Moderator: Moderator
majster napisał(a):Witam Panów, a wie ktoś może jak to jest z wersją MATCH z 1996 roku? Posiada ona jakieś nieaktywne kontrolki do których można wepchnąć te żarówki?
Pozdrawiam i witam, to mój pierwszy post
oraz
lukas2087 napisał(a):witam a mam pytanie czy jak mam taki licznik to bedzie kontrolka?
VDO electronic i licznik zaczyna sie od 20km/h i zamiast obrotomierza mam zegarek.
Rozebrać i sprawdzić bo nikt nie jest jasnowidzem
Opis rozbiórki jest w dziale porad, żarówka kosztuje 20gr.
Ale jeśli ktoś z Was (lub obaj) ma na zegarach białe piktogramy to nie ma co rozbierać bo nie bedzie miejsca na taką kontrolkę, ale.... głowa pełna pomysłów
Jeśli jest to licznik w technologi SMD wykonany czyli zamiast żarówek są diody LED to można przylutować taką diodę i też zaświeci
-

marcinkoz2910 - Members
marcinkoz2910 napisał(a):Jeśli jest to licznik w technologi SMD wykonany czyli zamiast żarówek są diody LED to można przylutować taką diodę i też zaświeci
o ile jest na nią miejsce
w każdej dziurze można przylutować diodę bo są miejsca lutownicze ale akurat tam gdzie kontrolka rezerwy miejsca nie ma 
-

michalqqr - Gaduła
mani51 napisał(a):
Mam licznik VDO, rok auta 94'. 1.6 Benzyna, zaczyna sie od 20km/h. Dzisiaj rozebralem licznik aby wywalic zielona folie od podswietlania i zauwazylem, ze mam 3 zarowki od dolnych kontrolek, jest wolne miejsce miedzy nimi na nastepna ale nie ma do niej obrazka. Kontrolki mam te same co na fotce wyzej. Jak wsadze, zarowke to co niby sie zaswieci obok ikonki hamulca recznego ?
Jak najprosciej zdjac folie z wyswietlacza przebiegu i zegarka ?
GOLF 3 - 1.6 75KM - ABU - GL 5D
kontakt: gg 4684235 / mail: clau&tlen$pl
kontakt: gg 4684235 / mail: clau&tlen$pl
-

Jacol - Badacz tematu
w dziale porad masz opisJacol napisał(a):Jak najprosciej zdjac folie z wyswietlacza przebiegu i zegarka ?
i nie ma prostej metody trzeba zdejmować wskazówki i tarcze i potem w zależności czy masz tylko nasadzane wyświetlacze to tylko zdejmujesz a jeśli masz lutowane to trzeba odlutować
-

marcinkoz2910 - Members
chłopy jak nie macie kontrolki rezerwy w tdi a wam jej brakuje
to kupta se licznik z mk4kabrio tam jest
pozdro
to kupta se licznik z mk4kabrio tam jest
pozdro
-

TOMEK 84 - Members