niom...napewno wizualnie wydląda super....niski...ładnie się prezentuje...ale na nasze drogi?? hmmm...niestety albo wygoda albo nieskazitelny wygląd....
Oczywiście, że warto obniżać. Ja tam osobiście minusów nie widzę. I jakoś o nic nie haczę, sporadycznie tylko jak się pojawi jakaś mega wyrwa Niektórzy z was haczą na serii, bo auto na takim zawieszeniu się buja i wali o ziemię [center]
MOJA GLEBA [/center]
Witam, mam takie pytanie. W swoim mk3 mam założone 16'' felgi, opony 205/45.
Czy jak obniże samochód -60/-40, to nie będą nadkola o nic tarły ? Jakie jest najlepsze zawieszenie żeby jeszcze jako tako dało się "normalnie" jeździc ?
Vlad88, pytanie powinno brzmieć "Czy nie za wysoko" Gleba -60/-40 jest idealna dla kogoś kto zaczyna temat z glebowaniem auta i jeszcze nie ma wprawy w omijaniu wszytkiego co się da na drodzę
Vlad88, kolego ale -60/-40 nie można obniżać samymi sprężynami. Sprężyny są -60 są za krótkie do skoku amorka i szybko ci wyleje przód. Musisz kupić cały sportowy kit z amorami z krótszym skokiem. Same sprężyny można max do -40/-40 stosować.
pablo87, witam jak masz -40, -40 to nie haczysz golfikiem za bardzo..?? też chce założyć sportowe zawieszenie ( amortyzatory + sprężyny) są takie zestawy na allegro, czy takie coś masz np.
http://moto.allegro.pl/item344126457_vw ... rtowe.html po prostu nie chce czegoś urwać przy golfiku, bo słyszałem różne opinie o takich zawieszeniach... pozdrawiam :-)
[ Dodano: 2008-04-18, 10:46 ] i czy oprócz samych amorków i sprężyn trzeba kupić jeszcze jakieś inne elementy do sportowego zawieszenia ..?? pozdrawiam :-)
witam wiem ze na pewno gdzies juz byl ten temat ale po prostu nie mam czasu szukac:D
chce obnizyc tyl swojego golfa bo jest strasznie wysoko:/ az widac sprezyny i niezaciekawie to wyglada...jakie sprezyny kupic i czy pzrod tez obnizyc? slyszalem o cięciu sprezyn jest to bezpieczne i czy warto? prosze o pomoc...pozdro dla golfiarzy!:D
jezeli chodzi o obniżenie to polecał bym obniżyć przud i tył można go by było obniżyć na samych sprezynach -40 ale szybciej lecoł orginalne amory niezła jest firma Jamex ale ja bym polecał kupic cały zestaw sprezyn i sportowych amorów i obniżyć go też o -40 niezłe jest firma MTS technix