witam, potrzebuję odczytać pin immobilajzera w golfie 3. Niestety nie mam żadnej blaszki z kodem pin. Czy jest jakiś program do odczytania tego ?
Avatar użytkownika
Bonix
Badacz tematu
 
Posty: 342
Dołączył(a): 9 mar 2008, o 21:33
Lokalizacja: N.D.M

Postprzez machul333 » 1 paź 2014, o 22:44

Jedni piszą że vag tacho da radę go odczytać , a jak napisałem do sprzedawcy to mi odpisał że w golfie III przez vag tacho nie odczytam pinu, Więc jak to jest ?
machul333
Berbeć
 
Posty: 2
Dołączył(a): 1 paź 2014, o 22:37
Lokalizacja: Samborowo

Postprzez Pawlix » 22 lis 2014, o 21:27

Dołączam się do tematu Mam Diode od imobili.. oczywiscie jest odcięta kiedy ona swieciła gdyz iz nie mam kluczyka na guzik . i czy mozna ją jeszcze podlaczyc?
Obrazek
Avatar użytkownika
Pawlix
Badacz tematu
 
Posty: 170
Dołączył(a): 25 paź 2014, o 13:35
Lokalizacja: Lubuskie

Poprzednia stronaNastępna strona

Pas do lawety



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 13 gości