Moderator: Moderator
no coś tam chłodzi ale słabo,filtr kabinowy też nowy, pytam bo nie chce żeby mnie nabili w butelkę podczas serwisu klimy, byłem w zeszłym roku to wymyślił że chłodnice trzeba wymienić, ale przecież czyynik jest i działa tylko słabo
- Pepsik1
- Berbeć
klima POMOCY!!!!
witam mam bardzo wilki problem mam nadzieje ze pomożecie mi go rozwiązać a wiec opowiem krótka historie tej klimy. Cala zimę nie było gazu w niej pojechałem na wiosnę nabić i nie włączał się agregat to okazało się ze pad czujnik ciśnienia klimy ok wymieniłem agregat włączał się ale nie chłodził dopiero przy 4 tys obrotów to kopiłem taki sam i dziś go wymieniłem, klima nabita i chłodzi ale nie zawsze bo np; stoję w korku to klima chwile pochodzi i się wyłącza ja dale stoję i nie minie minuta spadną obroty aż zatrzęsie autem i zaczyna chłodzi czego to możne być wina POMOCY
!!!! A jak jadę
i mam te 2 tys obrotów to chodzi elegancko
!!!! A jak jadę
i mam te 2 tys obrotów to chodzi elegancko-

Adrianos11 - Berbeć
witam klima może nie dzialac z takiego względu ponieważ może byc za duzy dystans na sprzęgle kompresora klimy 2 tamten kompresor wczesniejszy mugł byc zatarty i trzeba robic plukanie układu i wymiana kompresora na drugi i wymiana osuszacza 3nie działają wentylatory po klimie lub nie ma 2 biegu wentylatora po klimie pozdrawiam 

- czarli
- Czytacz
Ale jak jadę to wszystko elegancko chodzi tylko jak w korku stoję lub na światłach to od razu się wyłącza jak ruszę i jest te przynajmniej 2 tys obrotów to chodzi bez zarzutu. miał ktoś takie coś ?
-

Adrianos11 - Berbeć
klimatyzacja manulalna obieg
witam panowie nie dawno zalozyłem klimatyzacje (jeszcze nie nabita ) na dniach bede ja nabijał wszyatkie kable podlaczyłem podcisnienie podlaczyłem ale wlasnie cos jest z tym obiegiem guzik sie nie swieci i nic nie przelacza co moze byc nie tak
- simson233
- Czytacz
nie wiemy czy nie zrobiłeś jakiegoś błędu w montażu, przeciez potencjalnie jest dużo miejsc gdzie mogłeś coś źle zmontować, a jak chcesz żeby się przełączało i co skoro nie masz nabitej klimy to nie rozumiem, bez środka chłodzącego pod odpowiednim ciśnieniem spręzarka się nie włączy.
- pablomed
- Members
kabelek a raczej dwa kabelki podłancza się do sterownika silnika ,jeśli orginalnie w aucie nie było klimy to w wtyczce do sterownika tez nie ma kabli ,ja sobie je dorobiłem i podłączyłem pod sterownik,jaki masz silnik u mnie jest agg jak chcesz to moge ci podesłać fajne schematy z opisem i kolorami kabli,a jeśli chodzi o obieg zamknięty to przycisk na konsoli załancza tylko napiecie na elektrozawór który musisz sobie załatwić obojętnie jaki, ja mam taki od tórbospreżarki z jakiegoś dizla, do tego zaworu podpinasz węże z podciśnieniem z kolektora ssącego i klimy, i właśnie to podciśnienie steruje klapą obiegu zamkniętego. na przycisku lampka ci się nie świeci bo masz spalona żarówkę albo nie podłączyłeś napiecia na ten przełącznik.pozdro
- marbino88
- Berbeć
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy