Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
gwint ma ta "zalete" ze sam sobie dobierasz jak bardzo chcesz obnizyc auto.Zmiana pory roku, zmiana felg, zbliżający się zlot - zawieszenie gwintowane daje ci optymalne ustawienie poziomu auta, zależnie od własnych potrzeb.
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
nic nie owijaj,bo po co ,a jak kiedys bedziesz chciał auto podniesc to znowu bedzeisz musiał sciagac i zakładac osłone. Żadnych osłon.
najlepsza jest metoda prob i błedów .Podnosisz auto na lewarku, przy pomocy czegos do mierzenia mierzysz jak chcesz nisko i regulujesz, i juz za chwile cieszysz sie efektem.Chuuudy napisał(a):chodzi mi tylko ja optymalnie go ustawić?
-

swatu - VIP
A mam takie małe pytanko panowie - jestem w trakcie poszukiwania gwintu
Jak bardzo różni się standard jazy na seryjnych amorkach od gwintu na obniżeniu 4,5 cm ?
Jak bardzo różni się standard jazy na seryjnych amorkach od gwintu na obniżeniu 4,5 cm ?- jarekddz
- Members
Chuuudy napisał(a):i mam pytanie ile obniżyć moje autko?
od -30 mm do -120 mm, tak przynajmniej u mnie mozna, jeśli alufelga nie będzie tarła o rant błotnika (za małe ET) to możesz skręcać do końca (o ile opona nie jest zbyt baloniasta), na początek jednak proponuję pojeździć na -40 parę tygodni i stopniowo opuszczać do dołu aż do żądanego efektu, bo przesiąść się z serii na dużą glebę jest ciężko (nauka jazdy, mijanie dziur itd)
jarekddz napisał(a):Jak bardzo różni się standard jazy na seryjnych amorkach od gwintu na obniżeniu 4,5 cm ?
bardzo
jeśli chodzi o twardość to jest sztywniej, nawet bardzo sztywno, ale idzie przywyknąć, a czy to będzie -45mm czy -60 czy -80 to nie zauważysz różnicy po przesiadce z seriiMoje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Nadwozie: 5-drzwiowe
jarekddz napisał(a):A mam takie małe pytanko panowie - jestem w trakcie poszukiwania gwintuJak bardzo różni się standard jazy na seryjnych amorkach od gwintu na obniżeniu 4,5 cm ?
Tego nie da sie porównać. Jest poprostu bardziej twardo. Wpadasz w dziure jak kamień. Należy poprostu nauczyć sie omijać wszystko co sie da.
Osobiście mam TMS TECHNIKS i jestem z nich zadowolony.
Chuuudy, Jeśli miałbym mieżyć to obecnie mam np przód ustawiony 4cm od dołu gwintu.
Gwint mam zabezpieczony smarem miedzowym WURTH CU 800.
-

Kaldur - Badacz tematu
ponownie -metoda prob i bledów musisz sam znalezc odpowiednie ustawienie,takie jakie ci bedzie najlepiej odpowiadac.Chuuudy napisał(a):Trochę ciężko się jeździ dla tego zaraz ide do garażu ustawić przód na 4 i wtedy spróbować
-

swatu - VIP
jako że jest juz temat gwint to dołączę się;-) Mam takie pytanie jaki gwint polecacie zainteresowały mnie te 3
Mam 16 9j et 30 na tyle zaklepane ranty
proszę o wypowiedz
Mam 16 9j et 30 na tyle zaklepane ranty
proszę o wypowiedz
Ostatnio edytowano 27 mar 2010, o 16:06 przez marny_mk3, łącznie edytowano 1 raz
-

marny_mk3 - Badacz tematu