Witam
Moje pytanko brzmi jak mogę sprawdzić klime czy wogóle działa, podobno jest pusta i czy trzeba ją napełnić by sprawdzić czy można inaczej. Po włączeniu przycisku AC i ustawieniu nawiewu na np 2 nic się niedzieję znaczy wieje ale tylko powietrze z dworu.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Klimatyzacja jak sprawdzić
MK3 1,9 TDI 90 KM
-

parol - Czytacz
ja mialem taki sam objaw i ja dopelnialem w serwisie gdzie sie zajmuja klimą... za sprawdzenie i dopelnienie dalem ok 150zl
-

pawel_ns - Members
Re: Klimatyzacja jak sprawdzić
parol napisał(a):Witam
Moje pytanko brzmi jak mogę sprawdzić klime czy wogóle działa, podobno jest pusta i czy trzeba ją napełnić by sprawdzić czy można inaczej. Po włączeniu przycisku AC i ustawieniu nawiewu na np 2 nic się niedzieję znaczy wieje ale tylko powietrze z dworu.
Za nabicie klimy musisz zapłacić, nawet jeśli wyjdzie że coś jest nie tak. Więc jeśli nie jesteś pewien instalacji to możesz poprosić by wpierw sprawdzili azotem bodajże to kosztuje 30 zł i jest pewność czy instalacja jest szczelna. Przy takim sprawdzeniu auto musi postać 8h.
- yabolik
- Berbeć
-

pawel_ns - Members
tak mam te przyciski ale jak je wcisne to nic sie nie dzieje więc co może sie dziać co mam sprawdzić
freon jest doładowany
[ Dodano: 2008-06-13, 17:39 ]
dzięki za pomoc już działa mam jeszcze jedno pytanie do czego jest ten 2 przycisk bo po włączeniu nie czuje zmiany?
freon jest doładowany [ Dodano: 2008-06-13, 17:39 ]
dzięki za pomoc już działa mam jeszcze jedno pytanie do czego jest ten 2 przycisk bo po włączeniu nie czuje zmiany?
- gelost
- Berbeć
gelost, jak masz gaz w klimie to może to być kilka żeczy które nawaliły, pierwsza włącznik na desce czy jak włączysz to zapala się światełko ? drugie czy jak wciśniesz przycisk AC to w sprężarce słychać KLIK włanczającego się sprzęgła jak tak to sprężarka jest już mocno zuzyta i słabo daje, jak nie to będzie albo przycisk albo czujnik ciśnienia gazu klimy jest uszkodzony albo jego połaczenie elektryczne, sprawdz przewody i sam czujnik podłączając spręzarkę na krotko bezpośrednio z akumulatora jak kliknie to jest sprawna a przyczyna leży w czyjniku lub w przełaczniku, ja miałem tak samo za czyjnik w intercarsie zapłaciłem 150 zł wymiana nie wymaga ponownego nabicia klimy tylko musisz to zrobić szybko bo inaczej będziesz cały zielony pozdro
czarna perła
-

KUBALA - Czytacz